Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Στον «αέρα» η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης - Αλεξανδρούπολης, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εξυπηρετεί τα κέρδη των εφοπλιστών

Φωτό αρχείου
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία αλλά και ο εμπαιγμός των κατοίκων της Σαμοθράκης με τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεσή της με την Αλεξανδρούπολη. 
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με το «AZORES EXPRESS» που, παρότι επιβίβασε και μετέφερε επιβάτες και οχήματα το βράδυ της Κυριακής, δεν κατάφερε τελικά να δέσει στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, το συγκεκριμένο πλοίο θα επιστρέψει στον Πειραιά, αποχωρώντας από την προσπάθεια να εξυπηρετήσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης - Αλεξανδρούπολης ως τις 31 Αυγούστου.

Αποτέλεσμα είναι να ξαναβρεθεί στον «αέρα» η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Αλεξανδρούπολη και, επειδή υπάρχει απαγορευτικό για το ταχύπλοο επιβατηγό «ΖΕΦΥΡΟΣ», η Σαμοθράκη πλέον θα είναι αποκλεισμένη εντελώς, τουλάχιστον ως την Τετάρτη που διαρκεί το απαγορευτικό για μικρά επιβατηγά, μιας και αύριο Τρίτη παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι.
Η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών από και προς το νησί συνεχίζεται, και αυτή τη στιγμή λύση δεν φαίνεται να υπάρχει.
Τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες για το χρόνιο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σαμοθράκης - Αλεξανδρούπολης κατήγγειλε εκ νέου με ανακοίνωσή της, την περασμένη εβδομάδα  -με αφορμή την υπόθεση του «Ζέφυρος»- η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ επισημαίνοντας πως «Το πρόβλημα προκύπτει όταν επιλέγεται να εξυπηρετηθούν τα κέρδη και τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών έναντι των αναγκών του λαού. Όταν οι θαλάσσιες μεταφορές, οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αποτελούν πεδίο κερδοφορίας στα χέρια των εφοπλιστών και γίνονται με άξονα το κέρδος, ενώ οι ανάγκες του λαού περνούν σε δεύτερη μοίρα. Όταν χρηματοδοτούνται ακτοπλοϊκές εταιρείες με κρατικές επιδοτήσεις από τους φόρους που πληρώνει ο ίδιος ο λαός, ενώ παράλληλα οι κάτοικοι των νησιών, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, αποκλείονται από την υπόλοιπη χώρα» (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger