Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Oι κάτοικοι της Πάτρας ενέκριναν το έργο της δημοτικής αρχής


Γράφει ο  mitsos175

"...Τον δημόσιο απολογισμό που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο γήπεδο της ΕΑΠ, ο δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κώστας Πελετίδης, συνόψισε το έργο της Δημοτικής Αρχής την πενταετία που πέρασε, καλώντας το λαό της πόλης να αναδείξει ξανά κομμουνιστή δήμαρχο, για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και διεκδίκηση στην πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων".

"Δεν ήμασταν τα καλά παιδιά, που θα υπηρετούσαν τα συμφέροντα των λίγων. Ήμασταν απέναντι σε κάθε αντιδραστική πολιτική... δεν διστάσαμε να απειθαρχήσουμε εν γνώσει των συνεπειών, όταν μας καλούσαν να συμβιβαστούμε "ως προς τας υποδείξεις". Δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια... Μπήκαμε μπροστά για τη δουλειά, για το μεροκάματο, για το σύνολο των αναγκών της πόλης μας, του πατραϊκού λαού. Τους χαλάσαμε την πιάτσα, εδώ και πανελλαδικά"... (Πηγή 902)

Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ομιλία όπου ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης είπε τι παρέλαβε, τι έκανε για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης των Πατρών, καθώς απάντησε και στις συκοφαντίες πολιτικών του αντιπάλων. Ασφαλώς έγιναν πολλά, μένουν όμως ακόμα περισσότερα. Πάντως το νερό μπήκε στ' αυλάκι...

Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ο κόσμος. Η συγκέντρωση έγινε στο γήπεδο της ΕΑΠ που είχε διαλέξει ο Βενιζέλος, όταν κατέβηκε να μιλήσει στην Πάτρα προεκλογικά μαζί με τον Γιωργάκη. Τότε, παρά την πανελλαδική κινητοποίηση το ΠΑΣΟΚ, που είχε πάρει ένα μήνα μετά 13% (Μάιος 2012), δεν είχε κατορθώσει να γεμίσει το στάδιο! Είχαμε γράψει σχετικά. Ήταν τότε που οι "έγκυρες" δημοσκοπήσεις επέμεναν στο δικομματισμό ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα οι κάτοικοι της Πάτρας ενέκριναν το έργο της δημοτικής αρχής. Η έγκριση θα επικυρωθεί στις δημοτικές εκλογές, όπου το "στοίχημα" για μένα είναι πλέον Κομμουνιστής δήμαρχος από τον α' γύρο. Το θεωρώ αρκετά πιθανό καθώς οι εργαζόμενοι είχαν πάντα στο πλευρό τους το δήμαρχο, ο οποίος δεν τρόμαξε από τις κυρώσεις των διαφόρων άδικων νόμων, γιατί πιστεύει πράγματι ότι "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη". Η συνέπεια είναι μια αρετή που αναγνωρίζεται από πάρα πολλούς απλούς ανθρώπους.

Πράγματι ο δήμαρχος Πατρών δεν είναι "καλό και υπάκουο παιδί". Κι αυτό χαροποιεί πολλούς Πατρινούς, ιδιαίτερα όλους όσους τον ψήφισαν και τον υποστήριξαν την προηγούμενη φορά. Η Πάτρα έχει δήμαρχο. Οι άλλες πόλεις; Αυτές έχουν μόνο προβλήματα τα οποία κάνουν χειρότερα οι κάθε λογής κηφήνες, μακροχέρηδες κι ανίκανοι πολιτικάντηδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger