Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Τα ψέματα και η απελπισία Τσίπρα από το βήμα της Βουλής



Του Άγγελου Αγραφιώτη
*Μέλος της Γραμματείας
του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ
*Μέλος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝ.ΑΛ

Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ερώτησης στην «ώρα του πρωθυπουργού» για το άσυλο και την ανομία στα πανεπιστήμια. Ο κ. Τσίπρας μη έχοντας πειστικά επιχειρήματα και απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν στα ελληνικά ΑΕΙ, τα οποία ο ίδιος επιδείνωσε με την πολιτική που ακολουθεί, κατέφυγε στην γνωστή προσφιλή τακτική των ψευδών απαντήσεων. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας το έχει αποδείξει περίτρανα και επανειλημμένα στην μέχρι τώρα πολιτική του σταδιοδρομία,  πως όταν δεν διαθέτει πολιτικά επιχειρήματα, καταφεύγει είτε στα ψεύδη, είτε στη λασπολογία έναντι των πολιτικών του αντιπάλων.


Ας δούμε όμως τι μας είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, με την απελπισία του να είναι εμφανώς ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του, καθώς γνωρίζει και ο ίδιος ότι ο πολιτικός χρόνος της άθλιας κυβέρνησής του τελειώνει και βρίσκεται αντιμέτωπος με την εκλογική συντριβή.

Καταρχήν ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο δεν απαγορεύει την επέμβαση της αστυνομίας όταν διαπράττονται κακουργήματα», καθώς επίσης και ότι αυτεπάγγελτα μπορεί να επέμβει η αστυνομία αρκεί να κληθεί». Πρόκειται για μέγιστο θεσμικό και πολιτικό ατόπημα του κ. Τσίπρα, καθώς ένας πρωθυπουργός «πετά το μπαλάκι» της ευθύνης για την ανομία στα Πανεπιστήμια στην Αστυνομία, όταν ο ίδιος και στελέχη του κόμματος του κατά το παρελθόν είχαν ταχθεί στο πλευρό κουκουλοφόρων που είχαν συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. σε παρόμοιες περιπτώσεις. Η ίδια η πραγματικότητα άλλωστε μόλις λίγες ημέρες πριν κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου διέψευσε τον κ. Τσίπρα. Μερικοί κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα στο Πολυτεχνείο και άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ στους άνδρες των ΜΑΤ που βρισκόταν ακριβώς απ’ έξω. Ο «κλεφτοπόλεμος» συνεχίστηκε για ώρα με τους αστυνομικούς να δέχονται βροχή από πέτρες και άλλα αντικείμενα με κίνδυνο να τραυματιστούν, δίχως να επεμβαίνουν μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου. Ο λόγος δεν ήταν βέβαια ότι δεν ήθελαν να μπουν,  αλλά ότι κανείς αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα αναλάμβανε το ρίσκο  να δώσει μία τέτοιου είδους εντολή, ειδικά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διότι το άσυλο και η παραβίασή του είναι βαθύ ιδεολογικό ζήτημα και ταμπού για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν να αλλάξει.
Ο κ. Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, προτιμούν δηλαδή να βλέπουμε κάθε λίγο και λιγάκι εικόνες κουκουλοφόρων στο Πολυτεχνείο και τους γύρω δρόμους να διαλύουν τα πάντα, παρά να γίνει το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από την εφαρμογή του νόμου και τη σύλληψη των ταραξιών. Ο αριστερός πρωθυπουργός στην ουσία δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την ανομία στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Λίγα μέτρα δίπλα από το Πολυτεχνείο, κοντά στη γειτονιά του κ. Τσίπρα, η ανομία βασιλεύει στους δρόμους γύρω από την ΑΣΟΕΕ. Ναρκομανείς κυκλοφορούν με τις σύριγγες στα χέρια, άλλοι κάνουν τη χρήση τους στη μέση του δρόμου, δίπλα σε φοιτητές και περαστικούς αλλά ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι ο νόμος είναι μια χαρά και ότι φταίει η Αστυνομία και όχι οι υπουργοί του που δεν δίνουν πολιτική εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να επέμβει. Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να νιώθουν απροστάτευτοι σε κάθε μορφής ανομία και εγκληματικότητα και όλα αυτά με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ.


Κλούβες φυλάνε τον Τσίπρα
Ένα ακόμη ψέμα του κ. Τσίπρα,  που μια απλή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας το αποδεικνύει, έχει να κάνει και με τις κλούβες των ΜΑΤ οι οποίες όπως είπε με δική του εντολή έφυγαν από το σπίτι και το γραφείο  του,  όπως επίσης και αστυνομικοί που φυλούσαν τους VIP. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας υποστήριξε από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη,  ότι κατά το παρελθόν είχαν τοποθετηθεί κάγκελα ακόμη και στην πλατεία Συντάγματος και έκανε λόγο για «αστυνομοκρατούμενη Ελλάδα» προκειμένου να υλοποιούνται πολιτικές του ΔΝΤ. Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει πανηγυρικά τον κ. Τσίπρα και τα σαθρά πολιτικά του επιχειρήματα. Οι κλούβες των ΜΑΤ στέκονται νυχθημερόν στην είσοδο της Ηρώδου Αττικού, εμποδίζοντας την ελεύθερη κίνηση των πολιτών προς το Παναθηναϊκό στάδιο,  προκειμένου να φυλάνε τον χειρότερο, ίσως,  πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης.

Επιπλέον, σε ότι αφορά τις πολιτικές του ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που από διώκτης των Μνημονίων τα οποία υποτίθεται ότι θα έσκιζε με ένα νόμο και ένα άρθρο, μετετράπη σε πιστό υπηρέτη τους, αναλαμβάνοντας να υπηρετήσει πιστά τους δανειστές μας. Ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που εφάρμοσε ένα από τα πιο σκληρά Μνημόνια της τελευταίας 8ετίας το οποίο έφερε τη δική του στάμπα και τη δική του υπογραφή και εκχώρησε τη δημόσια περιουσία για τα επόμενα 99 χρόνια. 

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΙΝ.ΑΛ είναι αυτή τη στιγμή η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Με πράξεις, με συγκεκριμένες και μελετημένες θέσεις, με το κοστολογημένο Σχέδιο Ελλάδα, και όχι με λόγια κενού περιεχομένου. Για να αισθανθούν και πάλι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ασφαλείς και να ξαναβρούν τη χαμένη αξιοπρέπειά τους. Για να παταχθούν τα φαινόμενα ανομίας μέσα και έξω από τα ελληνικά πανεπιστήμια και να λάβουν το χαρακτήρα που τους αρμόζει στην ελληνική κοινωνία.

Για όλα αυτά οι εκλογές είναι μονόδρομος και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος.

Εκλογές για να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη των πολιτών, η αισιοδοξία και η ελπίδα. Χρόνος δεν υπάρχει για χάσιμο και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας και η παρέα του τόσο το καλύτερο για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger