Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Εκδήλωση για Έλληνες και μετανάστες εργάτες την Κυριακή 21 Οκτώβρη

Εκδήλωση διοργανώνει η ΤΟ Περιστερίου του ΚΚΕ για Έλληνες και μετανάστες εργάτες, την Κυριακή 21 Οκτώβρη στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγίας Τριάδας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία από τον Γιάννη Μερεντίτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, έκθεση με θέμα τη δουλειά του ΚΚΕ στους μετανάστες στην 100χρονη πορεία του και μουσικό αφιέρωμα από ινδικό συγκρότημα.
Παρατίθεται η ανακοίνωση της ΤΟ Περιστερίου του ΚΚΕ:
«100 χρόνια παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης στη χώρα μας και διεθνώς» και «Συνεχίζουμε αταλάντευτα για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό»,
To KKE ιδρύθηκε το 1918, ένα χρόνο μετά τη Σοσιαλιστική Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία.
Είναι το κόμμα όλων των εργατών, Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων. Παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού, για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία. Να οικοδομήσει το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, όπου θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Είναι "σάρκα από τη σάρκα των εργατών". Είναι η συνειδητή, οργανωμένη πρωτοπορία της εργατικής τάξης, που αγωνίζεται καθημερινά για τα δικαιώματα όλων των εργατών, ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, καταγωγή. Οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης.
Το ΚΚΕ είναι ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε όποια χώρα κι αν γίνονται, με οποιοδήποτε πρόσχημα. Τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας τους θεωρούμε κομμάτι της εργατικής τάξης. Μαζί παλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που θέλει την εργατική τάξη φτηνή, χωρίς δικαιώματα προς όφελος του κεφαλαίου. Που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες σε απάνθρωπους χώρους διαμονής, διαμορφώνοντας κολαστήρια τύπου Μόρια. Παλεύουμε για να ενταχθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην πολιτική και συνδικαλιστική πάλη στην Ελλάδα.
Το ΚΚΕ αποκαλύπτει ότι η "μεταμνημονιακή εποχή" διατηρεί ακέραιο ένα απαράδεκτο αντεργατικό οπλοστάσιο και το αντιπαλεύει.
Είναι απέναντι στα σχέδια γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, της βαθύτερης εμπλοκής στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, της συμμετοχής σε πολέμους όπως στη Συρία. Αντιπαλεύει τη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, είναι δίπλα στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Συγκρούεται με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια.

Καλούμε τους Έλληνες και μετανάστες εργάτες σε οργάνωση της πάλης:

- Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
- Για τη διεκδίκηση -κόντρα στις συμφωνίες των ιμπεριαλιστικών κρατών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ- του δικαιώματος των προσφύγων να πάνε στη χώρα που θέλουν.
- Για τη διεκδίκηση του δικαιώματός τους να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες, όσον καιρό παραμένουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ.
- Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που καταληστεύουν, καταδυναστεύουν και μακελεύουν τους λαούς.
Ιδιαίτερα οι εργάτες, ο λαός του Περιστερίου, που υποδεχτήκαμε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες, δουλέψαμε πλάι πλάι στα εργοστάσια της περιοχής, ξέρουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να σε ξεριζώνουν από τον τόπο σου, να σε κυνηγάνε, να σε εκμεταλλεύεται το αφεντικό για δουλειά ήλιο με ήλιο.
Ξέρουμε όμως και τι σημαίνει αλληλεγγύη. Τι σημαίνει να έχεις ένα χέρι να πιαστείς, να ακουμπήσεις. Να έχεις κάποιον να εμπιστευτείς. Το ΚΚΕ, αταλάντευτα ταγμένο στον προλεταριακό διεθνισμό, αντιπαλεύει το μίσος μεταξύ εργατών. Τους φασίστες που χύνουν δηλητήριο και σπέρνουν διχόνοια για τα συμφέροντα των αφεντικών. Μπροστά στους εκμεταλλευτές μας δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μόνο πράγματα που μας ενώνουν υπάρχουν.
Όπου και αν δουλεύεις, από όποιο μέρος του κόσμου και αν είσαι, ο δρόμος της πάλης για να σταματήσουν οι λίγοι να εκμεταλλεύονται τους πολλούς είναι ένας.
Ο δρόμος που 100 χρόνια τώρα το ΚΚΕ παλεύει, ο δρόμος για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Σ’ αυτόν το δρόμο πρέπει να συναντηθούμε όσοι αντικειμενικά έχουμε συμφέρον να παλέψουμε σήμερα, εργάτες, φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι ανεξάρτητα από φυλή και θρησκεία.

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger