Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019

Μ-Λ ΚΚΕ: Καταγγέλλουμε το επιχειρούμενο πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας!

βενεζουελα-ΗΠΑ-1-768x512-1
Αφού λοιπόν η αντίσταση του λαού της Βενεζουέλας απέτρεψε μέχρι τώρα τα σχέδια των επιτελείων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αντίδρασης για ένα “βελούδινο” πραξικόπημα, τώρα το οπλισμένο χέρι του Γκουαϊδό και των διαφόρων παραστρατιωτικών ομάδων που έχει στο πλευρό του, απειλεί το λαό με αιματοκύλισμα και υπόσχεται ακόμα περισσότερα δεινά.
Η επίθεση του Γκουαϊδό με το επιχειρούμενο πραξικόπημα έχει από την πρώτη στιγμή την ανοιχτή και απροκάλυπτη στήριξη του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της ΕΕ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των ΗΠΑ Μ. Πενς εξέφρασε τη στήριξή του προς τον λακέ τους, Γκουαϊδό, λέγοντας με θράσος πως “η Αμερική στέκεται στο πλευρό σου μέχρι η δημοκρατία και η ελευθερία να αποκατασταθούν”. Οι αντιδραστικές και ακροδεξιές κυβερνήσεις των, εξαρτημένων από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, χωρών της Βραζιλίας, της Κολομβίας και του Εκουαδόρ σπεύδουν να εκφράσουν ξανά την υποστήριξή τους στον επικεφαλής της αντιδραστικής αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα η ιμπεριαλιστική ΕΕ, που υποκριτικά εμφανίζεται ως φιλειρηνική και δημοκρατική, αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Καταγγέλλουμε τη νέα επίθεση που δέχεται ο λαός της Βενεζουέλας και το επιχειρούμενο στρατιωτικό πραξικόπημα της ντόπιας και αντιδραστικής αντιπολίτευσης. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας.
Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!
Κάτω οι ιμπεριαλιστές δολοφόνοι των λαών!
ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button