Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

«Σαφάρι» εφοριακών σε Β. Σποράδες και Πήλιο

Κλιμάκια εφοριακών «σαρώνουν» για μία ακόμη φορά τα νησιά των Βορείων Σποράδων και τα παράλια του Πηλίου, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής εν μέσω τουριστικής περιόδου. Οι εφοριακοί προέρχονται από τους γειτονικούς Νομούς της Λάρισας και της Φθιώτιδας, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, ώστε να αποφεύγεται η εντοπιότητα με τους επιχειρηματίες που
ελέγχουν.
Θυμίζουμε πως οι έλεγχοι επικεντρώνονται στην εστίαση, στα τουριστικά καταλύματα, αλλά και στα γραφεία που μισθώνουν δίκυκλα και αυτοκίνητα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι εφοριακοί τσεκάρουν μεταξύ άλλων το εάν εκδίδονται αποδείξεις μαζί με τη νόμιμη χρήση των ταμειακών μηχανών, την ύπαρξη μηχανημάτων POS, αλλά και το εάν υποβάλλονται οι δηλώσεις ΦΠΑ.
Όταν εντοπίζονται παραβάσεις επιβάλλονται πρόστιμα και άλλες κυρώσεις στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν. Από την αρχή του καλοκαιριού έχουν μπει διήμερα λουκέτα σε δύο μαγαζιά εστίασης στη Σκιάθο και τη νήσο Τσουγκριά και στη Σκόπελο για μη έκδοση αποδείξεων άνω των 500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger