Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Η απανθρωπιά που εκδήλωσε χτες, ο Χ. Αθανασίου, μας θύμισε τις οικογενειακές καταβολές του. - Ο πατέρας του νεοδημοκράτη βουλευτή, σαν αρχηγός των "Χιτών", είχε σακατέψει αγωνιστές σε βασανιστήρια και τρομοκρατούσε όλους τους αριστερούς κατοίκους της Λέσβου.



Το ότι ο βουλευτής Λέσβου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης σε κυβέρνηση Ν.Δ, Χαράλαμπος Αθανασίου είναι ένας ακροδεξιός -αν όχι φασίστας-πολιτικός ο οποίος έχει κατηγορηθεί για δεκάδες λαμογιές που έχει διαπράξει είναι γνωστό.

Το ότι θα έδειχνε όμως τόση απανθρωπιά και θα ήταν ο μόνος από τους βουλευτές που διατύπωσε την αντίρρηση του για να καταργηθεί ένας νόμος του Μεταξά, ο οποίος ισχύει μέχρι σήμερα και ποινικοποιεί την επαιτεία, δεν το περιμέναμε.

Συγκεκριμένα και μετά τις διαστάσεις που πήρε το γεγονός της δίωξης μιας μουσικού του δρόμου στην Θεσσαλονίκη, (σχολιάζαμε σκωπτικά το γεγονός εδώ), τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία για να καταργηθεί το συγκεκριμένο αναχρονιστικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί την επαιτεία, κάτι που έγινε δεκτό απ' τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Ο μόνος που εκδήλωσε τις αντιρρήσεις του ήταν ο Χ. Αθανασίου με το "επιχείρημα" ότι η επαιτεία «είναι μια κακή εικόνα για τη χώρα μας» και ότι «βλέπουμε τώρα τους ζητιάνους που έχουν γεμίσει τη χώρα και έχει γεμίσει πολύ περισσότερο με τους αλλοδαπούς και όλους αυτούς».

Αντε τώρα να μην πιστέψεις ότι ο βουλευτής της Ν.Δ δεν κουβαλάει "κληρονομικά γονίδια" από τονπατέρα του, ο οποίος σαν αρχηγός των "Χιτών" είχε σακατέψει αγωνιστές σε βασανιστήρια και τρομοκρατούσε όλους τους αριστερούς κατοίκους της Λέσβου.

Και όχι μόνο αυτό. Είναι και ότι δεν μπορείς να μην χρεώσεις λάθος στους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, του νησιού, πού όταν τον συνέλαβαν, τον άφησαν ελεύθερο όταν τον είδαν να κλαίει με λυγμούς, και να επικαλείται τα παιδιά του που θα έμειναν ορφανά.Ταυτόχρονα έδινε όρκους ότι θα απαρνηθεί το παρελθόν του, θα αλλάξει συμπεριφορά και τρόπο ζωής.... 

Φυσικά τίποτα απ' αυτά δεν έκανε και μέχρι το τέλος της ζωής του ο Χριστόφας Αθανασίου (πατέρας του νεοδημοκράτη βουλευτή) παρέμεινε ο φόβος και ο τρόπος των προοδευτικών κατοίκων της περιοχής, ειδικά στα μετεμφυλιακά πέτρινα χρόνια. Και στην περίπτωση του νεοδημοκράτη βουλευτή ισχύει απόλυτα η λαϊκή ρήση: "Το μήλο κάτω απ' την μηλιά θα πέσει".

Πολύ περισσότερα για τα πεπραγμένα του Χαράλαμπου Αθανασίου, αλλά και για τις οικογενειακές του καταβολές, διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger