Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

«Η σωτηρία της ψυχής με ταχυπληρωμή» - Από τον Μουλατσιώτη στο Ιδρυμα Ευαγγελίστριας της Τήνου


Κοίτα πόσο πρωτοπόρος ήταν ο Αννας Βίσυς, κατά κόσμο ηγούμενος Μουλατσιώτης, -αλήθεια που έχει χαθεί αυτή η ψυχή;- που και οι "άγιοι πατέρας" της επικρατούσας θρησκείας ακολουθούν κατά βήμα τα τροπάρια του!

Πιθανόν να θυμάστε το μπακιροκοφτείο που είχε ανοίξει και έφερε τον τίτλο: «Η σωτηρία της ψυχής με ταχυπληρωμή». Εγγυημένη η επιτυχία του μαγαζιού του αφού το θρησκόληπτο ποίμνιο είναι μεγάλο οπότε και η  πελατεία του καλογεροσκούμπρια εξασφαλισμένη.
Οσο για την μέθοδο που χρησιμοποιεί είναι απλή και σύγχρονη. Συμπληρώνεις ένα ταχυδρομικό δελτάριο που σου στέλνει το μοναστήρι, πληρώνεις με την μέθοδο της ταχυπληρωμής και εξασφαλίζεις διαμεσολάβηση άλφα-άλφα για την σωτηρία της ψυχής σου, ενώ συγχωρούνται και οι αμαρτίες των πεθαμένων σου.

Ο γίγαντας, λοιπόν Μουλατσιώτης δημιούργησε σχολή με πρώτους μαθητές  αυτούς που διαχειρίζονται το Ιδρυμα Ευαγγελίστριας της Τήνου. Αν και οι δουλειές αυτού του μαγαζιού πηγαίνουν πρίμα -τα ετήσια έσοδα του από τα "τάματα" ξεπερνούν κάθε χρόνο τα 3,6 εκατομμύρια ευρώ-τα τζιμάνια του Ιδρύματος σκέφτηκαν να επεκτείνουν τις "ιερές μπίζνες" τους με την Μουλατσιώτικη μέθοδο.

Εφτιαξαν, λοιπόν μια ιστοσελίδα για να μπορεί το χριστεπώνυμο ποίμνιο να κάνει online τάματα. Οπως μας γράφουν οι εμπνευστές της «Η αγάπη και η ελπίδα είναι οι βασικές αξίες που κρατούν τη φλόγα της Ορθοδοξίας αναμμένη. Η ομάδα του Do My Tama ζει και εργάζεται με πρωταρχικό στόχο να μη σβήσει ποτέ η φλόγα αυτή. Η φλόγα από το δικό σου κερί».

Στο σχετικό ρεπορτάζ που υπογράφει η Ντίνα Δασκαλοπούλου, στην "Εφημερίδα των Συντακτών" μαθαίνουμε το "τιμολόγιο" που καθόρισαν οι εκπρόσωποι του θεού για την "σωτηρία της ψυχής" μας και αλλά ενδιαφέροντα:

Με ένα κλικ επιλέγεις το μοναστήρι. Με ένα δεύτερο, το τάμα σου. Με ένα τρίτο στέλνεις τα ονόματα όσων θες να μνημονευθούν.

Το online τάμα έχει όλες τις hipe μονές: και Παναγία της Τήνου και Αγιο Ιωαννη Ρώσο και Αγιο Ιωάννη Θεολόγο και Αγιο Νεκτάριο. Και κάθε είδους προσφορά προς τα θεία: από απλή μνημόνευση μέχρι πρόσφορο και τάμα από κάθε είδους υλικό.

Μπορείτε επίσης να διαλέξετε Θεία Λειτουργία σε Εξωκλήσι, Αγιογράφηση Ιερού Ναού, Αγορά Εικόνας, Επιμνημόσυνη Δέηση-Θρησκευτικό Μνημόσυνο.

Η ιστοσελίδα προσφέρει και πιο προχωρημένα προϊόντα: θεία λειτουργία Κυριακής online αλλά και αρτοκλασία την ημέρα της ονομαστικής σας γιορτής. Και για τους πολύ μερακλήδες, τρισάγιο στον τάφο του νεκρού ή επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία.

Ολα αυτά με τις φωτογραφίες τους και τα βίντεό τους -να έχετε να βλέπετε το μνημόσυνο της γιαγιάς τις κρύες νύχτες του χειμώνα, όταν τελειώσετε με το Casa de papel. Εύκολα, γρήγορα κι απλά- εντάξει, και κάπως τσουχτερά.

Η απλή μνημόνευση στις προσευχές κάποιου ιερέα προσφέρεται δωρεάν, αν όμως δεν θέλετε να μπερδέψει η Θεία Πρόνοια τον δικό σας «Νικόλαο» με εκείνον δυο στενά παρακάτω, μπορείτε να στείλετε και φωτογραφία του. Σε αυτή την περίπτωση, το κόστος ανεβαίνει στα 40 ευρώ. Αν θέλετε λαμπαδίτσα, με μνημόνευση από το βασικό πακέτο και φωτογραφία, πάμε στα 100 ευρώ.

Στο πρόσφορο τα πράγματα κάπως δυσκολεύουν: 120 ευρώ αν σας το στείλουν φωτογραφημένο κι ευλογημένο, 170 αν έρθει σε βίντεο. Τα παραδοσιακά τάματα -τα χάλκινα ταμπελάκια με τα πόδια, τα χέρια, τα μάτια και τα στρουμπουλά μωρά- είναι για τους αληθινούς ρέκτες της ορθοδοξίας: 170 ευρώ με φωτογραφία και 200 με βίντεο (συμπεριλαμβάνονται όμως και μνημόνευση και λαμπάδα και πρόσφορο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger