Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Εκδήλωση προς τιμήν των εκτελεσμένων κομμουνιστών και αγωνιστών στο Καζανάκι


Την Κυριακή 14 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στο χώρο του μνημείου στο Καζανάκι, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές και αγωνιστές την περίοδο Δεκέμβρης 1947 – Σεπτέμβρης 1949.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, που πότισαν με το αίμα τους τα βράχια του Σαρακηνού και έγραψαν με τη ζωή τους τις πιο λαμπρές σελίδες ηρωισμού, αυτοθυσίας και ανιδιοτέλειας στην πάλη για «το τέλος κάθε αδικίας». Η ηρωική δράση τους, μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, αποτελεί πηγή έμπνευσης, κουράγιου, δύναμης, περηφάνιας αλλά και διδαγμάτων για την πάλη σήμερα. Είναι δεμένη με την εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, αποτελεί μέρος της 100χρονης πορείας του τιμημένου ΚΚΕ.
Στη φετινή εκδήλωση θα έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την ανακατασκευή του μνημείου στο χώρο των εκτελέσεων και τη δημιουργία ενός νέου που θα αποτυπώνει εικαστικά το μεγαλείο της υπέρτατης προσφοράς των μελών και οπαδών του ΚΚΕ που αντίκρισαν παλικαρίσια τις κάνες του εκτελεστικού αποσπάσματος.
Καλούμε τους συγγενείς των εκτελεσμένων, τις οικογένειες που έχουν ιστορικούς δεσμούς αίματος με το ΚΚΕ να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Καλούμε τους εργαζόμενους και νέους μας να πάρουν μέρος και να γνωρίσουν μια σημαντική πλευρά της ηρωικής παρακαταθήκης που έχει το εργατικό κίνημα της περιοχής μας.
Το λεωφορείο για την εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:30 από το Δημαρχείο Βόλου και θα ακολουθήσει τη διαδρομή (στάσεις αστικού): Ιάσονος, Κ. Καρτάλη, Αναλήψεως, Παγασών, Αναπαύσεως, Λ. Καζανάκι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger