Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Το ΓΕΛ Σκοπέλου παίζει goalball

Το ΓΕΛ Σκοπέλου τη Δευτέρα 17.9.2018 την 6η και 7η ώρα του σχολικού προγράμματος πραγματοποίησε ολιγόωρη διδακτική επίσκεψη στο Κλειστό Γυμναστήριο Σκοπέλου, όπου είχε την τιμή να συναντηθεί με τον προπονητή και τους αθλητές της Εθνικής Ελλάδας goalball, ένα παραολυμπιακό άθλημα για άτομα με οπτικές δυσκολίες. Το έναυσμα μας δόθηκε με την ευγενή ενημέρωσή μας σχετικά, από την Υποψήφια Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Ειδική Αγωγή, κ. Σοφία Χαμονικολάου, που συνεργαζόμενη με την Αντιδήμαρχο Σκοπέλου, κ. Αθηνά Ντάκη, επισκέφθηκε το Γραφείο του ΓΕΛ Σκοπέλου. Την ευχαριστούμε θερμά.
Την Εθνική ομάδα αποτελούν οι αθλητές: Τάτσης Γρηγόρης, Σκουρμπούτης Γιάννης, Μπεζιάνι Αντριάνο, Κορδάκης Χαράλαμπος, Αλεξίου Μιχάλης, Χατζηπάντου Αθανάσιος. Ομοσπονδιακός Προπονητής είναι ο Ανάστος Αντώνης και βοηθός ομοσπονδιακού ο Σιζόπουλος Χριστόφορος.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο οι μαθητές-τριες του σχολείου παρακολούθησαν μια σύντομη ενημέρωση για το άθλημα και συμμετοχικό-βιωματικό μάθημα, παίζοντας και οι ίδιοι goalball, με τη βοήθεια του προπονητή της ομάδας. Στη συνέχεια, τα παιδιά παρακολούθησαν την προπόνηση των αθλητών, καθώς και σύντομο αγώνα goalball. Παίζεται σε ένα γήπεδο διαστάσεων 9 Χ 18. Τα τέρματα έχουν διαστάσεις 9 Χ 1,30 μέτρα με μια μπάλα βάρους 1250 γραμμαρίων που στο εσωτερικό της έχει κουδούνια για τον ηχητικό εντοπισμό της. Το παιχνίδι διαρκεί 2 12λεπτα καθαρού χρόνου με μια ανάπαυλα τριών λεπτών. Η κάθε ομάδα αγωνίζεται με τρείς παίκτες-τερματοφύλακες, που πρέπει να αναχαιτίσουν και να πιάσουν την μπάλα στο έδαφος, και έχει και τρεις αναπληρωματικούς.
Η συνάντηση κέρδισε το νου και τις καρδιές των νέων, προσφέροντάς τους ενσυναίσθηση για τα άτομα με αναπηρία, αντιρατσιστική αγωγή και ανάδειξη της αισιόδοξης πλευράς της ζωής, μέσα από την αξία της διαφορετικότητας και την προσωπική προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger