Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

O Στήβεν Χόκινγκ. ένας δεδηλωμένος άθεος και από τα σπουδαιότερα επιστημονικά μυαλά που υπήρξαν, πέθανε σήμερα.

Στήβεν Χόκινγκ θεωρείτε ένα από τα σπουδαιότερα επιστημονικά μυαλά, που είχαν υπάρξει ποτέ στη Γη και ένα σύμβολο της ανθρώπινης θέλησης.
Αφησε σήμερα και σε ηλικία 76 ετών την τελευταία του πνοή, χαρίζοντας μας ένα τεράστιο επιστημονικό έργο, αν και για αρκετά χρόνια ήταν σχεδόν ολοκληρωτικά παράλυτος.

Δεν θα αναφερθούμε στην βιογραφία του την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Θα σταθούμε σε μια άλλη πτυχή της προσωπικότητας αυτού του τεράστιου επιστήμονα η οποία είτε θα παραληφθεί εντελώς, είτε θα υποβαθμιστεί από τα αφιερώματα που θα υπάρξουν γι' αυτόν. Και εννοούμε τον αγώνα που έκανε σαν δεδηλωμένος άθεος ενάντια σε όλες τις μεταφυσικές δοξασίες.

Ο πολυβραβευμένος κορυφαίος φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, σε δεκάδες συνεντεύξεις του εξηγούσε ότι  η επιστήμη πλέον δίνει σαφώς πιο πειστικές εξηγήσεις για το Σύμπαν, «απ’ότι τα θαύματα και τα παραμύθια των θρησκειών», ενώ είχε χαρακτηρίσει τις θεωρίες για τον παράδεισο και την μετά θάνατον ζωή ««παραμυθάκια για τους ανθρώπους που φοβούνται το σκοτάδι».

Μάλιστα πριν μερικά χρόνια στο φεστιβάλ Starmus στην Τενερίφη στα Κανάρια Νησιά ο Χόκινγκ δήλωσε  πως: «Ήταν φυσικό να πιστεύουμε στο Θεό για όσον καιρό δεν είχαμε αναπτύξει τις επιστήμες. Όταν έγραφα στο Χρονικό του Χρόνου πως επιτυγχάνοντας μια ενοποιημένη θεωρία των φυσικών νόμων, οι επιστήμονες θα μπουν στο μυαλό του Θεού, εννοούσα πως θα γνωρίσουν όλα όσα θα γνώριζε και ο Θεός, αν υπήρχε. Όμως κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει. Είμαι άθεος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger