Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Οι Πεζοναύτες, τα Τσιπουράδικα του Βόλου και ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός

Πολύ κακό για το τίποτα έχει γίνει σχετικά με τη μεταφορά της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (32 ΤΑΞΠΝ) από το Βόλο στον Αυλώνα. Η επιχειρησιακή αναγκαιότητα της μεταφοράς έγινε σήριαλ, όπως όλα τα περί των ΕΔ σκηνικά τελευταία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα εκ του μη όντος.

Η μεταφορά θα γίνει προς πλήρη απογοήτευση των ιδιοκτητών τσιπουράδικων του Βόλου αλλά κάποιων από τη δημοτική αρχή της πόλης. Ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης στήριξε την απόφαση του Α/ΓΕΣ και της στρατιωτικής Ιεραρχίας και σύμφωνα με τους κανονισμούς αλλά και επικοινωνιακά, παρά τις πολλές και ποικίλες αντιδράσεις. Απέδειξε για μια ακόμη φορά πως ξέρει να παίρνει ευθύνες πάνω του και να τα βγάζει πέρα.
Άλλωστε, όπως πολύ καλά πληροφορούμαστε η επιχειρησιακή αναγκαιότητα η οποία προέρχεται από την αδυναμία του λιμανιού του Βόλου να υποστηρίξει κάποια σχέδια, έχει αποδειχτεί στο παρελθόν σε αρκετές ασκήσεις. Οι πιέσεις που κατά καιρούς έχουν ασκηθεί στους πολιτικούς προϊσταμένους του ΥΠΕΘΑ είχε φέρει αποτέλεσμα.
Ακούσαμε πριν λίγο καιρό τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη να λέει “στεγνά” στον Πάνο Καμμένο να μην κλείσουν τα στρατόπεδα της Θήβας και της Λαμίας καθότι θα είναι πλήγμα στις τοπικές οικονομίες. Πραγματικά εντυπωσιακή πράξη, που καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος. Το οποίο γίνεται ακόμα χειρότερο από την απάντηση του ΥΕΘΑ.
Όταν ένας θεσμικός φορέας ανακατεύεται στη χάραξη της αμυντικής πολιτικής για να στηριχθούν μικροσυμφέροντα σουβλατζίδικων και μπάρς, τότε σίγουρα αρμενίζουμε στραβά. Όταν δε αυτός ο φορέας εκπροσωπείται από έναν νέον άνθρωπο η απογοήτευση είναι διπλή.
Οι Βολιώτες θα επιβιώσουν και χωρίς την 32 ΤΑΞΠΝ, είναι έξυπνοι άνθρωποι και τα τσιπουράδικα του Βόλου γνωστά σ’ όλη την Ελλάδα. Το ίδιο και τα σουβλατζίδικα της Λιβαδειάς και τα μαγαζιά της Λαμίας. Είναι καιρός να το δούμε και λίγο αλλιώς. Εξάλλου αυτοί που υποφέρουν από τις παλινωδίες της εκάστοτε πολιτικής αρχής στο ΥΠΕΘΑ είναι πάντα οι στρατιωτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger