Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Επιεικώς… ατυχέστατες οι δηλώσεις Σκουρλέτη για τους ΑΝΕΛ

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Επιεικώς… ατυχέστατες οι δηλώσεις Σκουρλέτη για τους ΑΝΕΛ
«Πρόταση του Υπ. Μεταφορών η τοποθέτησή μου στο Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας»
Ατυχέστατες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, η πρώην υφυπουργός, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με τους χειρισμούς των ΑΝΕΛ στο ζήτημα της ονομασίας της FYROM.

Μιλώντας στην πρωινή ζώνη του «Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ», η πρώην υφυπουργός Μεταφορών και νυν πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, τόνισε πως οι ΑΝΕΛ αποτελούν έναν αξιόπιστο, συνεπή και έντιμο κυβερνητικό εταίρο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Για τον κ. Σκουρλέτη ανέφερε πως «θα χαρακτήριζα τη δήλωση και τα λεγόμενά του επιεικώς ως ατυχέστατα, διότι δεν είναι τρόπος να εκφράζεσαι για έναν συνεργάτη και κυβερνητικό εταίρο, ο οποίος αν μη τι άλλο, τόσο ο κ. Καμμένος όσο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδος, αλλά και το σύνολο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επιδεικνύουμε μία συνέπεια και η συνεργασία είναι απολύτως έντιμη και συνετή. Νομίζω ότι καλά θα κάνουν όσοι υπουργοί διαφωνούν ή έχουν διαφορετική άποψη, να ακολουθήσουν τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται για τον συγκυβερνώντα, που είναι ένας τρόπος απόλυτα σωστός, που απεικονίζει την πραγματικότητα, της ύπαρξης, δηλαδή, μίας απολύτου έντιμης συνεργασίας».
Η κ. Χρυσοβελώνη ακολούθησε τη «γραμμή» Καμμένου, σημειώνοντας πως υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εξέφρασε την άποψη ότι τελικά θα βρεθεί λύση που θα προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, ενώ κατά την ίδια, από τα πλέον σημαντικά ζητήματα που διακυβεύονται, είναι οι αλυτρωτικοί όροι που περιλαμβάνονται στο Σύνταγμα της άλλης πλευράς, για τους οποίους είπε πως θα πρέπει να απαλειφθούν.
Για το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση εάν δεν ικανοποιηθούν οι όροι τους στο τελικό ζήτημα της ονομασίας, η κ. Χρυσοβελώνη παρέπεμψε και πάλι στις δηλώσεις Καμμένου. «Το πώς θα ενεργήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «αν δεν…», αυτό δε μπορώ να πω κάτι εγώ, δεδομένου ότι δε μετέχω στα κομματικά όργανα. Είπα τη δική μου άποψη. Νομίζω οτι χθες το είπε ξεκάθαρα ο κ. Καμμένος ότι «εγώ δεν είμαι Σαμαράς, φοράω παντελόνια και δεν θα ρίξω την κυβέρνηση». Νομίζω είναι σαφές», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως το τι θα συμβεί εξαρτάται από τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Με ενδιαφέρει εάν η λύση που θα προκύψει τελικά, προασπίζει 100% τα εθνικά συμφέροντα. Αυτό για μένα έχει σημασία», πρόσθεσε.

Για το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας
Η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι για την ανάληψη της θέσης της στην προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, και όχι και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο. Απαντώντας, είπε ότι «είναι μία θέση που μου έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και που αποτελεί συνέχεια της πολύ καλής συνεργασίας που είχαμε, όσο ήμουν υφυπουργός Μεταφορών. Δεν έχει καμία σχέση ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Είναι απόφαση του υπουργού ξεκάθαρα. Λόγω του συντόμου της θητείας μου ως υφυπουργού, κάποια πράγματα δε μπόρεσαν να ολοκληρωθούν και ο υπουργός έκρινε ότι τα είχα χειριστεί με ένα καλό τρόπο, γι αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να μπορέσω να τα συνεχίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger