Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Μήπως «σύγχρονα κράτη» θεωρεί ο Τσίπρας χώρες με θεοκρατικά καθεστώτα σαν το Ιράν και την Σαουδική Αραβία;


«Εχουμε ένα όραμα. Να γίνει η Ελλάδα ένα σύγχρονο κράτους δικαίου»

Αλέξης Τσίπρας

Μάλιστα. Για να δούμε πώς εννοεί ο πρωθυπουργός την λειτουργία ενός «συγχρόνου κράτος», κάνοντας αναφορά στην συνάντηση που είχε χτες με τον Αρχιεπίσκοπο.
Η είδηση μας λέει ότι ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ιερώνυμο  και τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. 

Και ρωτάμε: Υπάρχει ηγέτης "σύγχρονου κράτους",  που θα θεωρούσε προτεραιότητα να ενημερώσει τον επικεφαλής της επικρατούσας θρησκείας για ένα σοβαρό ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, ενώ ο ίδιος θα  έβλεπε σαν πολυτέλεια να γνωστοποιήσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης τις εξελίξεις γι' αυτό το θέμα;  

Και εντάξει, η συνάντηση είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Τσίπρα αφού η Αρχιεπισκοπή έδωσε στην δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι «αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».
Πόσο όμως συμβαδίζει αυτή η τακτική με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί «σύγχρονου κράτους»; Εκτός αν «σύγχρονα κράτη» θεωρεί ο πρωθυπουργός, χώρες με θεοκρατικά καθεστώτα σαν το Ιράν και την Σαουδική Αραβία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger