Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Η Σκόπελος στα ομορφότερα κινηματογραφικά μέρη της Ευρώπης σύμφωνα με το «Forbes»

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Σκόπελος στα ομορφότερα κινηματογραφικά μέρη της Ευρώπης σύμφωνα με το «Forbes»
εναν  κατάλογο με τις 10 ομορφότερες τοποθεσίες της Ευρώπης, οι οποίες έγιναν γνωστές στις ΗΠΑ μέσα από ταινίες, δημοσίευσε το περιοδικό «Forbes». Οπως είναι φυσικό, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα τέτοιο δημοσίευμα. Το «μαγικό ελληνικό νησί του καλοκαιριού», όπως αναφέρεται στην ταινία «Mamma Mia», με τους κατακόρυφους βράχους και τις πανέμορφες παραλίες με λευκή άμμο είναι στην πραγματικότητα το νησί της Σκοπέλου.

Οι περισσότερες υπαίθριες σκηνές γυρίστηκαν στην παραλία του νησιού, Καστάνι, και στο γραφικό πηλιορείτικο χωριό, Νταμούχαρη. Ευρέως γνωστό στις ΗΠΑ ως το «Νησί του ‘Mamma Mia’», η Σκόπελος πέρα από την φυσική της ομορφιά μπορεί να υπερηφανεύεται για το ξενοδοχείο όπου η Μέριλ Στριπ και ο Πιρς Μπρόσναν, μαζί με το υπόλοιπο καστ έμειναν, το γνωστό «Skopelos Village Hotel» αλλά και το ότι αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για γάμους.
Το «Mamma Mia» είναι αμερικανικό/βρετανικό μιούζικαλ και αισθηματική κωμωδία, παραγωγής 2008. Αποτελεί προσαρμογή του ομότιτλου μιούζικαλ του Γουέστ Εντ και του Μπρόντγουεϊ, το οποίο είναι βασισμένο στα τραγούδια του επιτυχημένου συγκροτήματος ABBA, με επιπρόσθετη μουσική σύνθεση του Μπένι Αντερσον, μέλος του συγκροτήματος.
Την ταινία σκηνοθέτησε η Φιλίντα Λόιντ και πρωταγωνιστούν οι Μέριλ Στριπ στο ρόλο της Ντόνα Σέρινταν και οι Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ και Στέλαν Σκάρσγκαρντ ως οι τρεις πιθανοί πατέρες της κόρης της Ντόνα, Σόφι, που υποδύεται η Αμάντα Σάιφρεντ. Στην ταινία επίσης συμμετέχουν οι Τζούλι Γουόλτερς, Ντόμινικ Κούπερ και Κριστίν Μπαράνσκι.
Εγινε τεράστια εισπρακτική επιτυχία αποφέροντας 609,8 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Μέχρι και σήμερα είναι το μεγαλύτερο σε εισπράξεις μιούζικαλ όλων των εποχών. Ελαβε δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα στις κατηγορίες Καλύτερη Ταινία – Κωμωδία/Μιούζικαλ και Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Στριπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger