Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Η σαπίλα του συστήματος δεν είναι δυνατόν να αφήσει αλώβητο και μέρος της κοινωνίας μας.


Φυσικά και δεν θα μπούμε στην διαδικασία να σχολιάσουμε τα όσα είπε σε τηλεοπτική παρουσία ο Γιώργος Λιάγκας για μια απ' τις διαγωνιζόμενες ενός τηλεπαιχνιδιού που αγνοούμε, όπως μας ζητάει με ηλεκτρονικό μήνυμα της "πιστή αναγνώστρια μας", όπως αυτοχαρακτηρίζεται.

Μπήκαμε όμως στον πειρασμό να δούμε το βίντεο που μας παραθέτει - αναγκαστικά το ανακυκλώνουμε για να μην παρουσιαστεί ξεκάρφωτο το σχόλιο μας- και το αυτονόητο συμπέρασμα είναι ότι έχουμε μια άθλιααπαράδεκτηρατσιστική στην ουσία τοποθέτηση απ' αυτόν τον τηλεοπτικό "αστέρα".

Ενα τηλεγραφικό, γενικότερο σχόλιο, όμως, μπορούμε να κάνουμε. Οταν η "λογική" των ΜΜΕ -σαν εμπορικά μαγαζιά που είναι- διέπεται στο να μας σερβίρει καθεστωτική προπαγάνδα, ανάκατη με "αίμα-σπέρμα", είναι επόμενο να στελεχώνονται από ανάλογης ποιότητας άτομα, όπως είναι ο Γ. Λιάγκας. Αμόρφωτα, χυδαία, που έχουν κάνει την αθλιότητα επιστήμη. 
Πόσο μάλλον όταν εκπομπές όμως αυτή που παρουσιάζει ο εμετικός αυτός τύπος, έχουν σαν αποστολή να διαμορφώνουν προσωπικότητες όπως ακριβώς της θέλει το πολιτικό σύστημα.

Δεν έχει άδικο η επιστολογράφος μας η οποία μας γράφει ότι η "δημοσιογραφία" που ασκούν τηλεπαρουσιαστές/ιες "επιπέδου" Λιάγκα και Μενεγάκη, έχει κάνει πολλά νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμά τους, να τους θεωρούν "καταξιωμένους", ονειρευόμενα να τους μιμηθούν. Ευελπιστούν -σύμφωνα με τα γραφόμενα της αναγνώστριας μας- να αποκτήσουν κι αυτοί/ες  "τις τεράστιες αμοιβές τους".
Ετσι είναι. Η σαπίλα του συστήματος δεν είναι δυνατόν να αφήσει αλώβητο και μέρος της κοινωνίας μας.

Υ.Γ: Φυσικά υπάρχουν και πολλοί αξιόλογοι δημοσιογράφοι, αν και στα πρόσωπα που αναφέραμε δεν θα τους δίναμε τέτοια επαγγελματική ιδιότητα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger