Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ πολύ περίεργος ο δήμαρχος της Αλόννησου που θέλει να σταματήσει το «Ερατώ» από την εξυπηρέτηση των βορείων Σποράδων με μισό εισιτήριο 30 ευρώ από Σκόπελο και θέλει να μας πασάρει το FLYING CAT της Hellenic Seaways με 54 ευρώ γιατί?

Μεγάλη συμμετοχή είχε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Αλοννήσου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί στο Δημαρχείο. Ο λόγος της συγκέντρωσης είχε ως θέμα την αποστολή αιτήματος στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ανάκληση δρομολόγησης του ιπτάμενου δελφινιού «Ερατώ» της Aegean Flying Dolphins που εκτελεί δρομολόγιο στην γραμμή Βόλος -Σκιάθος-Σκόπελος – Αλόννησος και αντίστροφα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο πλοίο έχει υποστεί συνεχείς βλάβες με αποτέλεσμα να προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία και αποκλεισμό στους κατοίκους ταξιδιώτες των Β. Σποράδων και το κυριότερο έχει δημιουργήσει ερωτηματικά στο θέμα της ασφαλούς πλεύσης του πλοίου και οι ταξιδιώτες πιστεύουν ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους.
Επίσης επισημάνθηκε ότι το συγκεκριμένο πλοίο υστερεί σε βασικές προδιαγραφές όπως το σαλόνι επιβατών, υπερβολικός θόρυβος, η έλλειψη χώρου αποσκευών, θέρμανση, ψύξη, κλπ. Ο χώρος των WC είναι απαράδεκτος και γενικώς πρόκειται για ένα πλοίο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας Ευρωπαϊκής χώρας του 2018.
Στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκε η συλλογή υπογραφών απο τους κατοίκους της Αλοννήσου και η αποστολή τους με το κείμενο διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης και άκουσε τα παράπονα και το αίτημα των παρευρισκομένων. Στην συνέχεια τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της ακτοπλοΐας μετά απο τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα.Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα μεταβιβάσει και ο ίδιος το αίτημα – καταγγελία στο αρμόδιο Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger