Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Θα επιβεβαιωθεί ο Ευ. Βενιζέλος στις προβλέψεις του για τον Σημίτη όπως έγινε με Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου;



"Εδώ, σήμερα, ξεκινά η διαδικασία της συναινετικής, υποτίθεται, αναθεώρησης και πληροφορούμαστε ότι διενεργείται έρευνα στους λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη. Δηλαδή κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας! Ματαιοπονούν αλλά εκτίθενται, αλλά εκθέτουν και την δικαιοσύνη", ακούσαμε να μας λέει εκτός των άλλων σήμερα στην βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάτι που δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο.

Αρχικά να πούμε ότι για την συζήτηση περί αναθεώρησης του Συντάγματος έχουμε τοποθετηθεί και δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε περισσότερο για τα όσα σχετικά παρακολουθήσαμε σήμερα στην βουλή.

Εχουμε όμως μια απορία. Θα επιβεβαιωθεί στις προβλέψεις του ο Ευ. Βενιζέλος; Αυτό το αναφέρουμε γνωρίζοντας την κατάληξη που είχαν Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου, όταν ανέλαβε αυτοβούλως να τους υπερασπιστεί ο Βενιζέλος "σχίζοντας τα ιμάτια του" -πάλι από το βήμα της βουλής- δηλώνοντας απόλυτα σίγουρος για την αθωότητά τους. 

Τώρα εκτός απ' τους εμπλεκόμενους στο τεράστιο σκάνδαλο της Novartis, που για τον Βενιζέλο είναι πεντακαθαρίδησες,  ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, θεώρησε σκόπιμο να εξαπολύσει τα πυρά του σε όσους έχουν πρόθεση να "αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας", τον Κώστα Σημίτη, δηλαδή.

Αφορμή για το σημερινό ξέσπασμα του Βενιζέλου ήταν η είδηση που έχει πηγή την εφημερίδα "ΝΕΑ" και την διαβάζουμε από δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μελών της οικογενείας του,καθώς και δύο μελών της κυβέρνησης του το 2003, ζητά η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για την υπόθεση εκσυγχρονισμού των φρεγατών το 2003, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές.

Η κίνηση της Αρχής, που ανέδειξε με δημοσίευμα της η εφημερίδα "Τα Νέα", είχε αφορμή την κατάθεση του Γάλλου Μισέλ Ζοσράν, στελέχους της εταιρείας Thales που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών στην οποία υπάρχουν αναφορές περί του τότε πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτός από τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού η Αρχή έχει ζητήσει και το άνοιγμα λογαριασμών της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Μιχ.Χρυσοχοϊδη και Ευάγγελου Μαλέσιου. Παράλληλα, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών σε Ελλάδα και Γερμανία έχουν ζητηθεί και για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, Σπύρο Σημίτη, με αφορμή δημοσιεύματα για συγκεκριμένο έμβασμα ποσού 800 χιλιάδων ευρώ για τα οποία ήδη διενεργείται έρευνα και από την Εισαγγελία κατά Διαφθοράς.

Ας αποφύγουμε να υποθέσουμε ποια θα είναι η εξέλιξη και το φινάλε αυτής της υπόθεσης. Αλλωστε θα έχουμε την δυνατότητα να την σχολιάσουμε αν γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, αφού έχουμε σαν δεδομένο ότι η σκανδαλολογία θα επικρατήσει στο αμέσως προσεχής διάστημα.


Παραθέτουμε μόνο ένα απόσπασμα από περασμένη ανάρτηση μας στην οποία αναφερόμαστε στην πρωθυπουργική θητεία του Κώστα Σημίτη.

Πώς διάολο ο τόσο σχολαστικός αυτός άνθρωπος δεν είχε πάρει πρέφα τίποτα. Αντε και να πούμε ότι δεν γνώριζε για την μίζα που πήρε ο στενός συνεργάτης του Τάσος Μαντέλης από την Ζήμενς ύψους 500.000. Ας παραδεχτούμε επίσης, ότι το δεξί του χέρι ο Τσουκάτος πήρε εν αγνοία του 1.000.000 που κατέληξαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ όπως είπε ο ίδιος. Είναι όμως δυνατόν ο Σημίτης που προέδρευε τότε στο ΚΥΣΕΑ και εκεί με τους πολεμικούς εξοπλισμούς γινόταν το μεγάλο πάρτι των μιζών, να μην είχε υποπέσει τίποτα στην αντίληψη του και μόνοι τους Τσοχατζόπουλος Κάντας και η παρέα τους να παντελώνιαζαν τόσα εκατομμύρια από μίζες; 

Από κει και πέρα, μήπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος αισθάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα βρεθεί στο "κάδρο" των "λαδιάρηδων";
Κι αυτό γιατί σε μας δίνει την αίσθηση ότι αισθάνεται πανικόβλητος. Εξάλλου για τα "κατορθώματα" στις υπουργικές του θητείες, έχουν γραφτεί αρκετά που δεν τον κολακεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger