Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Οταν ο Αρης Βελουχιώτης σαν δημοσιογράφος έκανε την αποκάλυψη του "αστικού παραδείσου" και το Βενιζελικού καθεστώς έκλεινε τον "Ριζοσπάστη"


Μια δίκη με "δίκη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εργατική τάξη και των άλλων καταπιεζόμενων στρωμάτων", όπως αναφέρει ο "Ριζοσπάστης", ξεκινάει σαν σήμερα, 31 Αυγούστου 1931, στο Πλημμελειοδικείο Αθήνας.

Τα διευθυντικά στελέχη του δημοσιογραφικού οργάνου της Κ.Ε του ΚΚΕ βρίσκονται κατηγορούμενα γιατί "θα ήταν αστείο για τον Ριζοσπάστη να υποχωρήσει και να κλείσει το στόμα του" όπως απαιτούσε η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας και να μην συνεχίσει "τις αποκαλύψεις του σχετικά με τους κίναιδους" οι οποίοι στελέχωναν την κυβέρνηση Βενιζέλου.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ Σεισμός 5,1R

Σεισμός 5,1R στα Τρίκαλα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.12 το πρωί στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 30 χλμ νοτιοδυτικά από τα Τρίκαλα και 14 χλμ νοτιδυτικά της Πύλης. 

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ.. 

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλη την περιοχή ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί εάν υπάρχουν υλικές ζημιές ή τραυματίες. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός ενώ δεν υπάρχουν κλήσεις μέχρι στιγμής. 

Περισσότερα σε λίγο...

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΠΝΟ: Οριστική η απόφαση για απεργία στις 3 Σεπτεμβρίου

REUTERS/MICHALIS KARAGIANNIS
Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων στις 3 Σεπτεμβρίου με προοπτική κλιμάκωσης οριστικοποίησε σήμερα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Η απόφαση είχε ληφθεί στις 26 Ιουλίου και επικυρώθηκε σήμερα, καθώς απορρίφθηκε η χθεσινή πρόταση των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) για αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «η αρνητική μέχρι σήμερα συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς και οι προσπάθειες των αυτόκλητων "καλοθελητών" για τη δημιουργία καταστάσεων κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος του κλάδου μας, προκάλεσαν και πυροδότησαν την έντονη οργή όλων των ναυτεργατών.
Οι προσπάθειες αυτές, στο πλαίσιο καθαρού εκβιασμού σε βάρος των ναυτεργατών και παραπλάνησης της κοινής γνώμης, όχι μόνο υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης.

Παρακρατικές συμμορίες, από νόμιμο μετερίζι, στον «αντισυμμοριακό» αγώνα. Η περίπτωση του Γ. Σούρλα.


Του Γ.Γ

Σήμερα τα ξημερώματα ο λεγόμενος "Εθνικός Στρατός" καταλαμβάνει το ύψωμα Κάμενικ στο Γράμμο, εξέλιξη που σηματοδοτεί την λήξη του Εμφυλίου πολέμου και την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Θα αναφερθούμε αναλυτικά σ' αυτό, σε επόμενες αναρτήσεις μας.

Εδώ θα κάνουμε μια αναφορά ποιοι εκτός των άλλων στελέχωναν τις κυβερνητικές δυνάμεις, Ποιοι ήταν οι ένοπλοι που εκπροσωπούσαν την "ενιαία εθνικοφροσύνη". Μια εθνικοφροσύνη η οποία μεταξύ άλλων χρησιμοποίησε τις συμμορίες τύπου Σούρλα και Βρεττάκου,

Αυτές οι παρακρατικές συμμορίες έχοντας την αμέριστη υποστήριξη από το αστικό κράτος, μετά την απελευθέρωση από την Γερμανική κατοχή, μετατράπηκαν σε παραστρατιωτικές οργανώσεις, με επικουρική δράση προς τον Εθνικό Στρατό, προσφέροντας από νόμιμο πια μετερίζι υπηρεσίες στον «αντισυμμοριακό» αγώνα.

Σ' αυτή την ανάρτηση θα αναφερθούμε αναλυτικά για την παρακρατική εγκληματική συμμορία του Γρηγόρη Σούρλα  η οποία έδρασε στη Δυτική Θεσσαλία.

Στέλιος Καζαντζίδης: Η γέννηση ενός "μύθου" (2 Βίντεο)


Φονιάδες μονοπώλια 
παντού φωτιές ανάβουν, 
μας καίνε, μας δικάζουνε 
και την ψυχή μας βγάζουνε 
και ζωντανούς μας θάβουν.

Ποδοπατούν αλύπητα
τ’ ανθρώπινο το σώμα, 
στο άγνωστο βαδίζουμε
κι όνειρα πια δε χτίζουμε, 
μας κλείνουνε το στόμα.


Έρχονται χρόνια δύσκολα. Τραγούδι του Μάκη Ερημίτη σε ερμηνεία του Στέλιου Καζαντίδη.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

«Μπλακ άουτ» στον τουρισμό: Μετά την Ύδρα, ηλεκτροδότηση... μετ' εμποδίων και σε Σκόπελο

Μετά την Αττική και την Ύδρα ήρθε η σειρά της Σκοπέλου να μείνει χωρίς ρεύμα για περίπου έξι ώρες

Από τις τέσσερις τα ξημερώματα μέχρι τις δέκα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του όμορφου νησιού της Σκοπέλου έμειναν χωρίς ρεύμα, καθώς το νησί επλήγη από τρομερή νεροποντή η οποία προκάλεσε πολλά προβλήματα στο εναέριο δίκτυο.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Θρίλερ στη Σκόπελο: Αγνοούνται τουρίστες που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος!

Θρίλερ στη Σκόπελο: Αγνοούνται τουρίστες που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος!
Θρίλερ στη Σκόπελο με δύο τουρίστες, οι οποίοι αγνοούνται μετά από μηχανική βλάβη σε φουσκωτό σκάφος αναψυχής με όνομα «Τζούλια».
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού, που έχουν επικεντρωθεί επτά ναυτικά μίλια βόρεια του λιμένα του νησιού. 

Σαν σήμερα το 1905 γεννιέται ο θρυλικός πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ Αρης Βελουχιώτης. (Βίντεο)


"Κι όταν χτυπήσαμε τα εγκλήματα αυτά και πατάξαμε την προδοσία, αυτοί σαν δεσποινίδες τηςαριστοκρατίας, που δε βλέπουν γύρω τους τη δυστυχία και την κακομοιριά που βασιλεύει, αλλά συγκινούνται από ένα άρρωστο γατάκι, έμπηξαν τις φωνές και μας κατηγόρησαν ότισκοτώνουμε.

Επί Μεταξά βιάστηκαν γυναίκες, υπέστησαν μαρτύρια χιλιάδες άνθρωποι, σκοτώθηκαν και γκρεμίστηκαν από τα μπαλκόνια της Ασφάλειας γέροι, έγιναν τόσα εγκλήματα, μα κανείς απ' αυτούς δεν είπε τίποτα. Μα τώρα φωνάζουνε ότι ο Άρης σφάζει.

Ναι, σφάξαμε κι είμαστε έτοιμοι να ξανασφάξουμε, αν χρειαστεί. Ποιους όμως σφάξαμε; Εμείς είμαστε πιο πονόψυχοι απ' αυτούς. Απόδειξη είναι ότι εμείς είμαστε κείνοι που τρώγαμε χρόνια τώρα τις καρπαζιές και καταδιωκόμασταν.
Σφάξαμε κείνους που πρόδιδαν στους καταχτητές τους Έλληνες, κείνους που κλέβανε το λαό και διαπράττανε εγκλήματα".

Απ' τον ιστορικό λόγο του Αρη στην Λαμία

“Διαβάστε τις προφητείες! Ένα κείμενο που πρόβλεψε πριν χρόνια τι θα συμβεί τώρα! Θαύμα, θαύμα!”


Γράφει ο  mitsos175.

Ο υλισμός είναι το πιστεύω μας. Σ' αυτόν δε χωρούν θεοί, δαίμονες, προφητείες κοκ. Εξετάζουμε τα πάντα επιστημονικά. Αν όμως εμείς οι Κομμουνιστές βάζαμε λιγάκι Μεταφυσική θα περνιόμασταν για τους μεγαλύτερους προφήτες. Τάματα θα μας κάνανε.
Βέβαια, αν η μέθοδος μας ήταν άλλη, δεν θα μπορούσαμε ούτε να εξηγήσουμε τόσο καλά, ούτε να προβλέψουμε.

Αμ τα είχε προφητεύσει ο Άγιος Ριζοσπάστης τι θα γίνει με το Φλώρο, την Τουρκία όλα. Από το 1997! Ιδού οι γραφές."ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ", ΣΟΥ ΛΕΕΙ... 

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Δεν είναι ικανοποιημένη η Μαίρη και λέει την αλήθεια που άλλη την κρύβουν

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Μαίρη Διαμάντη

Η τουριστική κίνηση θα μπορούσε να είναι καλύτερη, όπως αναφέρει η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, σχολιάζοντας τη φετινή τουριστική σεζόν.

Η ίδια υπογραμμίζει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τη συνολική εικόνα της τουριστικής κίνησης, δεδομένου ότι η φουλ σεζόν περιορίστηκε σε είκοσι μέρες, με το ποσοστό των χρημάτων που δαπανήθηκαν στα καταστήματα εστίασης, να παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.
«Δεν ξοδεύει πλέον ο κόσμος χρήματα, παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα και οι γονείς κάνουν οικονομία, για να έχουν καλύτερες διακοπές τα παιδιά τους» είπε η κ. Διαμάντη, δίνοντας το στίγμα της οικονομικής στενότητας των τουριστών.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Στον Βόλο διακομίσθηκε 62χρονος από τη Σκόπελο

Στο λιμάνι του Βόλου διακομίσθηκε χθες το βράδυ ένας 62χρονος από το λιμάνι Αγνώντα Σκοπέλου καθώς έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  Η διακομιδή του έγινε με το σκάφος «Άξιον Εστί» και με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής  Ακτοφυλακής

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

24ωρη απεργία της ΠΝΟ τον Σεπτέμβρη - Πότε θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία

Απέτυχαν οι συνομιλίες για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
24ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Διοίκηση κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση μετά από αποτυχημένη έκβαση της συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ ΠΝΟ και Συνεδρίου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2018.

Ο Στάλιν, πιο επίκαιρος από ποτέ - Oλόκληρο το βιβλίο, σε μορφή κειμένου, του Λούντο Μάρτενς: «Μια άλλη ματιά στον Στάλιν».

«Το μεγάλο ευτύχημα για τη Ρωσία ήταν ότι στα χρόνια των δυσκολότατων δοκιμασιών επικεφαλής της χώρας ήταν ο μεγαλοφυής και ακλόνητος στρατηλάτης Ι.Β. Στάλιν.
Ήταν η πιο επιφανής, επιβεβλημένη, αξιοσέβαστη προσωπικότητα στη ρευστή και σκληρή εποχή της περιόδου εκείνης, στην οποία κύλησε η ζωή του.

Ο Στάλιν ήταν άνθρωπος ασυνήθιστης ενέργειας, πολυμορφωμένος και ακατάβλητης ισχυρής θέλησης. Δριμύς, σκληρός και αμείλικτος συζητητής, σε σημείο που, παρά τη μαθητεία μου στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, μου ήταν αδύνατο να τον αντιμετωπίσω.

Ο Στάλιν πριν απ' όλα κατείχε σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα του χιούμορ και του σαρκασμού, την ικανότητα να αντιλαμβάνεται ακριβώς τον συνομιλητή του και να εκφράζει τη σκέψη του.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Όστρακα: Ανακαλύψτε τη διατροφική τους αξία!

ostraka diatrofiki aksia
Τα όστρακα (ή αλλιώς οστρακοειδή) είναι ο αλιευτικός και διατροφικός όρος που περιγράφει τα υδρόβια ζώα με σκληρό κέλυφος που καταναλώνονται ως τρόφιμα. Το κέλυφος των οστρακοειδών συνήθως διαφέρει ανά είδος, ωστόσο, όλα τα οστρακοειδή είναι ασπόνδυλα. Ο όρος «όστρακα» συμπεριλαμβάνει διάφορα είδη μαλακίων, καρκινοειδών και εχινόδερμων. Στα μαλάκια ανήκουν τα δίθυρα (μύδια και στρείδια), όπως και τα γαστερόποδα (που περιλαμβάνουν υδρόβια κογχύλια και σαλιγκάρια). Αν και αρκετοί θεωρούν ότι τα όστρακα ανήκουν στην κατηγορία των ψαριών, στην πραγματικότητα είναι ζώα που απλώς κατοικούν στο νερό, των οποίων η διατροφή περιλαμβάνει κυρίως το φυτοπλαγκτόν και το ζωοπλαγκτόν.

Διακομιδή 82χρονου από τη Σκόπελο στον Βόλο

Στο λιμάνι του Βόλου διακομίσθηκε χθες το απόγευμα ένας 82χρονος από τη Σκόπελο καθώς έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Η διακομιδή του έγινε με το σκάφος  »ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»  και με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Φ. Γκ. Λόρκα (Δολοφονήθηκε σαν σήμερα το 1936): ποίηση στρατευμένη στον αγώνα ενάντια στην κοινωνική αδικία, τον ρατσισμό την κοινωνική βαρβαρότητα (Βίντεο)


 «Εγώ ποτέ δεν θα γίνω πολιτικός. Είμαι επαναστάτης, γιατί δεν υπάρχει αληθινός ποιητής που να μην είναι επαναστάτης».

 Φ. Γκ. Λόρκα

Ηταν ξημερώματα 19ης Αυγούστου του 1936, όταν ο μεγάλος Ισπανός ποιητής, ζωγράφος και θεατρικός σκηνοθέτης  Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, δολοφονήθηκε  από παραστρατιωτικούς οπαδούς του Φράνκο στο Βίθναρ της Ισπανίας.

Ο δεσπότης Μεσογαίας και τα "θαύματα" στην περιοχή του.


Σε Κυριακάτικη εφημερίδα συναντάμε το δελτίο τύπου της Μητρόπολις Μεσογαίας & Λαυρεωτικής το οποίο μας ενημερώνει ότι κατά της πρόσφατες πυρκαγιές "στις περιοχές οι οποίες ανήκουν στην γεωγραφική δικαιοδοσία της Μητροπόλεώς μας καμία εκκλησία (Ανάληψη, Αγ. Βαρβάρα, Αγ. Νικόλαος, Παναγία Σουμελά, Άγιος Θωμάς & Αγ. Πορφύριος) και κανένα προσκυνητάρι δεν υπέστη την παραμικρή ζημιά, ούτε καν μουτζούρα, τη στιγμή κατά την οποία όλων αυτών των ναών οι περίβολοι και οι αυλές κατακάηκαν".

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ για κακοποίηση γαϊδουριού στον Σκόπελ


Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» ανακοίνωσε ότι η Διεύθυνση Κτηνιατρικής επικύρωσε το διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ σε ιδιοκτήτη γαϊδουριού, ο οποίος το είχε μέσα σ’ ένα χωράφι στον Σκόπελο Λέσβου με δεμένα τα πόδια του με το κεφάλι του (παστούρωμα), μια βάρβαρη πρακτική που αποτελεί βαρύτατη μορφή κακοποίησης.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

17 Αυγούστου 1944: Γερμανοί κατακτητές και ντόπια δοσιλογικά καθάρματα μακελεύουν τους πατριώτες της Κοκκινιάς


Εμπλουτίζοντας τις αναφορές που ήδη έχουμε κάνει, (δείτε τις παραπομπές στο τέλος της ανάρτησης), για την τρομερή κτηνωδία που διέπραξαν οι Γερμανοί κατακτητές και τα ντόπια δοσιλογικά καθάρματα που υπάκουαν στις διαταγές τους, στις 17 Αυγούστου 1944 στην Κοκκινιά, παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο που έχει εκδώσει ο  Δήμος Νίκαιας με τίτλο «Το Μπλόκο της Κοκκινιάς».

Πριν απ’ αυτό να θυμίσουμε κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Ενώ στα μπλόκα που σαν στόχο είχαν την εξόντωση δυνάμεων του ΕΛΑΣ και την σύλληψη ομήρων για τα Γερμανικά στρατόπεδα εργασίας, συμμετείχαν επίλεκτες κατοχικές δυνάμεις –Μονάδες της Βέρμαχτ και τμήματα των Waffen SS-  την μεγαλύτερη σκληρότητα και κτηνωδία απέναντι στους Έλληνες πατριώτες την έδειχναν τα ντόπια τομάρια (ταγματασφαλίτες, Μπουραντάδες, Παπαγιώργηδες κ.α) που ήταν τσιράκια των κατακτητών.  

Ανοιχτός και επισκέψιμος ο Φάρος της Σκοπέλου την Κυριακή

Τη δυνατότητα να επισκεφθούν 27 φάρους στην ελληνική επικράτεια θα έχουν οι πολίτες την Κυριακή 19 Αυγούστου, με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας φάρων. Παράλληλα θα ενημερωθούν για τη σημασία των φάρων και των υπόλοιπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των φαροφυλάκων. Οι φάροι που μπορεί να επισκεφθεί το

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΝΤΑ Pavlos Fish Tavern /Agnodas/skopelos

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται, άτομα τρώνε, πίνακας, φαγητό και εσωτερικός χώροςσημερα 15 Αυγούστου στην μουσική παρέα μας (κωστας Συρος κ Νικολας Συρος) θα συμμετέχει και η εξαιρετική Έλενα Βασιλειαδη (Helena vasileiadi ) για μια όμορφη βραδιά με πολλά αγαπημένα τραγούδια
Χρόνια πολλά σε όλους
 15th of August our musicians (Kostas Syros and Nikolas Syros) will be accompanied with a great singer
(Helena vasileiadi )for an amazing Greek music night !!!!! Don’t miss it!!!!
Για κρατήσεις /reservations
24240-22409

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Για 20 ευρώ ξήλωσε και το συρτάρι της ταμειακής μηχανής κλέφτης στην Αλόννησο

Από ανασφάλιστο παράθυρο εισέβαλε σε ταβέρνα στην Αλόννησο 38χρονος κλέφτης και βρήκε στο ταμείο 20 ευρώ. Το περίεργο είναι πως ξήλωσε και το συρτάρι της ταμειακής, αλλά πήρε μαζί του και 20 δελτία παραγγελίας και έφυγε σαν κύριος. Τον συνέλαβε ωστόσο η αστυνομία και βρήκε σπίτι του και τα εργαλεία της διάρρηξης.

Μηχανική βλάβη σε ιστιοφόρο με πέντε επιβαίνοντες στη Σκόπελο

Ακυβέρνητο έμεινε χθές λόγω μηχανικής βλάβης το ιστιοφόρο σκάφος «Estrelia» με σημαία Αγγλίας στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα και έπλεε ανοιχτά στο βόρειο τμήμα της Σκοπέλου.

«Νταής» στη Σκόπελο χτύπησε τη σύντροφο του και την έκλεψε

Τη χτύπησε και την έκλεψε. «Νταής» 54 ετών στη Σκόπελο χτύπησε την 61 ετών  σύντροφό του και της προξένησε σωματικές βλάβες και στη συνέχεια της έκλεψε 50 ευρώ από το πορτοφόλι. Ο 54χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Αλέκος Παναγούλης σε δικτάτορα Ιωαννίδη: "Δεν έχεις τα αρχίδια να με τουφεκίσεις" - Σαν σήμερα η αποτυχημένη προσπάθεια του Α. Παναγούλη να εκτελέσει τον Γ. Παπαδόπουλο.


«Οι τυραννίες γκρεμίζονται με αγώνες / της Λευτεριάς το παραμύθι με αίμα γράφεται».

Αλέκος Παναγούλης

Ηταν σαν σήμερα το 1968 που ο Αλέκος Παναγούλης κρυμμένος στους λόφους στο Λαγονήσι, πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό σε μια προσπάθεια να εκτελέσει τον δικτάτορα Γιώργο Παπαδόπουλο, ανατινάζοντας το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Η προσπάθεια του αποτυγχάνει. Συλλαμβάνεται, καταδικάζεται σε θάνατο, φυλακίζεται και βασανίστηκε με απίστευτη αγριότητα χωρίς ποτέ να λυγίσει. Είναι αναμφισβήτητα ένας ήρωας της νεότερης Ελλάδας.

Γράφει ο ίδιος:

«Σαφάρι» εφοριακών σε Β. Σποράδες και Πήλιο

Κλιμάκια εφοριακών «σαρώνουν» για μία ακόμη φορά τα νησιά των Βορείων Σποράδων και τα παράλια του Πηλίου, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής εν μέσω τουριστικής περιόδου. Οι εφοριακοί προέρχονται από τους γειτονικούς Νομούς της Λάρισας και της Φθιώτιδας, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, ώστε να αποφεύγεται η εντοπιότητα με τους επιχειρηματίες που

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Είναι αυτός ο καλύτερος δήμαρχος στην Ελλάδα;


Είναι αυτός ο καλύτερος δήμαρχος στην Ελλάδα;

Στο όνομα της έννοιας της συγκυρίας δικαιολογείται κάθε παλινδρόμηση κάθε πολιτικού και κάθε κόμματος σε σχέση με τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις.

Μπορεί να δηλώνεις αριστερός πολιτικός και να υπηρετείς μια αυτοαποκαλούμενη αριστερή κυβέρνηση αλλά παρ’ όλα αυτά να βάζεις το λιθαράκι σου στην εφαρμογή φιλελεύθερων πολιτικών. Μπορεί αντίστοιχα να δηλώνεις φιλελεύθερος, να εξαγγέλλεις φιλελευθεροποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου και εν τέλει οι πράξεις σου να αγγίζουν τα όρια της ακροδεξιάς. Αν ωστόσο είσαι πολιτικός ποτέ δεν θα φταις εσύ για αυτή την αντίφαση, ποτέ δεν θα φταίνε τα χαρακτηριστικά των πολιτικών σου εξαγγελιών.

Δώδεκα του Αυγούστου του 1944 σκοτώσανε τον Σταύρο ...


Του έβγαλαν ένα – ένα τα δόντια. Δεν μίλησε!
Του έκοψαν ένα – ένα τα δάκτυλα. Δεν μίλησε!
Άρχισαν να του πετσοκόβουν πόδια και χέρια. Δεν μίλησε!

Κι όταν βρέθηκε κάτω από τα γερμανικά τανκς είχε ακόμη τη δύναμη να περιφρονήσει τους δημίους του!

 Ήταν παιδί, στα δεκαοχτώ του, γεμάτος όνειρα. Προτίμησε να πεθάνει ελεύθερος παρά να ζει με το στίγμα του κιοτή. Τον έλεγαν Σταύρο Ανδρεαδάκη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Σοκαρά της Κρήτης.

Λουλάς με νταλαβέρι


Του Γ. Γ.

Tην Καλημέρα μας και καλή Κυριακή με ένα ανάλαφρο ανάγνωσμα.
Πρόκειται για ένα κεφάλαιο από το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας».

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Σύλληψη για παράνομη κατάδυση στην Αλόννησο


Λιμενικοί του Λιμεναρχείου Αλοννήσου συνέλαβαν προχθές έναν Αθηναίο τουρίστα για παραβίαση του Νόμου Περί Αρχαιοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς εντοπίστηκε σε έλεγχο να πραγματοποιεί υποβρύχια κατάδυση με αναπνευστήρες σε ενάλιο αρχαιολογικό χώρο όπου απαγορευόταν. Ο συλληφθείς θα δικαστεί σε ρητή δικάσιμο. Ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε ότι δεν διέπραττε κάτι παράνομο.

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ SKOPELOS-NEWS


Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

Reuters/HANDOUT
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό από τη Λιμενική Αρχή Σκύρου στην περιοχή «Γυρίσματα» του νησιού. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 
Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου του δελφινιού. 

Αυγουστιάτικη Θύελλα.


Γράφει ο mitsos175.

9/8/1945: Ο Στάλιν κρατά την υπόσχεσή του να κηρύξει τον πόλεμο στην Ιαπωνική Αυτοκρατορία τρεις μήνες μετά το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη.
Υπό την ηγεσία του στρατάρχη Aleksandr Vasilevsky μπαίνει σ' εφαρμογή ένα από τα πιο δύσκολα, φιλόδοξα αλλά ταυτόχρονα απλά και καλύτερα πολεμικά σχέδια.
Στόχος η κατάληψη της στρατηγικής σημασίας περιοχής της Μαντζουρίας και η πλήρης καταστροφή των Ιαπωνικών δυνάμεων πριν προλάβουν να υποχωρήσουν στην Κίνα ή να δεχτούν ενισχύσεις.

Η Μαντζουρία για την Ιαπωνία έχει τεράστια σημασία. Τα κύρια εργοστάσια της Αυτοκρατορίας βρίσκονται εκεί μεταφερόμενα από τα Ιαπωνικά νησιά, ώστε να γλυτώσουν από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς.
Η περιοχή προμηθεύει τις Ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις με κάθε είδους υλικό, ιδιαίτερα με το πολύτιμο συνθετικό καύσιμο.
Απώλεια της Μαντζουρίας κάνει τη συνέχιση του πολέμου για την Ιαπωνία αδύνατη, “μάταιη” σύμφωνα με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Πυρκαγιά σε Ι.Χ.Ε. όχημα στη Σκόπελο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε σταθμευμένο στον εμπορικό λιμένα Σκοπέλου Ι.Χ.Ε. όχημα, χωρίς επιβαίνοντες.
Ανωτέρω πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατασβέστηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε έτερα διπλανά οχήματα

Ενίσχυση του αστυνομικού σταθμού Αλοννήσου

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αλόννησο την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ του Γενικού Περιφερειακού Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλίας με βαθμό Υποστράτηγου, κ. Γιάννη Τόλια και του Δημάρχου Αλοννήσου, κ. Πέτρου Βαφίνη. Με την παρουσία του στην Αλόννησο, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τον προορισμό και ειδικά για το Αστυνομικό τμήμα της Αλοννήσου που εφέτος ενισχύεται με 2 ακόμη στελέχη, με τη δύναμη του τμήματος να ανέρχεται πλέον στα 5 άτομα, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, συμβάλλοντας, όχι μόνο στην ασφάλεια των κατοίκων της

ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νέα έργα Ύδρευσης κι Αποχέτευσης στη Σκόπελο


Έγκριση χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών για το Δήμο Σκοπέλου

Ακόμη δύο νέα έργα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία των κατοίκων της Σκοπέλου ενέκρινε στις 08 Αυγούστου το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», με πλήρη χρηματοδότηση, στο Πλαίσιο των Προσκλήσεων Ύδρευσης κι Αποχέτευσης.
Έτσι, σε σύντομο διάστημα αναμένεται να δημοπρατηθούν τα έργα «Αντικατάσταση δικτύου αμιαντοσωλήνων οικισμού Νέου Κλήματος» (Προϋπολογισμός 1.215.000,00€) και «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Δ.Κ. Γλώσσας Σκοπέλου» (Προϋπολογισμού 4.245.500,00€).

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Ξαναπροκαλεί το συριζαίικο τραγελαφικό σούργελο Ελένη Αυλωνίτου

Ξαναχτύπησε η ιδεολογική καθοδηγήτρια των "αριστερών" βλακών Ελένη Αυλωνίτου.
Δεν είναι απλώς ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι "περιορισμένων γνώσεων και πετά πατάτες", όπως της είχε αποδώσει τηλεοπτικός συνομιλητής της - ο εργατολόγος Γ. Ρωμανιάς- αλλά φτάνει στο σημείο με την αναίδεια της να εξοργίζει, πόσο μάλλον όταν αναφέρεται στα πρόσφατα θύματα των φονικών πυρκαγιών. 

Αυτό το συριζαίικο τραγελαφικό σούργελο, που τείνει να καταρρίψει κάθε ρεκόρ βλακείας και γελοιότητας, ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι ορισμένοι άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί .. ευθύνονταιοι ίδιοι για τον φρικτό θάνατό τους γιατί ... στερούταν εκπαίδευσης!!!
Powered By Blogger