Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση ΑμεΑ για τη «σφαγή» των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας

Ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση ΑμεΑ χρονίως πασχόντων με συνέντευξη Τύπου διοργανώνουν την Παρασκευή 2 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων στην αίθουσα λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).
Θέμα της συγκέντρωσης είναι η συνεχιζόμενη «σφαγή» των αναπήρων στα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας), τα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και του κουαρτέτου, η γενίκευση της «σφαγής» και των περικοπών στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας, με τη δρομολόγηση της μνημονιακής επιταγής για μείωση των δαπανών για την Πρόνοια κατά 50%.
Σε ανακοίνωσή τους οι δύο Σύλλογοι επισημαίνουν: 
«Με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ψηφίστηκε στις 15 Γενάρη με το άρθρο 215, διαμορφώθηκε η βάση για το νέο κύκλο μαζικών περικοπών στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας. Για να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία και να την εξασφαλίσουν με νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή μεταφέρονται όλα τα επιδόματα αναπηρίας στον πρώην ΟΓΑ, που μετονομάστηκε σε ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Παροχής Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).
Επειδή η κυβέρνηση εμφανίζει αυτές τις αποφάσεις ότι είναι προς το καλό των αναπήρων και για την "καλύτερη εξυπηρέτησή" τους (!!!), στη συνέντευξη Τύπου τεκμηριωμένα θα αποδειχθεί ότι όλα αυτά συγκροτούν ένα νέο, αναβαθμισμένο οργανισμό κατακρεούργησης, κυριολεκτικά, των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει στους ΑμεΑ και τις οικογένειές τους.
Υπενθυμίζουμε ότι στο 3ο μνημόνιο, που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου 2015, από τους 222 βουλευτές, ρητά προβλέπεται ότι οι δαπάνες για την Πρόνοια από 1 δισ. 800 εκατ. ευρώ θα πρέπει να μειωθούν στα 900 εκατ. ευρώ, με την "αναδιάρθρωση του συστήματος Πρόνοιας με τη στήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας". Αυτή η μνημονιακή επιταγή μετεγγράφη ως έχει στο 4ο μνημόνιο ή δεύτερη αξιολόγηση με πρόβλεψη ότι το νέο σύστημα θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί νομοθετικά έως το Μάη του ’18 και να υλοποιηθεί από τον Ιούνιο του ίδιου έτους.
Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση δεν τολμά να πει ακριβώς τι θέλει να κάνει, αφού τα παραπέμπει να προσδιοριστούν με Υπουργικές Αποφάσεις, που δεν περνάνε από τη Βουλή, όπως προσδιορίζει το άρθρο 215 του πολυνομοσχεδίου.
Στη συνέντευξη θα παραβρεθούν και θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι του ΣΕΜΙΣΕΑ και σωματείων εργαζομένων, που έχουν προσκληθεί, από τους Οργανισμούς Πρόνοιας και τα Ασφαλιστικά Ταμεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger