Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Ευρωπαϊκή «διάκριση» η μήνυση Σαμαρά κατά Βαξεβάνη


Τα καταφέραμε και πάλι, γίναμε βούκινο πανευρωπαϊκά: Η γνωστή μήνυση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνημπήκε στον χάρτη με τα περιστατικά εκφοβισμού και επιθέσεων κατά δημοσιογράφων σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Οπως διαβάζουμε στο Παρατηρητήριο για την Ελευθερία των ΜΜΕ, όλα έγιναν επειδή «την περασμένη εβδομάδα ο Βαξεβάνης ανάρτησε ένα "meme" στο Twitter με το οποίο κατηγορούσε τον πρώην συντηρητικό ηγέτη ότι ψεύδεται αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis».

Το Παρατηρητήριο για την Ελευθερία των ΜΜΕ, το οποίο φιλοξενεί τον χάρτη, είναι ένα έργο για την καταγραφή απειλών, παραβιάσεων και περιορισμών που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο Κώστας Βαξεβάνης «δικαιολόγησε» τον Αντώνη Σαμαρά μετά τη μήνυση δηλώνοντας, πολύ σωστά, πως «ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του λέγοντας ακόμη και ψέματα. Με την έννοια αυτή ο Αντώνης Σαμαράς είναι δικαιολογημένος να λέει ψέματα για να βγει από τη δύσκολη θέση».
Του χρειάζεται μία ακόμα μήνυση νομίζουμε ώστε να εμπλουτιστεί κι άλλο ο χάρτης... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger