Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός της πεντάρας. - Tο δημόσιο χορηγός της φαμίλιας του Μητσοτακέικου


Πριν αρκετά χρόνια οι συντελεστές της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής "Ελληνοφρένεια" είχαν κάνει ένα ευρηματικό βιντεάκι, το οποίο αναφερόταν στο ότι για δεκαετίες το Μητσοτακέικο συντηρείται πλουσιοπάροχα από τον ιδρώτα που εργαζόμενου ελληνικού λαού. (Διαβάστε εδώ).

Και ο Κούλης συνεχίζει επάξια την οικογενειακή παράδοση ακολουθώντας ακριβώς τα χνάρια που του άφησε ο Επίτιμος των βρυκολάκων, που θα έγραφε ο σύντροφος Μήτσος.

Ισως θυμάστε τον "εφιάλτη της δημοκρατίας", όπως τον αποκαλούσαν κάποτε, Κώστα Μητσοτάκη, να βγαίνει καμαρωτός στην τηλεοπτική οθόνη και να μας λέει ότι την περίοδο της κατοχής, τότε που τα σκουπιδιάρικα κάρα των δήμων, μάζευαν καθημερινά εκατοντάδες μικρά παιδάκια και ανθρώπους κάθε ηλικίας πεθαμένους στους δρόμους από την πείνα, αυτός με την λαμογιά του είχε καταφέρει να τρώει τρεις φασολάδες από τρία διαφορετικά συσσίτια.

Μπορεί επίσης να σας έρχεται στην μνήμη σας η ένορκη κατάθεση που είχε δώσει ο καπιταλιστής Αριστείδης Αλαφούζος και στην οποία ο πλουτοκράτης δήλωνε ότι λάδωνε με εκατομμύρια τον τότε πρωθυπουργό Μητσοτάκη, για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες του. (Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει σχετικό προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία της χώρας μας. Οσο γιατί και αυτή την υπόθεση την έφαγε το σκοτάδι ας το αφήσουμε ασχολίαστο).

Προφανώς και δεν δεχόμαστε την φασιστική αντίληψη περί οικογενειακής ευθύνης, αλλά δεν μπορεί να μην σχολιάσουμε ότι όλα τα "κουσούρια" του μακαρίτη, τα κουβαλάει ατόφια ο Κούλης.
Αυτό όμως με τη καρμιριά του είναι κάτι που ας ξεπερνά.

Τι να σχολιάσεις δηλαδή, όταν μαθαίνεις ότι ένας πάμπλουτος πρωθυπουργός -άλλη ιστορία το πώς δημιουργήθηκε η τεράστια οικογενειακή περιουσία του- έκανε αίτηση στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων να αποζημιωθεί από το κράτος για κάποιες ζημιές που προκλήθηκαν σε 50 ελαιόδεντρα του από τις πλημμύρες τον περασμένο Φλεβάρη;

Επειδή εμείς με κόσμιο λεξιλόγιο αδυνατούμε να σχολιάσουμε μια τέτοια συμπεριφορά ας αφήσουμε να το κάνει ο Κώστας Βαξεβάνης, η εφημερίδα του οποίου, κάνει σήμερα αυτή την αποκάλυψη.
Και ο δημοσιογράφος δεν εστιάζεται μόνο στο συγκεκριμένο γεγονός αλλά μας αναφέρει πώς έχει καταντήσει το δημόσιο χορηγός της φαμίλιας του Μητσοτακέικου..  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger