Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Η σημερινή "ημέρα του Κολόμβου", για τους Αμερικάνους, αφετηρία για το μεγαλύτερο Ολοκαύτωμα στην παγκόσμια ιστορία


Η σημερινή μέρα για τους Αμερικάνους χαρακτηρίζεται σαν "ημέρα Κολόμβου", που γιορτάζεται σε όλες τις Η.Π.Α, αφού θεωρείται ότι σαν σήμερα, 12/10/1492, ο Χριστόφορος Κολόμβος φτάνει στις ακτές του «Νέου Κόσμου» και ανακαλύπτει την Αμερική.  

Ποιες ήταν οι συνέπειες για τον αυτόχθονα πληθυσμό που ζούσε χιλιάδες χρόνια σ' αυτή την ήπειρο;
Να υποστεί από τους αποικιοκράτες το μεγαλύτερο Ολοκαύτωμα που υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία - και για το οποίο κανένας δεν μιλάει - που είχε σαν θύματά του 100.000.000 Ινδιάνους! 
(Αυτή είναι η μεγαλύτερη γενοκτονία της πολιτισμένης δύσης, της επέκτασης των αγορών της, της κερδοφορίας της που έγινε στο όνομα της Χριστιανικής της θρησκείας και της εκκλησίας, που ευλόγησε τις σφαγές των «απίστων» και μοιράστηκε μέρος της λείας. Διαβάστε περισσότερα).

Παραθέτουμε μία σημείωση του συγγραφέα και στοχαστή Eduardo Galeano για τη σημερινή "ημέρα Κολόμβου":

Το 1492 οι αυτόχθονες ανακάλυψαν ότι ήταν Ινδιάνοι, ανακάλυψαν ότι ζούσαν στην Αμερική, ανακάλυψαν ότι ήταν γυμνοί, ανακάλυψαν ότι υπήρχε αμαρτία, ανακάλυψαν ότι όφειλαν υπακοή σε ένα βασιλιά και μια βασίλισσα ενός άλλου κόσμου και σε ένα θεό ενός άλλου ουρανού κι ότι εκείνος ο θεός είχε επινοήσει την ενοχή και τα ρούχα και διέταζε να καεί ζωντανός όποιος λάτρευε τον ήλιο, το φεγγάρι, τη γη και τη βροχή που την ποτίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger