Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

«Χτύπησε» και στις Σποράδες το «κανόνι» της Thomas Cook

Ίσως και πάνω από 2000 Βρετανοί τουρίστες, στα νησιά των Σποράδων

Ψυχραιμία συνέστησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου


Τα νησιά των Σποράδων «χτύπησε» το «κανόνι» της πτώχευσης του Thomas Cook, ενός από τα πιο γνωστά και πιο παλιά τουριστικά πρακτορεία της Βρετανίας και μάλιστα με διεθνή προβολή. Αυτή τη στιγμή περίπου 2000 Βρετανοί και Σκανδιναβοί κάνουν ακόμη τις διακοπές τους σε Σκιάθο και Σκόπελο, με τη ζημιά, να λένε τοπικοί επιχειρηματίες, πως είναι ανυπολόγιστη. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Αλέκος Ευσταθίου συνέστησε στους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό, ψυχραιμία. Αγωνία και ανησυχία επικρατεί από χθες το πρωί στη Σκιάθο, όταν έγινε γνωστή η οικονομική καταστροφή του διασημότερου ταξιδιωτικού πρακτορείου Thomas Cook, καθώς τόσο στη Σκιάθο όσο και στην Σκόπελο, εξακολουθούν να περνούν τις διακοπές τους τουρίστες από τη Βόρεια Ευρώπη, που έκλεισαν πακέτα διακοπών από το πτωχευμένο πλέον πρακτορείο.
Πολλοί ήταν οι επιχειρηματίες που έκαναν λόγο για οικονομική καταστροφή, καθώς η Βρετανία κι έπειτα η Σκανδιναβία, αποτελούν κυρίαρχες χώρες-πηγές εισροής τουριστών στα νησιά των Β. Σποράδων.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου, που εκπροσωπεί την Thomas Cook στις Σποράδες, μιλώντας σε εθνικά δίκτυα, έκανε λόγο για «μεγάλο οικονομικό χτύπημα στον τουρισμό» και συμπλήρωσε πως «πρώτο μέλημά μας είναι να μετρήσουμε και να καταγράψουμε τον αριθμό των πελατών της εταιρείας, που θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να φύγουν από το νησί. Περίπου 1.800 με 2.000 Βρετανοί υπολογίζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή, όσοι βρίσκονται στα νησιά μας. Η οικονομική ζημιά είναι αδύνατον να εκτιμηθεί αυτή την ώρα», ενώ συνέστησε σε όλους τους επιχειρηματίες του τουρισμού να κρατήσουν την ψυχραιμία τους.
«Δεν σημειώθηκαν προβλήματα»
Στο μεταξύ, χθες στον κεντρικό αερολιμένα της Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» δεν σημειώθηκαν προβλήματα, μετά και τη δημοσιοποίηση της είδησης πτώχευσης του Thomas Cook.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μάνατζερ της Fraport Στέφανος Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι την εβδομάδα αυτή θα υπήρχαν συνολικά 9 προγραμματισμένες πτήσεις της Thomas Cook, τρεις την Τετάρτη, τέσσερις την Παρασκευή και δύο την Κυριακή. «Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα καλύψουν τους ταξιδιώτες και αν υπάρξει πρόβλημα, τότε θα γίνει συνεννόηση και με τον δήμο Σκιάθου να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι. Ήδη, εμείς συνεργαζόμαστε με δύο εντεταλμένους της βρετανικής πρεσβείας που κατέφθασαν τα ξημερώματα στη Σκιάθο, για να διευκολύνουν τον κόσμο και τους δώσαμε και χώρο στο αεροδρόμιο για να κάνουν την δουλειά τους», επεσήμανε.
Ωστόσο, εκείνο που σημειώνουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού είναι πως φοβούνται πως είτε δεν θα πάρουν τα χρήματά τους από τις ασφαλιστικές εταιρείες, είτε θα μπουν σε μια χρονοβόρα περιπέτεια χάνοντας και χρόνο και χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger