Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Έργο αξίας 305.000 ευρώ στη Σκόπελο για την αντιμετώπιση ζημιάς σε δρόμο από πλημμύρα

Έργο προϋπολογισμού αξίας 305.000 ευρώ θα υλοποιηθεί σε δρόμο στην Σκόπελο ο οποίος υπέστη ζημιές από τις πλημμύρες πριν τρία χρόνια.
Ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης δήλωσε πως «μόλις αυτή την
περίοδο μετά από παρέμβαση του Δήμου και κατάθεση των δικαιολογητικών έχουν αρχίσει κάποιοι από τους 110 επαγγελματίες να λαμβάνουν ένα μέρος της αποζημίωσης από τις ζημιές που υπέστησαν πριν τρία χρόνια, με εκείνη την καταστροφική πλημμύρα. Να σημειώσουμε πως οι παραγωγοί μπορούν να αποζημιωθούν από το κράτος για το 30% της εκτιμηθείσας ζημιάς που υπέστησαν, ενώ το άλλο 70% θα πρέπει να το διεκδικήσουν με δικές τους δικαστικές ενέργειες. Για το 30% της αποζημίωσης το συνολικό ποσό που διεκδικούν, ανέρχεται γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Επομένως η ζημιά στην τοπική οικονομία μόνο μέσα από τις επιχειρήσεις ήταν γύρω στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Άλλωστε υπήρξαν επιχειρήσεις που δεν λειτούργησαν καθόλου μετά την πλημμύρα. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες επιχειρήσεις που αποζημιώθηκαν, επειδή ήταν ασφαλισμένες. Διεκπεραιώθηκε μια μεγάλη διαδικασία σε συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου».
Η πλημμύρα, πριν τρία χρόνια, κατέστρεψε μέσα σε ελάχιστο χρόνο σχεδόν όλες τις υποδομές, όπως λιμάνια, δρόμους δίκτυα ύδρευσης. Οι περισσότερες πληγές έχουν επουλωθεί, αλλά έχουν απομείνει και άλλες εκκρεμότητες.
Αναφορικά με τα έργα που απομένουν να γίνουν από εκείνη την πλημμύρα ο κ. Βασιλούδης τόνισε πως «αυτή τη στιγμή αποκαθιστούμε τις ζημιές που έγιναν στα λιμάνια. Ο Δήμος έχει βγάλει δημοπρασία για ένα έργο προϋπολογισμού 305.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση ενός δρόμου που καταστράφηκε από την πλημμύρα. Το έργο πρέπει να γίνει άμεσα γιατί κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες. Μέχρι τέλος του μήνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η δημοπρασία για να μπει ο εργολάβος.
Επίσης γίνεται η αποκατάσταση μιας πλατείας στην Αμπελική, ενώ είναι σε εξέλιξη από την Περιφέρεια μια εργολαβία για τον καθαρισμό των ρεμάτων.
Το νησί ορθοπόδησε πολύ γρήγορα, αν και για πρώτη φορά μια Δημοτική Αρχή στο νησί αντιμετώπισε μια τέτοια κατάσταση. Μάλιστα μετά την πλημμύρα, τον επόμενο χρόνο είχαμε και τη χιονόπτωση, όπου επίσης είχαμε ζημιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger