Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Ποιος απ' τους "προστάτες" θα μας προστατέψει;


Η είδηση μας έρχεται από το δικαστικό ρεπορτάζ. Μας πληροφορεί ότι ένας μπάτσος στην Μαγνησία, υποψιαζόταν ότι ένας νεαρός φλέρταρε την κοπέλα με την οποία είχε σχέση.
Ετσι ο βαθμοφόρος μπάτσος -πρόκειται για αξιωματικό που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, χωρίς όμως να αναγράφει το όνομα του- "οδήγησε το θύμα του σε ερημική τοποθεσία κοντά στα Κανάλια Μαγνησίας, τον έγδυσε, και αφού τον απείλησε με το υπηρεσιακό του όπλο, του πέρασε χειροπέδες, τον έβρισε και τον εγκατέλειψε γυμνό και αβοήθητο. Ένας βοσκός βρήκε τον γυμνό άνδρα σε άθλια κατάσταση και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Βόλου".

Σε χθεσινή ακροαματική δικαστική διαδικασία το "όργανο της τάξεως" βρέθηκε κατηγορούμενο για αρπαγή, έκθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη κράτηση, και εξύβριση. Η ποινή που του επεβλήθη είναι φυλάκιση 27 μηνών με αναστολή.

Το περιστατικό είχε συμβεί τον Φλεβάρη του 2013 και ενώ αρχικά με απόφαση του Αρχηγείου της Αστυνομίας, ο ένστολος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα πολύ σύντομα επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντά του. Και φυσικά, μετά την καταδίκη του με αναστολή θα εξακολουθούμε να τον πληρώνουμε για να 'προστατεύει την "τάξη και ασφάλεια".

Και παραμένει στην επικαιρότητα ο διαχρονικός στίχος του Θωμά Μπακαλάκου: "Ποιος απ' τους προστάτες θα μας προστατέψει;". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger