Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Αφού ο Τσίπρας σήμερα επικαλέστηκε λεγόμενα του Αρη, ας προσθέσουμε κι εμείς απόψεις του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ


Του Γ.Γ.

"Τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη, που ακούστηκαν στην πλατεία της Λαμίας πριν από 75 χρόνια, είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Είναι η βαριά παρακαταθήκη των αγώνων ενός λαού που πολλές φορές χτυπήθηκε, πόνεσε, έπεσε αλλά ξανασηκώθηκε".

Αλέξης Τσίπρας. Λαμία 16/5/2019

Θα συμφωνήσουμε ότι σήμερα είναι "ανατριχιαστικά επίκαιρα" τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη, όπως ακούσαμε να μας λέει σήμερα ο πρωθυπουργός.
Αφού λοιπόν ο Τσίπρας επικαλέστηκε αποσπάσματα από τον ιστορικό λόγο του Άρη στη Λαμία που έκανε στις 22 Οκτώβρη 1944, να του θυμίσουμε κι εμείς άλλο ένα απόσπασμα από την ομιλία του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ:

"Ναι, σφάξαμε κι είμαστε έτοιμοι να ξανασφάξουμε, αν χρειαστεί. Ποιους όμως σφάξαμε; Εμείς είμαστε πιο πονόψυχοι απ’ αυτούς. Απόδειξη είναι ότι εμείς είμαστε κείνοι που τρώγαμε χρόνια τώρα τις καρπαζιές και καταδιωκόμασταν. Σφάξαμε κείνους που πρόδιδαν στους καταχτητές τους Έλληνες, κείνους που κλέβανε το λαό και διαπράττανε εγκλήματα".

Ο Αρης, λοιπόν, έσφαζε τους προδότες και υποθέτουμε ότι αν ζούσε και σήμερα αυτή την τύχη θα πίστευε ότι πρέπει να έχουν οι κάθε είδους προδότες που συνεργάζονται με τους κατακτητές, όποια μορφή και να έχουν αυτοί, οι οποίοι "κλέβουν τον λαό και διαπράττουν εγκλήματα" σε βάρος του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger