Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Αλλαγές στα δρομολόγια του flying dolphin «Ερατώ»

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια του επιβατηγού υδροπτέρυγου flying dolphin «Ερατώ», που θα ισχύσουν από αύριο Παρασκευή 1 μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Γενέθλια σήμερα για έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες-σύμβολα της ΑΕΚ. Ο Θωμάς Μαύρος κλείνει τα 64 και η οικογένεια της ΑΕΚ γιορτάζει μαζί του.

Νεκρό δελφίνι

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό χθες στην περιοχή Σουτραλί στην Αγριά. Από την Λιμενική Αρχή Βόλου, ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου για την υγειονομική ταφή του δελφινιού.

Χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν με επίκεντρο τις ανάγκες τους - Απάντησαν σε κυβέρνηση, κεφάλαιο και εργοδοτικό συνδικαλισμό

«Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!». Με αυτό το σύνθημα χιλιάδες απεργοί από δεκάδες κλάδους δουλειάς με τη μαζική διαδήλωση στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, απάντησαν στα «αναπτυξιακά σχέδια» κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλουν να στοιχίσουν τους εργαζόμενους πίσω από τους «εθνικούς στόχους» των μονοπωλίων. 
Με το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ που φέρνει στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, πήραν θέση απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, που εντείνουν την επίθεση με στόχο τη στήριξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Αλλαγή στα δρομολόγια του «Εξπρές Σκιάθος»

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου Εξπρές Σκιάθος, που θα ισχύσουν μέχρι τις 21 Ιουνίου 2018.
Σύμφωνα με τον νέο πίνακα δρομολογίων το πλοίο θα αποπλέει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 07.45 από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά, την Τετάρτη θα αποπλέει στις 12 το μεσημέρι, Πέμπτη, Παρασκευή στις 07.45 και Σάββατο στις 06.45.

Μαστός: Πώς θα αποτρέψετε την εκδήλωση καρκίνου


Αναμφισβήτητα το γυναικείο στήθος αποτελεί αέναο σύμβολο θηλυκότητας και μητρότητας. Είναι ταυτόσημο του γυναικείου φύλου και η ιδέα και μόνο της απώλειας ή αλλοίωσής του λόγω κακοήθειας, προκαλεί τρόμο στις γυναίκες, όλων των ηλικιών.
«Οι μαστοί εντοπίζονται μπροστά από το θωρακικό τοίχωμα. Ο κάθε μαστός απαρτίζεται από τον μαστικό αδένα, ο οποίος περιβάλλεται από περιμαστικό λίπος, εκτός από το τμήμα του που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη θηλή και τη θηλαία άλω. Το περιμαστικό λίπος είναι αυτό που δίνει το χαρακτηριστικό σχήμα στο μαστό. Ο κάθε μαστικός αδένας έχει δισκοειδές σχήμα και φέρει μια απόφυση προς τη μασχαλιαία κοιλότητα. Αποτελείται από 6-8 λοβία που το καθένα παροχετεύει στο δικό του πόρο, ο οποίος εκβάλλει στη θηλή (εκφορητικός ή γαλακτοφόρος πόρος). Ο μαστός διαιρείται σε πέντε τμήματα: το κεντρικό που περιλαμβάνει τη θηλή και τη θηλαία άλω και τέσσερα τεταρτημόρια, τα άνω έσω και έξω και τα κάτω έσω και έξω. Η βασική λειτουργία του μαστικού

Ανακοίνωση από το λιμεναρχείο Σκοπέλου



Από την δευτερά 4 Ιουνίου απαγορεύεται η στάθμευση εντός του λιμένα Σκοπέλου

Επιτέλους να βγάλουμε δήμαρχο Σκοπελίτη !



νομίζω είναι εποχή να βγάλουμε δήμαρχο Σκοπελίτη δήμαρχο να πονά το νησί ,διότι βλέποντας την κατάσταση που είναι το νησί μας σήμερα μια θλίψη πλακώνει όλους τους Σκοπελίτες η εγκατάλειψη η αδιαφορία στην άσχημη κατάσταση που έχει περιπέσει στο νησί μας σήμερα πρέπει να τελείωση εγώ νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση με ανθρώπους καλους βεβαία άλλα από

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Για το δικαίωμα στην άδεια


Επειδή με την τελευταία παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο ζήτημα της άδειάς μου, καταρρέει άλλη μια φορά το προσωπείο της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο αυτού του βαθιά ταξικού και πολιτικά ρεβανσιστικού θεσμού.

Επειδή αυτή η παρέμβαση, κουρελιάζοντας τους νόμους του δικού της συστήματος, που δήθεν υπηρετεί, στέλνει το σαφές μήνυμα ότι για τον πολιτικό αντίπαλο δεν ισχύει κανένας άλλος νόμος ή κώδικας, παρά μόνο η αλαζονεία της εξουσίας τους και η σκοπιμότητα της συντριβής του.

Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε ύστερα από απαίτηση της γνωστής Οικογένειας με το πατροπαράδοτο ιστορικό σε τέτοιες επεμβάσεις, αποκαλύπτοντας άλλη μια φορά ότι η δικαιοσύνη ενεργεί πάγια ως πειθήνια θεραπαινίδα των ισχυρών, όταν δεν λειτουργεί ως πλυντήριο για το ξέπλυμά τους (π.χ. ΑΓΕΤ, Υποκλοπές, Ζίμενς, Οφ-σορ κλπ κλπ).

Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε με τρόπο που θυμίζει σκοτεινές μεθόδους του βαθέος κράτους, για να εκφοβίσουν, να εκβιάσουν και τελικά να εξοντώσουν επιδεικτικά οποιονδήποτε εισαγγελέα τολμήσει να πιστεύει ότι μπορεί να κρίνει έντιμα, ανεξάρτητα από πιέσεις και εκβιασμούς.

Επειδή αυτή η παρέμβαση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης που εξακολουθεί, παρά τις παλιές διακηρύξεις, να διατηρεί το εισαγγελικό βέτο που καταργεί ουσιαστικά τη Συμβούλιο της Φυλακής

Παγκόσμιο ρεκόρ στην Σκόπελο



Σύμφωνα με τον δήμαρχο σκοπέλου και εκπρόσωπο της Deutsche Telekom AG  ενώ για έργο 25 μετρά στην περιοχή πότοκη 5 μισή μήνες και  ακόμη δεν έχει τελείωση ,πήραν απόφαση σήμερα σε μια συνάντηση παρόδια οπού παραβρέθηκαν πολλά άτομα υποστηρικτές των έργον άλλα καμία σχέση στην περιοχή των έργον δεν έχουν ούτε επιχείριση ούτε μαγαζί  αφού όλοι οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες  εκκινη την ώρα συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση αποφάσισαν λοιπόν ότι 600 μετρά έργο στην παραλία οπού δεν υπάρχει και φωτισμός και  το έργο της ΔΕΥΑΣ είναι ακόμη ανοιχτό από την την Δευτέρα να ξεκινήσουν έργα των Γερμανών ιδιοκτήτων του ΟΤΕ και υποσχέθηκαν ότι σε 3 ήμερες !!!!!! θα τελειώσουν τώρα εσείς γελαστέ η κλαίτε καλύτερα τη δήμο έχουμε στην Σκόπελο αντί να επιμένει το έργο να γίνει τέλος της τουριστικής σαιζόν δέχτηκε τα πάντα 
Υ/Γ όσο για την επίθεση που δέχτηκα επειδή δήλωσα την αντίθεση μου απειλές και φοβέρες δεν υπάρχει περίπτωση να με πτοήσουν θα γράφω και θα λέω αυτά που πιστεύω ,

Αύριο μη ξεχάσετε να συμμετέχετε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ !!

Σαν σήμερα Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν την σβάστικα απ' την Ακρόπολη


Σαν σήμερα το 1941 δυο αγωνιστές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη, σκορπίζοντας πανικό στους κατακτητές και προκαλώντας ενθουσιασμό στον λαό μας.

Το βιντεάκι που παραθέτουμε είναι πολύ περιγραφικό για το γεγονός, ενώ αυτή μας η ανάρτηση αναφέρετε λεπτομερειακά σ' αυτή την ηρωική πράξη των δυο νεολαίων.

 Η υποστολή της σβάστικας από την Ακρόπολη αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη Αθήνα, μια ενέργεια με συμβολικό χαρακτήρα, αλλά τεράστια απήχηση στο ηθικό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων.

Τοποθετήσεις για την απεργία της 30/5



Σχετικές τοποθετήσεις που μας γνωστοποιήθηκα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. 

Την άποψη της  ΟΚΔΕ  μπορείτε να διαβάσετε εδώ
.  
Η τοποθέτηση του ΣΕΚ, υπάρχει εδώ
.  
H θέση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ βρίσκεται εδώ

Την θέση της ΕΣΕ Αθήνας την συναντάμε εδώ

Η Αντεπίθεση Εργαζομένων εκφράζει αυτή την άποψη

Η εφημερίδα "ΚΟΝΤΡΑ" διατυπώνει την θέση της μ' αυτό το άρθρο της..

Προφανώς δεν μπορούμε να παραθέσουμε όλες τις σχετικές ανακοινώσεις εργατικών και πολιτικών συλλογικοτήτων. Παραθέτουμε μόνο όσες τοποθετήσεις μας στάλθηκαν στο e-mail μας.

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Διακομιδές ασθενών

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές και απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
-20χρονου, από το λιμένα Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και,
-31χρονης από το λιμένα Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001.

Νεκρός επιχειρηματίας ξενοδοχείου στο νησί – «Καρφώθηκε» σε τουριστικό λεωφορείο

«Έχασε τη μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή ένας οδηγός μηχανής στη Σκιάθο. Ο οδηγός φέρεται να έχασε για άγνωστους λόγους τον έλεγχο της μηχανής και στη στροφή στις «Αχλαδιές» καρφώθηκε επάνω σε βαν που μετέφερε τουρίστες. Το τροχαίο σημειώθηκε στις 2 το μεσημέρι. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Μάνθο Χώτο, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου belvedere, 60 ετών. Η καταγωγή του ήταν από

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ατύχημα με αλλοδαπή εχτές το βραδύ στην αμπελικη



Καλά αυτό που γίνετε στην Σκόπελο δεν έχει προηγούμενο ,ξήλωσαν τα φώτα όλα και μια περιοχή από την παράλια μέχρι τα ξενοδοχεία είναι θεοσκότεινα με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη η διέλευση όπως χτες βραδύ έπεσε μια γυναίκα αφού δεν μπορούσε να δη καθόλου σκοτάδι Πίσα μιλάμε η περιοχή  καλά δεν φέρνατε τα νέα φώτα και μετά να γενεί αντικατάσταση ένα ένα είναι δυνατόν να είμαστε Μαο-Μαο νησί ντροπή του υπευθύνου εργολάβου που το νησί μας παρουσιάζει μια εικόνα τριτοκοσμικής χώρας

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος προμήνυμα της τουριστικής σαιζόν που έρχεται



Δεν θέλω να είμαι Απαισιόδοξος άλλα βλέποντας το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και σε σύγκριση με τον άλλον ετών με πιάνει μια μεγάλη θλίψη βέβαια δεν παραγνωρίζω το γεγονός ότι είναι λίγο πρώιμα και ο καιρός δεν βοήθησε όμως για εμένα νομίζω ότι δυστυχώς θα ζήσουμε ένα πολύ άσχημο καλοκαίρι από πλευράς επισκεπτών στο νησί μας .Η Σκόπελος είναι άδεια από Έλληνες επισκέπτες και οι φίλοι αλλοδαποί είναι ελάχιστη και αυτό είναι πολύ άσχημο 10 η ώρα εχτές και μια βόλτα στην παράλια που έκανα μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι Οκτώβρης τι φταίει? ότι  η

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Διακομιδές ασθενών

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές ώρες χθες και πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
βρέφος, από το λιμένα Λακκίου ν. Λέρου στο λιμένα Μαστιχάρι ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
20χρονου, από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Πυθαγορείου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν.Λέρου 56. και 
70χρονου, από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ” Ν.Σκ. 161.

Ελεγκτές-«τουρίστες» ξεσκέπασαν κύκλωμα παράνομης μεταφοράς ταξιδιωτών στη Μύκονο

Mύκονος/ Φωτογραφία: EurokinissiΗ έξαρση του φαινομένου να μεταφέρονται εκαντοντάδες τουρίστες από λιμάνια και αεροδρόμια με Ε.Ι.Χ. πουλμανάκια και πολυτελείς λιμουζίνες κινητοποίησε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Ελεγκτές της ΑΑΔΕ, κατόπιν οδηγιών, παρακολούθησαν τις κινήσεις του κυκλώματος στη Μύκονο. Παρίσταναν, λοιπόν, τους τουρίστες, μιλώντας μόνο αγγλικά, με την κατάλληλη ενδυμασία και δηλώνοντας ότι είναι Ελβετοί ή Αμερικάνοι, ζητούσαν VIP μεταφορά από το αεροδρόμιο και το λιμάνι.

Εκτακτο δρομολόγιο του Φλάιν κατ 5


Εκτακτο δρομολόγιο θα πραγματοποιήσει το φλάιν κατ 5 της Hellenic Seaways αύριο Κυριακή 27 Μαΐου, μετά από αίτημα των δημάρχων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.
Το επιβατηγό ταχύπλοο θα αποπλεύσει στις 7 το απόγευμα από το λιμάνι του Βόλου, με προορισμό τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Αυτοκράτειρα της Ευρώπης η Ρεάλ

Αυτοκράτειρα της Ευρώπης η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε Ιστορία! Οι «μερένχες» επικράτησαν 3-1 της Λίβερπουλ στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου και κατέκτησαν το Champions League, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της «βασίλισσας» της Ευρώπης. Η καλοκουρδισμένη μηχανή του μεγάλου Ζινεντίν Ζιντάν έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τις τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή της την 13η ευρωκούπα! 

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Μια νέα επιχείρηση στην Σκόπελο από έναν νέο άνθρωπο !!! (φώτο)



Προτείνουμε να στηρίξουμε όλοι την επιχειρηματική κίνηση του Στάθη  βαφινη που άνοιξε ένα νέο κατάστημα στην περιοχή κοντά στο κέντρο υγείας διπλά από το κρεοπωλείο του Σπύρου λεμονή ο Στάθης ένας νέος που δημιούργησε οικογένεια  πρόσφατα με μια εξαιρετική κοπέλα και αγαπά το νησί μας αποφάσισε να μείνει  εδώ και  κάνει τα πρώτα επαγγελματικά βήματα  στον χώρο που γνωρίζει πολύ καλά από μικρό παιδί στα μηχανάκια και

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Πνιγμός στη Σκιάθο

Πνίγηκε στη θάλασσα της Μεγάλης Άμμου στη Σκιάθο το πρωϊ μια 78χρονη γυναίκα. Οι λουόμενοι που ήταν στην παραλία την είδαν να χάνει στις αισθήσεις της και κάλεσαν ασθενοφόρο. Οι προσπάθειες να κρατηθεί στη ζωή απέβησαν άκαρπες.

Επιχείρησε να επιβιβαστεί με μοτοσικλέτα στο «Εξπρές Σκιάθος» αλλά δεν είχε δίπλωμα…

Διέθετε μοτοσικλέτα αλλά όχι και δίπλωμα οδήγησης ένας 32χρονος από τη Λαμία, ο οποίος προσπάθησε να επιβιβαστεί σήμερα το πρωί στο «Εξπρές Σκιάθος» με προορισμό τις Σποράδες, αλλά εμποδίστηκε από τους λιμενικούς.
Ο οδηγός συνελήφθη για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης και από τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα, μάρκας Honda 600 cc στερούνταν ασφαλιστηρίου συμβολαίου και δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ.
Σε βάρος του ορίστηκε ρητή δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Εργασίες με τα φωτιστικά στην αμπελικη σήμερα δηλώθηκαν τα παλιά πότε θα μπουν τα νέα ο Θεός ξέρη.....


σήμερα συνεργείο ξήλωσε της σάπιες κολόνες φωτισμού σε ερώτηση πότε μπαίνουν τα νέα δεν γνωρίζουν μου απάντησαν εύχομαι σύντομα να μπουν πάντως 

Στην φυλακή 51χρονη στη Σκιάθο που καταδικάστηκε γιατί έπαιζε μουσική

Στη σύλληψη μίας 51χρονης γυναίκας προχώρησαν σήμερα αστυνομικοί στη Σκιάθο καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.  Ειδικότερα η 51χρονη είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παράβαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Ελα τώρα που σας ενοχλεί ο Ρουβίκωνας...

Πηγή: Δημήτρης Κανελλόπουλος - "Εφημερίδα των Συντακτών"

Δέκα απλές ερωτήσεις με μονολεκτικές -σχεδόν- απαντήσεις για τον Ρουβίκωνα, τη δράση του και τις αντιδράσεις που προκαλεί.

Κατάλληλες για μπάνιο οι ακτές των Σποράδων σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρη Δωροθέα Κολυνδρίνη

Κατάλληλες για κολύμβηση είναι οι ακτές του Παγασητικού και των Βορείων Σποράδων, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ενώ τα αποτελέσματα δειγματοληψιών που έγιναν αναμένονται τις επόμενες μέρες.
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας έκανε ελέγχους και δειγματοληψίες σε 75 παραλίες του Παγασητικού και των Σποράδων και, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρη Δωροθέα Κολυνδρίνη, η πρώτη εικόνα δείχνει ότι τα νερά είναι καθαρά από μικροβιακή επιβάρυνση και οι παραλίες είναι κατάλληλες για κολύμβηση.

Δυο αφιερώματα για τον Χαρίλαο Φλωράκη. Πέθανε σαν σήμερα πριν 13 χρόνια


Σαν σήμερα στις 22/05/2005 πεθαίνει ο Χαρίλαος Φλωράκης. Αν και στον ιστότοπο μας μπορείτε να βρείτε πολλές αναφορές για τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ, εμείς θα σας προτείναμε να διαβάσετε δυο σχετικά αφιερώματα που έχουμε δημοσιεύσει.
Το πρώτο είναι σε μορφή κειμένου το ένθετο που συνόδευε την «Εφημερίδα των Συντακτών» και είχε τίτλο «Χαρίλαος Φλωράκης. Επαναστάτης παντός καιρού». 

Τα πρώτα τέσσερα κεφάλαια του συγκεκριμένου πονήματος που φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Πετρόπουλου περιέχουν και την οπτική σκοπιά του συγγραφέα σε κάποια ζητήματα,ενώ τα υπόλοιπα πέντε κεφάλαια που υπογράφει ο Δημήτρης Ψαρράς αρκούνται μόνο στην καταγραφή γεγονότων.

Πρόκειται για πολύ προσεγμένη δουλειά και το φωτογραφικό υλικό που την συνοδεύει αρκετά σπάνιο. Με την ανάγνωση του γίνεται αντιληπτό γιατί ενοχλήθηκε το ΚΚΕ από την κυκλοφορία του. Εμείς πάντως δεν εντοπίσαμε καμιά ανακρίβεια ή κάποια διαστρέβλωση ιστορικών στοιχείων.

Ολο το βιβλίο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Στα ύψη τα καύσιμα σε Σποράδες και χερσαία Μαγνησία


Αυξήσεις ρεκόρ σημειώνονται στις τιμές των υγρών καυσίμων, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών, διαπιστώνεται ότι η τιμή ξεπερνά το 1.95 ευρώ ανά λίτρο σε Σποράδες Κυκλάδες και σε Δωδεκάνησα, με την μέση τιμή της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης να είναι η υψηλότερη που καταγράφεται την τελευταία πενταετία.
Οι τιμές είναι επίσης υψηλές και στην χερσαία Μαγνησία, με την μέση τιμή της αμόλυβδης να σκαρφαλώνει στο 1.62 ευρώ ανά λίτρο, στο πετρέλαιο κίνησης η τομή να φθάνει το 1.40 ευρώ και στο υγραέριο κίνησης να αγγίζει τα 85 λεπτά ανά λίτρο, ενώ αναμένονται και νέες αυξήσεις.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Χρόνια Πολλά Κωνσταντίνε & Ελένη

Χρονια Πολλα Κωνσταντινε & ΕλενηΕυχές για γιορτή στον Κωνσταντίνο, Κώστα, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα…

Διακομιδή ασθενούς

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από λιμένα Αλόννησου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001, 39χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

21 Μαΐου Άγιος Κωνσταντίνος και οι υιοί αυτού Μιχαήλ και Θεόδωρος οι Πρίγκιπες και Θαυματουργοί


Οι Άγιοι μακάριοι πρίγκιπες Κωνσταντίνος και οι υιοί αυτού, Μιχαήλ και Θεόδωρος, έζησαν κατά τον 11ο και 12ο αιώνα μ.Χ. στη Ρωσία.

Σημαντικά στοιχεία σε βάρος Σαμαρά - Γεωργιάδη για το σκάνδαλο της Novartis;


Συνήθως είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί για τις αποκαλύψεις (εντός ή εκτός εισαγωγικών) που κατά καιρούς βλέπουν την δημοσιότητα ειδικά όταν κάνουν λόγο για μιζαδόρους πολιτικούς.
Η εμπειρία μας λέει ότι σχεδόν πάντα αποδείχνονται φωτοβολίδες.
Με αυτό το σκεπτικό αντιμετωπίζουμε και το σημερινό κείμενο που υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης στην εφημερίδα "Documento".

Σύμφωνα μ' αυτό, οι εξελίξεις στο σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis είναι ραγδαίες και πολύ ενδιαφέρουσες.
Επικαλούμενο δυο "σημαντικές καταθέσεις από αξιόπιστο μάρτυρα", το δημοσίευμα, κάνει λόγο ότι οι αμερικανικές και ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν "ξεκλειδώσει την πόρτα του χρήματος" που χρησιμοποίησε η εταιρεία για να λαδώνει πολιτικά πρόσωπα.

Σοκ στο νησί : Πήγε να μπει στο σπίτι του από το παράθυρο και σκοτώθηκε!

Αποτέλεσμα εικόνας για Σοκ: Πήγε να μπει στο σπίτι του από το παράθυρο και σκοτώθηκε!Τραγικό θάνατο από πτώση, βρήκε ένας 70χρονος τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (18-05-2018) στην περιοχή Αγίου Νικολάου στην Κάλυμνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος συνταξιούχος επιχείρησε να μπει στο σπίτι του, στην περιοχή Αγίου Νικολάου, από παράθυρο επειδή είχε ξεχάσει τα κλειδιά και ανεβαίνοντας σε διπλανή σκάλα έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι.
Ο άτυχος 70χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για το συμβάν περίοικος στις  02.30 το πρωί, ενημέρωσε το ΑΤ Καλυμνίων, στελέχη του οποίου βρέθηκαν αμέσως στο σημείο του δυστυχήματος.


Ιδού η εναλλακτική: Πελετίδης!

Δεν μπορεί να γίνει τίποτα, είμαστε δεμένοι από τους δανειστές και πρέπει με κάθε θυσία – ακόμα κι αν αφορά την καταδίκη της ίδιας μας της ζωής – να παραμείνουμε στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μήπως και κάποια στιγμή μοιράσουν κανένα κόκκαλο στο λαό!
  Αυτή μας λένε ότι είναι η μοίρα μας!  
  Ας πάμε τώρα στη δημοτική αρχή της Πάτρας, την εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και με επικεφαλής το μέλος του Κόμματος, Κώστα Πελετίδη
  Η απόφαση του Δήμου Πάτρας, όπως την περιέγραψε ο κομμουνιστής δήμαρχος της πόλης
για διαγραφή χρεών εργαζομένων και ανέργων και γενικότερα πολιτών που πλήττονται βάναυσα από την κρίση, ώστε να μην κινδυνέψουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμό,
  δεν συγκρούεται μόνο απευθείας με την πολιτική των διαχειριστών της βαρβαρότητας.
  Χτυπάει και τη μοιρολατρία που θέλουν να μας επιβάλλουν.
  Η σημασία της απόφασης ξεπερνά τα όρια της Πάτρας.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Με ενέργειες Μπουτάρη η ακτοπλοϊκή σύνδεση των βορείων Σποράδων τελικά !

Αποτέλεσμα εικόνας για Golden Star FerriesΝέες εξελίξεις στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σποράδες φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. η εταιρεία Golden Star Ferries κατέθεσε εγγράφως αίτηση χθες Παρασκευή προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την έκτακτη δρομολόγηση των ταχύπλοων πλοίων της (Superspeed και Supercat) στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Σποράδες.

Η εταιρεία ζήτησε έγκριση για να δρομολογήσει τα δύο προαναφερθέντα ταχύπλοα για το διάστημα από τις 15 Ιουνίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Στην επιστολή της αναφέρει επίσης ότι για την εν λόγω σύνδεση υπήρξε «έντονη απαίτηση του Δημάρχου» Θεσσαλονίκης.

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Το "δεν κάναμε, δεν θα κάνουμε πλειστηριασμούς" του συμβολαιογραφικού γραφείου που, κατά τη Λιάνα Κανέλλη, "χτύπησε περίεργα" ο Ρουβίκωνας!


Από τις αποδελτιώσεις  μέχρι τώρα που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα "ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ" παρμένες από επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ - Τομέας Ασφάλισης Νομικών.

Το γραφείο της συμβολαιογράφου Δάλλα-Πολυζώη Θηρεσία μαζί με τον Δάλλα Παναγιώτη, έχει δημοσιεύσει τους εξής πλειστηριασμούς:

Δόξα και τιμή στο Ιμπραήμ Καϊπάκαγια, 45 χρόνια από την δολοφονία του! | Κοινή ανακοίνωση οργανώσεων


Πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Βρισκόμαστε στην 45η επέτειο της δολοφονίας του ιδρυτή και θεωρητικού ηγέτη του TKP/ML και εκπροσώπου του διεθνούς προλεταριάτου στην Τουρκία.

Ο Ιμπραήμ Καϊπάκαγια στις 18 Μάη του 1973, μόλις 24 χρονών δολοφονήθηκε με φριχτά βασανιστήρια από το φασιστικό τουρκικό κράτος. O Καϊπάκαγια ίδρυσε το TKP/ML (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας μαρξιστικό Λενινιστικό) όταν ήταν 23 χρόνων.

Ο Ιμπραήμ Καϊπάκαγια, στα 23 χρόνια του κατάφερε να γίνει ο διαρκής ηγέτης της σωστής επαναστατικής γραμμής και των κομμουνιστικών ιδεών στην Τουρκία.

19 Μαΐου Άγιος Ιωάννης της Σάντα Κρουζ ο Ιερομάρτυρας

Ο Άγιος Νεομάρτυρας πάτερ Ιωάννης της Σάντα Κρούζ γεννήθηκε το 1937 μ.Χ. στο χωριό Αποίκια της νήσου Άνδρου και λεγόταν Καρασταμάτης. Σε ηλικία 20 ετών πηγαίνει στην Αμερική και δημιουργεί οικογένεια.

Ταχύπλοο καρφώθηκε στα βράχια - Τρεις νεκροί

ship_arthrooΟι δύο είναι αδέλφια 32 και 33 χρόνων - 35χρονος ο τρίτος νεκρός - Μάχη για τη ζωή δίνει ένας ακόμη 30χρονος

Τραγικό θάνατο βρήκαν ξημερώματα Σαββάτου τρείς νεαροί Κρητικοί όταν το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε βράχια σε ακτή των Σφακιών. Δυο από τους νεκρούς είναι αδέλφια 32 και 33 ετών αντίστοιχα. Ο τρίτος νεκρός είναι ηλικίας 35 ετών. Στην παρέα βρισκόταν και ένας 30 χρόνος ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά. ΄Εχει κατάγματα στους σπονδύλους και στα πλευρά. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας των Σφακιών και στη συνέχεια στο νοσοκομείο των Χανίων. Από την σφοδρή πρόσκρουση οι επιβαίνοντες λόγω της μεγάλης ταχύτητας εκσφενδονίστηκαν από το σκάφος.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Διακομιδές ασθενών

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
-30χρονης από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  
-69χρονου από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ'' Ν.Σ. 161,και
-24χρονης από το λιμένα Κέρκυρας στο λιμένα Ηγουμενίτσας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επιστρέφει το «flying cat 6» λόγω εμπλοκής σχοινιού σε μία από τις μηχανές του

Στο λιμάνι του Πειραιά επιστρέφει με 297 επιβάτες, το ταχύπλοο καταμαράν «flying cat 6», λόγω εμπλοκής σχοινιού σε μία από τις δύο μηχανές του.
Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο για Πόρο,Ύδρα, Σπέτσες, Πόρτο Χέλι.
Στην περίπτωση που δεν επιδιορθωθεί άμεσα η βλάβη στο «flying cat 6», οι επιβάτες αναμένεται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με άλλο πλοίο.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα για την σημερινή ενέργεια του "Ρουβίκωνα"


Του Γ. Γ.

Σου φτιάχνει η διάθεση όταν διαβάζεις ορισμένα δημοσιεύματα που ακολούθησαν μετά την σημερινή παρέμβαση που έκανε ο «Ρουβίκωνας» σε κτίριο όπου στεγάζονται συμβολαιογράφοι οι οποίοι –με το αζημίωτο φυσικά- συμβάλλουν να περάσει η λαϊκή περιουσία στα νύχια αρπακτικών –τραπεζιτών μέσω πλειστηριασμών.

Να προσπεράσουμε κάποιες αστείες περιγραφές της σημερινής ακτιβιστικής ενέργειας του "Ρ". περί «σοκαριστικής επίθεσης» και «τρομοκρατικής δράσης» και στεκόμαστε σε δυο δημοσιεύματα «μεγάλων» ειδησεογραφικών ιστοσελίδων.

Η Λιάνα Κανέλλη προσπάθησε να υπερασπιστεί την συμβολαιογράφο που δέχτηκε την "επίσκεψη" του "Ρουβίκωνα" και την "πάτησε" άσχημα.


Του Γ. Γ.

Ομολογώ ότι προβληματίστηκα διαβάζοντας στην ιστοσελίδα 902 την ανάρτηση που τιτλοφορείτε "Επίθεση -που γεννά ερωτηματικά- του «Ρουβίκωνα» σε συμβολαιογραφείο".
Στο σχετικό κείμενο αναφέρετε: "Επίθεση με βαριοπούλες σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, που δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε πλειστηριασμό πρώτης εργατικής - λαϊκής κατοικίας, έκαναν την Παρασκευή το πρωί μέλη του «Ρουβίκωνα», σε μια ενέργεια που γεννά πολλά ερωτηματικά".
Επίσης φιλοξενείτε δήλωση της ιδιοκτήτριας του συμβολαιογραφικού γραφείου Θηρεσίας Δάλλα - Πολυζώη  όπου καταγγέλλετε "προβοκατόρικη σε βάρος της επίθεση"  αφού όπως λέει "δεν υπάρχει περίπτωση πρώτης λαϊκής κατοικίας, που να έχει εκπλειστηριαστεί από εμένα".

Βρέθηκαν νεότερα ναυάγια στη Σκόπελο


Σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες για την ιστορία και τη ναυτική παράδοση της Σκοπέλου φέρνουν στο φως τα δύο ναυάγια ξύλινων σκαριών που ανακάλυψαν πριν από μερικούς μήνες μέλη και φίλοι του Καταδυτικού Κέντρου Σκοπέλου. Τα ναυάγια εντάσσονται στη νεότερη περίοδο και εντοπίστηκαν σε βάθος 40 περίπου μέτρων, στις περιοχές Αμάραντος και Καναπίτσα.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΑΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΕΣΘ: Κλειστά όλα τα καταστήματα του Αγίου Πνεύματος

Υποχρεωτικά κλειστά θα είναι τη Δευτέρα 28 Μαΐου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, όλα τα εμπορικά καταστήματα (και αυτά πώλησης τροφίμων) στο νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ), που επικαλείται σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων αρχών.
Όπως επισημαίνεται, ήδη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τηρηθεί η Αργία του Αγίου Πνεύματος και να μην υπάρξουν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά των Σποράδων

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι το προγραμματισμένο δρομολόγιο του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Πρωτεύς» την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 θα εκτελεστεί τροποποιημένο με απόπλους από το Βόλο στις 8 το πρωί για Σκιάθο, Γλώσσα, Μαντούδι, Γλώσσα, Σκιάθο και Βόλο.
Επίσης, το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Εξπρές Σκιάθος» θα κάνει έκτακτο δρομολόγιο το Σάββατο 19 Μαΐου με απόπλου από το λιμάνι του Βόλου στις 12 το μεσημέρι για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο με επιστροφή.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Διακομιδές ασθενών

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-68χρονης, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου με το Ε/Γ–Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64,
-21χρονης, από το λιμένα Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμένα  Βόλου με το Ε/Γ – Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” Ν.Σ. 158,
-59χρονης και 31χρονου από λιμένα Πάτμου προς λιμένα Παρθενίου Λέρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ΄΄ Ν.Λέρου 56.

Αλόννησος: Συνελήφθη 42χρονος για ενδοοικογενειακή βία

Για ενδοοικογενειακή βία συνελήφθη σήμερα ένας 42χρονος στην Αλόννησο μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η 46χρονη σύζυγός του. Σύμφωνα με τη μήνυση της 46χρονης, ο 42χρονος την εξύβρισε, την απείλησε και τις προκάλεσε απλές σωματικές βλάβες.
Επίσης, στη Σκόπελο συνελήφθη ένας 32χρονος Αλβανός καθώς διέμενε παράνομα στη χώρα και θα κινηθεί η διαδικασία για τη διοικητική απέλασή του.

Άνευ σχολίου!!

"Η περικοπή των συντάξεων που έχει ψηφιστεί για το 2019 θα εφαρμοστεί κανονικά" - δήλωση ανώτατου παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών στους δημοσιογράφους , 17/5/2018 (προ ολίγων λεπτών)... Ενα ακόμα παραμύθι τελείωσε. Τώρα αρχίζει το άλλο, επίσης γνωστό, με τα "αντίμετρα"...

Προς τον δήμαρχο Σκοπέλου διαβάστε κάτι που θα έπρεπε να κάνετε....


Τώρα, διαβάζοντας σε τοπική ιστοσελίδα της Πάτρας την τελευταία απόφαση που πήρε η δημοτική αρχή της πόλης, δεν μπορεί παρά να πούμε: Υποκλινόμαστε.

Κι' αυτό γιατί όπως ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Πελεκούδας και ο εκπρόσωπος Τύπου, Ανδρέας Αντωνόπουλος, ο δήμος διαγράφει τα χρέη εργαζομένων και ανέργων και γενικότερα των πολιτών που είναι θύματα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ώστε  να μην κινδυνέψουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμό.

Σημειωτέον ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφίααφού οι δημοτικές παρατάξεις της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν τη συγκεκριμένη απόφαση, με βασικό επιχείρημα ότι αντίκειται στην νομιμότητα.
(Μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα τον σύρει στα δικαστήρια όπως τότε που υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία μην συνεργώντας στην πρόθεση της τότε κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, μέσω του ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα).

Ο δήμος Πάτρας λοιπόν ανακοίνωσε:

Μην κλαις, δεν έχεις κανένα λόγο. Άσε εμάς που έχουμε...


Γράφει ο mitsos175.

Είμαι ερωτευμένος στα σύννεφα πετάω... Όταν τον άκουσα, τον ερωτεύτηκα. Θέλω να τον βουτήξω, να του δαγκώσω το λαιμό. Να του δώσω ένα φιλί με γλώσσα και μπόλικα σάλια, να του απαλύνω τον καημό και τα δάκρυα, που με συγκίνησαν σχεδόν όσο η θέα ενός μουσακά. Το σκασμένο! Να τον φτύσω να μου βασκαθεί.

Ποιόν; Καλέ το σκληρό αγόρι, το χλωμό παλικάρι, τον Πρόεδρο του ΣτΕ. Δεν ξέρω για σας, εγώ μόλις είδα τα δάκρυά του στο τρυφερό του μαγουλάκι, σκέφτηκα να του δώσω κάτι να σκουπίσει τη μυτούλα του. Επειδή δεν έχω πρόχειρο μαντήλι, πειράζει να του δώσω το μόνο πράγμα που μου άφησε το Μνημόνιο; Το βρακί μου! Είναι καθαρό, δεν είναι λερωμένο από το φόβο σαν κάτι άλλων...

Διατροφή και Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου

ΟΙ Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ) είναι χρόνιες παθήσεις που προσβάλουν το γαστρεντερικό σύστημα και χαρακτηρίζονται από τη χρόνια φλεγμονή, ενώ συμπεριλαμβάνουν τη νόσο Crohn (Crohn’s Disease, CD) και την ελκώδη κολίτιδα (Ulcerative colitis, UC), που θα λέγαμε ότι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η νόσος εμφανίζεται κυρίως μεταξύ της δεύτερης και τρίτης δεκαετίας της ζωής, ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί και μεταξύ των 55 και 65 ετών. Οι ασθενείς αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, ενώ η νόσος χαρακτηρίζεται από περιόδους εξάρσεων και υφέσεων.
Powered By Blogger