Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Σιγά Πρόεδρε. Θα σκιστεί το καλσόν.


Γράφει ο mitsos175

Ενώ στη Συρία διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση, αφού ο Συριακός στρατός παίρνει θέσεις κι ενώ στην Ιεράπολη - ήδη οι Ισλαμοφασίστες μισθοφόροι του Σουλτάνου τσακίζονται και από τους Σύριους, ο κολλητός του Σουλτάνου ανακοίνωσε τις περιβόητες κυρώσεις προς την Τουρκία που είναι η εξής μία: Δασμός 50% παραπάνω στον Τουρκικό χάλυβα!
Το ότι θα σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις που αφορούσαν την αύξηση του διμερούς εμπορίου δεν μετρά, γιατί ήταν απλά λόγια. Το εμπόριο παραμένει ως έχει.

Όχι ρε Τραμπάκουλα, μην είσαι τόσο σκληρός! Τη ρήμαξες την Τουρκία. Τον έσκισες το Σουλτάνο! Μαζί με το καλσόν σου.
Να υποθέσω πως το εμπόριο όπλων συνεχίζεται κανονικά έτσι; Όπως και όλα τα υπόλοιπα.
Όσο για το χάλυβα; Ήταν στο πρόγραμμα! Έχει βάλει δασμούς σε όλα τα εισαγόμενα.
Την Κίνα πχ την είχε ταράξει. Είχε βάλει πολύ περισσότερα χαράτσια, ενώ οι Κινέζοι δεν εισέβαλαν πουθενά.

Μην πως τι έκανε στη Κούβα, τη Βόρειο Κορέα και τη Βενεζουέλα, που απαγορεύει μέχρι και τα τρόφιμα και τα φάρμακα. Μου θυμίζει τιμωρία χαζομπαμπά προς το αγαπημένο του παιδί. "Τράβα στο δωμάτιο σου, που είναι όλα τα παιχνίδια σου, σκέψου τι έκανες και μετά έλα να φας παγωτό, και μην το ξανακάνεις!" Απάνθρωπο! Πιο σκληρό γίνεται βούτυρο λιωμένο.

Το περιμέναμε. Γράψαμε χθες "μπορεί να πάρει κάποια επουσιώδη μέτρα (άθελά του), πιεζόμενος από την κοινή γνώμη των ΗΠΑ. Ακόμα κι έτσι όμως θα φροντίσει να μην πληγεί ο φίλος του ο Σουλτάνος που του έδωσε διπλό ουρανοξύστη στην Τουρκία". Ούτε καν για τα μάτια του κόσμου!

Δηλαδή μακάρι όλες οι τιμωρίες να ήταν τόσο "αυστηρές""Μα τι θες; Να τους βομβαρδίσει"; Όχι, να σταματήσει να τους εξοπλίζει. Αυτό το πολύ απλό και ταυτόχρονα αποτελεσματικό μέτρο. Αν δεν δώσει τα απαραίτητα ανταλλακτικά, όπλα και πυρομαχικά, πάπαλα ο Τουρκικός Στρατός.
Τώρα προσπαθεί να φτιάξει δικά του. Είναι λοιπόν στη μέση τα κέρδη από τους εξοπλισμούς. Κι ο Σουλτάνος το ξέρει. Όσο παραγγέλλει όπλα, όσο δίνει παράδες, θα του κάνουν τεμενάδες. Έτσι λειτουργεί το εμπόριο, είτε εμπορεύεσαι κουλούρια, είτε χώρες ολάκερες.
Στην ουσία η Τουρκία έδωσε μπαξίσι ένα 50% παραπάνω στο φόρο του Χάλυβα για να αλωνίζει στην περιοχή! Αλισβερίσι λέγεται αυτό, όχι κυρώσεις.

Αυτά να τα βλέπουμε εμείς. Που λεν να μας βάλουν σε πόλεμο άφραγκους. Να τρέχουμε και να μην φτάνουμε μετά. Νεύρα γαρ πολέμου ο χρυσός. Και το χρυσό του Σουλτάνου δεν τον ακούμπησε ο φίλος του. Γιατί τα έχουν συμφωνήσει.
Φανταστείτε να γίνονταν καμιά κουταμάρα απ' τη μεριά μας στηριζόμενοι στα λόγια των Αμερικάνων. Να έλεγαν μετά όλοι ΗΠΑ Ευρωπαίοι, "λυπούμαστε πολύ βρείτε τα μεταξύ σας. Α! και τα χρέη αυξάνονται, να τα πληρώσετε με τους τόκους".
Ο πιο καλός πελάτης είναι ο Ταγίπ.

Τι στο διάολο θέλουμε στο ΝΑΤΟ; Οι Αμερικάνοι μας έχουν για να σκοτωθούμε, όταν μας χρειαστούν. Δεν εγγυούνται τίποτε, ούτε καν τα όπλα που μας πουλάνε χρυσά.
Μήπως είναι ώρα να φεύγουμε; Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θες τους εχθρούς; 
Ας τιμωρούσαν κι εμάς έτσι. Γιατί σε μας έβαλαν (τρία με το συμπάθιο) Μνημόνια.

Μισό Μνημόνιο να έβαζαν στο Σουλτάνο όχι από τη Συρία θα έφευγε, από την Τουρκιά θα τσακίζονταν.
Αλλά ξέχασα! "Τα Μνημόνια είναι σωτηρία"! Μην μας σώζετε ρε, τιμωρείστε μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger