Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Διατροφική «βόμβα»: Εταιρεία διοχέτευε στην αγορά σάπια λουκάνικα και αλλαντικά (Photos)

Διατροφική «βόμβα»: Εταιρεία διοχέτευε στην αγορά σάπια λουκάνικα και αλλαντικά (Photos) - Media

Τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο συγκλονίζει τη Γερμανία καθώς σύμφωνα με την Deutsche Welle, η αλλαντοποιία Wilke διοχέτευε στην αγορά αλλοιωμένα προϊόντα, κυρίως σε μονάδες εστίασης.

Μέχρι στιγμής αναφέρονται 37 περιπτώσεις δηλητηρίασης, ενώ στα μολυσμένα τρόφιμα αποδίδονται και δύο θάνατοι ηλικιωμένων στην Έσση από λιστερίαση (μόλυνση από το βακτήριο της λιστέριας).
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου δεν είναι ακόμα γνωστές, καθώς σαλάμια και λουκάνικα εταιρείας διατίθεντο και σε σούπερ μάρκετ με άλλη εμπορική ονομασία.
Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι κάθε κάτοικος του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας είχε δυνητικά πρόσβαση σε απολύτως επικίνδυνα για την υγεία του τρόφιμα, καθώς περίπου 1.000 διαφορετικά προϊόντα αποσύρθηκαν από τα ράφια.
Τα ΜΜΕ επικαλούνται πρώην εργαζόμενους της εταιρείες, οι οποίοι καταγγέλλουν πλήρη έλλειψη κανόνων υγιεινής, επεξεργασία σάπιων κρεάτων, ακόμα και παρουσία περιττωμάτων ποντικών σε χώρους παρασκευής των τροφίμων.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής Βάλντεκ-Φράνκενμπεργκ έκλεισαν το εργοστάσιο της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα τοπικά υπουργεία Υγείας σε διάφορα κρατίδια εκδίδουν οδηγίες για τους καταναλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger