Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018

Αποπροσανατολιστική προπαγάνδα για το νέο πετσόκομμα των συντάξεων


Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Για να το πούμε ευθύς εξαρχής, εμείς εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων θα πάρει αναβολή στην εφαρμογή της ψηφισμένης νέας περικοπής των συντάξεων. Οχι επειδή πάει καλά η οικονομία και το μέτρο είναι αχρείαστο, όπως υποστηρίζει η κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά επειδή το μέτρο είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστεί από 1.1.2019.

Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (και των Ταμείων που συγχωνεύτηκαν σ' αυτόν), αποψιλωμένες από το απαραίτητο προσωπικό, δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσουν το έργο του επανυπολογισμού όλων των συντάξεων που έχουν εκδοθεί μέχρι το Μάη του 2016 και να καθορίσουν τις «προσωπικές διαφορές», επί των οποίων θα εφαρμοστεί το πετσόκομμα.

Αυτό λέει το δικό μας ρεπορτάζ και είναι έγκυρο. Επομένως, η κυβέρνηση έχει μια καλή «δεύτερη γραμμή άμυνας» απέναντι στους ιμπεριαλιστές δανειστές. Αντί για κατάργηση του μέτρου, μπορούν να συμφωνήσουν στην «αναβολή και επανεξέταση». Στο μεταξύ, θα έχουν γίνει οι εκλογές, στις οποίες η κυβέρνηση θα έχει βγάλει όση πολιτική υπεραξία θα μπορέσει να βγάλει απ' αυτό το θέμα, πετώντας την «καυτή πατάτα» στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου