Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Στη συγκέντρωση στο Θόλο καλεί αύριο η Αριστερή Παρέμβαση Θεσσαλίας

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία στηρίζει τον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών και καλεί στην προσυγκέντρωση των αγωνιστικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων της πόλης του Βόλου στο Θόλο (πανεπιστημιακό συγκρότημα Παπαστράτου) στις 12:00, αύριο Σάββατο ημέρα του συλλαλητηρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, ανατρέποντας τους σχεδιασμούς των κλειστών γραφείων των ντόπιων και διεθνών διευθυντηρίων, ο λαός του Βόλου απέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι δε θα ανεχτεί αυτό το έγκλημα εις βάρος του. Η διαδήλωση της 5ης Μάη, αλλά και μια σειρά μικρότερων ή μεγαλύτερων κινητοποιήσεων συνέβαλλαν στη διαμόρφωση ενός κοινωνικού ρεύματος λαϊκής πάλης ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Η διαδήλωση της 16ης Μαρτίου αποτελεί σημαντικό σημείο κλιμάκωσης και όξυνσης της αντιπαράθεσης. Αυτό το κοινωνικό ρεύμα πρέπει να μετατραπεί από ρεύμα διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας, σε ρεύμα ανατροπής και τελικά επιβολής της λαϊκής θέλησης. Σε αυτό το δρόμο συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλει η Αριστερή Παρέμβαση. Για να υπερβούμε τους εκβιασμούς που εκτοξεύει η εργοδοσία και τα κυβερνητικά κέντρα που επιχειρεί να στήσει ένα παιχνίδι κοινωνικού κανιβαλισμού μεταξύ των εργαζομένων της ΑΓΕΤ και της κοινωνίας του Βόλου.
Για να παλέψουμε με μορφές πάλης που θα είναι αποτελεσματικές και θα δημιουργούν έναν μαζικό κοινωνικό εκβιασμό στις δυνάμεις της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των τοπικών παραγόντων. Για να μη μείνουμε απλά στο τι δε θέλουμε να γίνει, αλλά να μιλήσουμε για τις κοινωνικές ανάγκες, για μια άλλη σχέση ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, για έναν άλλο προσανατολισμό στο πως θέλουμε να ζούμε, τι και πως θέλουμε να παράγουμε, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Σε αυτή την κατεύθυνση η Αριστερή Παρέμβαση παλεύει για:
Απαγόρευση της καύσης σκουπιδιών για οποιαδήποτε χρήση (τσιμεντοβιομηχανίες, ενέργεια κτλ). Άμεση παύση κάθε διαδικασίας καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ – Lafarge. Καμία σκέψη για τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας RDF-SRF στο Βόλο.
Κρατικοποίηση της ΑΓΕΤ με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο. Μετεγκατάσταση του εργοστασίου εκτός αστικού ιστού. Παραγωγή σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες και όχι βάση της χρηματιστηριακής διαχείρισης που ασκεί η Lafarge.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με αξιοπρεπείς όρους. Κατάργηση του καθεστώτος των “εργολαβικών” εργαζομένων δεύτερης κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger