Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Συνάδελφοι οι αρχαιρεσίες για το σωματείο Ναυτών πλησιάζουν . Σας καλούμε όλους να ψηφίσετε τον ταξικό «Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών» για να πάρουμε το σωματείο μας απ τα οπορτουνιστικά χέρια του Νταλακογιώργου που υπονομεύει πάντα τις απεργίες μας .


ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΛΟΣΤΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΤΖΟΒΕΝΑ»:
Αγαπητοί συνάδελφοι, ο “Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών” χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους, τους Ναύτες, τους Λοστρόμους και τα ¨τζόβενα¨ στα καράβια και στην ανεργία, στον Πειραιά και στους ναυτότοπους και τους καλούμε να βαδίσουμε μαζί και να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη κατά της επίθεσης του κεφαλαίου, κατά της επίθεσης των εφοπλιστών και της αντιλαϊκής πολιτικής που χτυπάνε τα ναυτεργατικά δικαιώματα.
Ο “Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών” έχει μακρά ιστορία στον κλάδο μας, συνεχιστής των αγωνιστικών παραδόσεων του ταξικού κινήματος, είναι η δύναμη που αναμετρήθηκε με τον εργατοπατερισμό, με τους ανθρώπους των εφοπλιστών και απελευθέρωσε την ΠΕΝΕΝ από τα εφοπλιστικά δεσμά τη δεκαετία του 1980.

Με την πάλη του Συνδυασμού μας μπήκαν τα θεμέλια για την ανάδειξη στην ΠΕΝΕΝ αγωνιστικής διοίκησης η οποία βαδίζοντας στον δρόμο της ταξικής πάλης και σε συνεργασία με τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ενάντια στον εργοδοτικό -κυβερνητικό συνδικαλισμό στην ΠΝΟ, με καθημερινή δουλειά στα καράβια, με απεργίες και διαδηλώσεις είχε καθοριστική συμβολή για κάθε δικαίωμα και κατάκτηση των Ναυτών και των Λοστρόμων.
Οι αρνητικές εξελίξεις στο σωματείο μας τη δεκαετία του ‘90 κάτω από την επέμβαση των εφοπλιστικών μηχανισμών και την προσχώρηση της ομάδας Νταλακογιώργου στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό όχι μόνο δεν μπορούν να σβήσουν αυτή την μεγάλη προσφορά του ¨Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών¨ αλλά επιτρέπουν την εξαγωγή σημαντικών συμπερασμάτων, πολύ χρήσιμων για τον κλάδο μας και την πορεία της ΠΕΝΕΝ.
Ο “πρόεδρος του σωματείου” έπαιξε καλά τα παιχνίδια του!!! Πότε ως φορέας της πολιτικής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, πότε ως κολαούζος του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ, πότε ως υπερασπιστής του ΣΥΡΙΖΑ !!! χρησιμοποίησε την ΠΕΝΕΝ σε επικίνδυνα εργοδοτικά και κυβερνητικά παιχνίδια, καλύπτοντας τις ευθύνες για την απαξίωση του σωματείου μας πίσω από γραφικές κινήσεις εντυπωσιασμού.
Η ομάδα αυτή είναι εκτεθειμένη ανεπανόρθωτα. Φέρει τη μεγάλη ευθύνη για το πέταγμα των Ναυτών από τα ποντοπόρα καράβια, τις μειώσεις των οργανικών συνθέσεων, τη δραματική χειροτέρευση της κατάστασης των συναδέλφων στην Ακτοπλοΐα, στα Πορθμεία σε όλες τις κατηγορίες καραβιών.
Με δική της ευθύνη, με συμβιβασμό με τους εφοπλιστές και το μηχανισμό του υπουργείου ναυτιλίας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και  με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο κλάδος μας πήγε “άκλαυτος” και οι ευθύνες αυτές θα καταλογιστούν.
Με τη χρησιμοποίηση απαράδεκτων μεθόδων η ομάδα που μπήκε στο σβέρκο της ΠΕΝΕΝ απέκλεισε από το σωματείο μας μεγάλο αριθμό συναδέλφων που συγκρούστηκαν με τα σχέδια της και την μετατροπή του σωματείου μας σε μηχανισμό προσωπικών, εργοδοτικών και κυβερνητικών επιδιώξεων.
Αντιπαλεύουμε αυτές τις μεθόδους. Συγκρουόμαστε με την ανήθικη εκμετάλλευση της ανάγκης για το μεροκάματο, τους εκβιασμούς που χρησιμοποιεί αυτός ο μηχανισμός. Η δουλειά είναι δικαίωμα μας και δεν πρέπει κανένας συνάδελφος να υποχωρήσει σε πιέσεις και απειλές.
Αντίθετα, σήμερα ήρθε ή ώρα οι Ναύτες, οι Λοστρόμοι και τα ¨τζόβενα¨ να σηκώσουν το ανάστημα τους και να πούνε:
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! 
Ο κλάδος έχει τη δύναμη να αλλάξει την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην ΠΕΝΕΝ
Υπάρχει Ελπίδα κι αυτή βρίσκεται στους ίδιους του Ναύτες, τους Λοστρόμους και τα ¨τζόβενα¨, βρίσκεται στην ενίσχυση του ¨Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών¨ που θα πάρει μέρος στην Γενική Συνέλευση για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής η οποία θα γίνει στις 12 Σεπτέμβρη, δίνοντας τη μάχη των αρχαιρεσιών την επόμενη περίοδο.
ΓΙΑΤΙ, με την ενίσχυση του Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών, την πάλη του κλάδου μας και των άλλων Ναυτεργατών μπορούμε να αναμετρηθούμε με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και μας φορτώνει βάσανα. Να αναμετρηθούμε με την πολιτική που έχει ξεσκίσει τα ναυτεργατικά δικαιώματα και σήμερα “πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες”, μιλάει για το τέλος των μνημονίων, διατηρώντας τους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους, τους νόμους που ανέτρεψαν θεμελιακά εργασιακά δικαιώματα, χτύπησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις και μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις.
ΓΙΑΤΙ, με την ενίσχυση του Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών, την πάλη του κλάδου και των άλλων ναυτεργατών μπορούμε να δώσουμε τη μάχη, μαζί με τα άλλα τμήματα του ταξικού  εργατικού κινήματος, για την κατάργηση των μνημονιακών νόμων, την διεκδίκηση αυτών που μας αρπάξανε στην διάρκεια της κρίσης, να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα, προστασία της ζωής μας στα καράβια.
ΓΙΑΤΙ, με την ενίσχυση του Αγωνιστικού Συνδυασμού και την πάλη του κλάδου μπορούμε να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην εφοπλιστική επίθεση και στην πολιτική που στηρίζει με όλα τα μέσα τα εφοπλιστικά συμφέροντα με αιχμή την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των ναυτιλιακών εταιρειών.
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Με όλες μας τις  δυνάμεις για την ενίσχυση του Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών. Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στη Γενική Συνέλευση για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και στην εκλογική μάχη.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΤΩΝ
Κολοκοτρώνη 99, 3ος όροφος, Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger