Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για τις ελλείψεις στο Κ.Υ. Σκοπέλου

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου πραγματοποίησε σήμερα το ΠΑΜΕ αντιδρώντας στις ελλείψεις σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Στη συγκέντρωση μίλησε το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Οικοδόμων Σκοπέλου, Βαγγέλης Κορεντης, ο οποίος επεσήμανε τα εξής:
«Σε αντίθεση με όσα διατυμπανίζει η κυβέρνηση, ότι βελτιώνεται η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, εμείς εδώ γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι χειροτερεύει για τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Επιδεινώνεται λόγω της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, που οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση, στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Αναγκάζουν όλο και περισσότερους ασφαλισμένους να κατευθύνονται στον επιχειρηματικό τομέα πληρώνοντας περισσότερα για εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλεία.
Την ώρα που και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, πετσοκόβει την κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία και τα κοινωνικά επιδόματα για τις λαϊκές οικογένειες, για να πιάσουν τα «πλεονάσματα», συνεχίζει να στηρίζει με πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις τους μεγαλοεπιχειρηματίες και πληρώνει 4 δις. ευρώ το χρόνο στο ΝΑΤΟ για να μακελεύει τους λαούς για τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι επιπτώσεις για τις ασφαλισμένες-ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, μετά και το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση πριν ένα χρόνο, με τον οποίο «ακρωτηριάζει» την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για να εξασφαλίσει χώρο και κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Όχι μόνο δεν αποτέλεσε «στρατηγική απάντηση στην κρίση του συστήματος υγείας» και αναβάθμιση της φροντίδας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, όπως έλεγε η κυβέρνηση, αλλά ένα ακόμα βήμα σε αντιλαϊκή κατεύθυνση, εναρμονισμένο με την αντιδραστική στρατηγική της Ε.Ε. για Υγεία υποταγμένη στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, για υγειονομικές μονάδες στη λογική της συρρίκνωσης του κόστους λειτουργίας, των υποβαθμισμένων παροχών φροντίδας υγείας, της υποστελέχωσης με ελάχιστο προσωπικό, χαμηλά αμειβόμενο όπου ολοένα μεγαλύτερο τμήμα του δουλεύει με ημερομηνία λήξης και κουτσουρεμένα δικαιώματα.
Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε με την δημιουργία κάποιων ΤΟ.Μ.Υ σε άλλες περιοχές, που στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα κατακερματισμένο συνονθύλευμα μονάδων χαμηλών προδιαγραφών, οι οποίες ούτε στελεχωμένες επαρκώς είναι με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, ούτε το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό διαθέτουν προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού για πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση. Στην πράξη ελάχιστα μπορούν να κάνουν, κυρίως θα συνταγογραφούν. Να φαντασθεί κανείς ότι για κάθε 10-12.000 ασφαλισμένους αντιστοιχεί ένας παθολόγος!
Αυτό είναι ακρωτηριασμός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όχι φιλολαϊκή αλλαγή.
Επιπλέον είναι επισφαλής η συνέχιση της λειτουργίας τους μετά τη λήξη της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, μιας και από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν προβλέπεται τίποτα, που σημαίνει ότι, είτε θα καταργηθούν, είτε θα περάσουν στην ευθύνη των Δήμων με επιβολή τοπικής φορολογίας για να λειτουργούν.
Επίσης, τονίστηκε «απαιτούμε :ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ των διαδικασιών αναπλήρωσης της θέσης ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ
 ΑΜΕΣΗ κάλυψη, καθημερινά για όλο το διάστημα της μετακίνησης του ΑΚΤΙΝΟΣΚΟΠΟΥ
 ΑΜΕΣΗ ενίσχυση σε ΙΑΤΡΟΥΣ (Παθολόγο, Γενικής Ιατρικής, Οδοντίατρο) και ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Διοικητικού Υπαλλήλου και Οδηγού ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες.
 ΑΜΕΣΗ επαναχορήγηση ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ μηχανήματος για κάλυψη των ελάχιστων εργαστηριακών εξετάσεων.
 ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ των προβλημάτων στεγανότητας (οροφές, κουφώματα κλπ.) και των εγκαταστάσεων θέρμανσης και κλιματισμού
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ-ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger