Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Τα γεγονότα αποκαλύπτουν τον ρόλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Τις τελευταίες βδομάδες ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ στις ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και Εργατικών Κέντρων πράγματι «έδωσε τα ρέστα του» στον ρόλο που έχει αναλάβει, για λογαριασμό της άρχουσας τάξης και του κράτους της, ως μηχανισμός ενσωμάτωσης, υπονόμευσης αλλά και καταστολής του ταξικού εργατικού κινήματος. Αυτήν τη δράση του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που «αναβαθμίζεται» μπροστά στη δυνατότητα ανασύνταξης και αντεπίθεσης της εργατικής τάξης, σταθερά και αταλάντευτα αντιπαλεύουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δεκαετίες τώρα, είτε από θέσεις πλειοψηφίας είτε από θέσεις μειοψηφίας, στις διοικήσεις Συνδικάτων - Ομοσπονδιών - Εργατικών Κέντρων και στη διοίκηση των τριτοβάθμιων οργάνων.
Ωστόσο, μπροστά στο τελευταίο σχέδιο των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ εμφανίστηκαν ως πρόθυμοι βοηθοί συνδικαλιστές των ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με αφορμή τον καθορισμό ημερομηνίας της πανεργατικής απεργίας επικαλέστηκαν την πίστη τους στις μαζικές διαδικασίες και τις αποφάσεις των σωματείων και κατηγόρησαν το ΠΑΜΕ για «ανοχή και υποταγή στον αστικοποιημένο συνδικαλισμό» (!!). Ομως, πέρα από τον διασκεδαστικό χαρακτήρα τέτοιων αστείων κατηγοριών, περισσότερο αποκαλυπτική είναι η στάση των δυνάμεων αυτών σε σωματεία που είναι πρώτη δύναμη στη διοίκηση, όπως στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), όλο το τελευταίο διάστημα. Ας δούμε τα γεγονότα.

45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Το Σάββατο 17/11 η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία


Προσυγκεντρώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις 5 μ.μ.
Συνεχίστηκαν την Παρασκευή οι εκδηλώσεις τιμής στον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, στο ιστορικό κτίριο του ιδρύματος στην Πατησίων, όπου συνέρρεε από το πρωί πλήθος κόσμου, σχολείων, φορέων, για να καταθέσουν στεφάνια και να αφήσουν ένα λουλούδι. Ο εορτασμός κορυφώνεται το Σάββατο, με τη μεγάλη διαδήλωση που καλούν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, στην αμερικάνικη πρεσβεία.
Στη Θεσσαλονίκη, τα ταξικά συνδικάτα της πόλης καλούν στην κατάθεση στεφανιών στις 12 το μεσημέρι και στη συγκέντρωση μπροστά στο Πολυτεχνείοστις 5 μ.μ.
Στεφάνι κατέθεσαν το πρωί της Παρασκευής στο Πολυτεχνείο αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (βλ. ρεπορτάζ στην ίδια σελίδα).
Ο χώρος του Πολυτεχνείου σείστηκε την Παρασκευή από το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», όταν ένστολοι νέοι στρατευμένοι κατέθεσαν επίσης στεφάνι στο χώρο.

Αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το '73 - Μαρτυρίες από πρωταγωνιστές της


Ξεκινώντας να κάνουμε ένα αφιέρωμα για την συμπλήρωση 45 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου αρχικά θα σας προτείναμε να παρακολουθήσετε το βίντεο, διάρκειας 1,30 περίπου ώρας, στο οποία μιλάει στον ρ/σ μας ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς–της ομάδας «Ιος»- μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Mood of the days

«Μέσα οι ΗΠΑ μέσα το ΝΑΤΟ»

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης διαφωνεί με τη συμφωνία κράτους εκκλησίας, άμα θέτε διαφωνηστε μαζί του


18 Νοεμβρίου 1973, ο Φασίστας Ντερτιλής πυροβολεί με περίστροφο και σκοτώνει τον Μιχάλη Μυρογιάννη 20 ετων

Μιχάλης Μυρογιάννης 20 ετων Παρών Τώρα που έχω μείνει με ένα χαρτί στο χέρι που λέει: «Διαμπερές τραύμα στο κεφάλι, βληθείς δια πυροβόλου όπλου, έξοδος εγκεφαλικής ουσίας»

Όταν η τιμή του αυτοκινήτου σου είναι στο Θεό...

Σαν σήμερα το 1985 μπάτσος δολοφονεί τον 15χρονο Μ. Καλτεζά. Το δικαστήριο αθωώνει τον δολοφόνο.


Στον μακρύ κατάλογο της αστυνομικής – κρατικής βίας βρίσκεται και το όνομα του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ σαν σήμερα το 1985.
Ο δολοφόνος μπάτσος, άριστα εκπαιδευμένος, και γνωρίζοντας την διαχρονική ατιμωρησία που έχει το ένστολο προσωπικό υπεράσπισης του συστήματος –κάτι που διαπιστώθηκε και στην περίπτωσή του- συνειδητά και αποφασιστικά προχώρησε σ’ αυτό το έγκλημα.

«Ήταν εν ψυχρώ δολοφονία, ο αστυνομικός Μελίστας γονάτισε και έξω από την κλούβα των ΜΑΤ και πυροβόλησε. Ήταν άριστος σκοπευτής όπως έλεγαν στο χωριό του. Πρώτο πιστόλι», όπως δήλωσε η μητέρα του δολοφονημένου μαθητή, Ζωή.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου