Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΕ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ ΓΙΑ ΚΕΡΑΥΝΟ ΣΤΟ ΠΟΥΡΙΖημιές στο κτίριο, στα δίκτυα και σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Δημοτικού Σχολείου Πουρίου, προξένησε ο ισχυρός κεραυνός ο οποίος έπληξε την περιοχή χθες το βράδυ, προκαλώντας παράλληλα διακοπή ηλεκτροδότησης σε μεγάλο τμήμα του χωριού.
Το σχολείο, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς - Μουρεσίου, δεν λειτούργησε σήμερα και δεν θα λειτουργήσει ούτε αύριο Παρασκευή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος στατικής επάρκειας από Μηχανικό και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.
Ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Απ. Κοντογιώργος και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου, επισκέφθηκαν την περιοχή που χτυπήθηκε από τον ισχυρό κεραυνό, ο οποίος διέλυσε το αλεξικέραυνο, προκάλεσε αποκόλληση πλακών από το δάπεδο του αυλόγυρου του σχολείου και αποκόλληση ορισμένων σοβάδων από τοίχους.

Η γέφυρα του Καλάμου ή το γεφύρι της Άρτας Η σημερινή κατάσταση και οι απαντήσεις των υπουργών στο Χρήστο ΜπουκώροΗ αδυναμία της κυβέρνησης αλλά και του Δήμου Νοτίου Πηλίου για άμεση αποκατάσταση της γέφυρας του Καλάμου έπληξε σημαντικά την επισκεψιμότητα της περιοχής κατά την προηγούμενη τουριστική σεζόν.  Δυστυχώς, η ίδια κατάσταση αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος καθώς ακόμη δεν έχει γίνει καμία βελτιωτική ενέργεια για την  αποκατάσταση μιας μικρής γέφυρας.  Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Άμυνας και Εσωτερικών, η κατάσταση στον Κάλαμο εξακολουθεί να  παραμένει η ίδια, με τον οικισμό να είναι κομμένος στη μέση.
Η γέφυρα που συνδέει τις δύο συνοικίες του Καλάμου Αργαλαστής έχει καταρρεύσει από τον περασμένο Μάρτιο, λόγω της μεγάλης νεροποντής που έπληξε την περιοχή. Έκτοτε η αποκατάστασή της φαντάζει ένα μακρινό όνειρο. Ο βουλευτής Μαγνησίας έχει καταθέσει επανειλημμένως ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, χωρίς να έχει δοθεί καμία ικανοποιητική απάντηση.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενημέρωσε γραπτώς πως το συγκεκριμένο θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με τη σειρά του διεμήνυσε ότι είναι αδύνατον να προχωρήσει η διαδικασία σιδηροκατασκευής της γέφυρας, λόγω χαμηλής διαθεσιμότητας υλικού και ακαταλληλότητας του περιβάλλοντος χώρου για τμηματική μεταφορά των υλικών γεφυροσκευής. Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών επισήμανε μια σειρά χρηματοδοτήσεων στις οποίες έχει προβεί το υπουργείο προς το Δήμο Νοτίου Πηλίου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην απάντησή του, για το έτος 2016 έχει κατανεμηθεί μέσα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για επενδύσεις το ποσό των 231.360€, με αντικείμενο τη χρηματοδοτική κάλυψη έργων, όπως είναι η γέφυρα του Καλάμου. Επίσης, τον Οκτώβριο του 2016 το υπουργείο αποφάσισε την επιχορήγηση του ποσού των 50.000€ προς το Δήμο Νοτίου Πηλίου, μέσω του Προγράμματος για τη πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού.

Δύσκολες ώρες για γνωστό τραγουδιστή - Ο 3χρονος γιος του δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο

Δύσκολες ώρες για γνωστό τραγουδιστή - Ο 3χρονος γιος του δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο
Τα μηνύματα συμπαράστασης και η αδυναμία του να εκπληρώσει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις...
Το δικό του Γολγοθά ανεβαίνει ο διάσημος τραγουδιστής. Ο 3χρονος γιος του διαγνώσθηκε με καρκίνο και εκείνος τα έχει παρατήσει όλα και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί για τον μικρό του Νόα. Δείτε περισσότερα στο TLIFE

Δήμαρχος Λέσβου: «Καταστρέφεται το νησί μας από τις ανεξέλεγκτες εισόδους Αφρικανών».ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ?

Αποκαλυπτικός ήταν ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί της Λέσβου αναφορικά με τα
ανοικτά σύνορα και την ανεξέλεγκτη είσοδο παράνομων μεταναστών.
 Πιο συγκεκριμένα και σε συνάντηση που είχε με τον Γ.Μουζάλα ο Σ. Γαληνός επέμεινε για την ανάγκη απεγκλωβισμού από το νησί των όσων έχουν έρθει σε αυτό. «Δεν θα συναινέσω στην καταστροφή του τόπου που συντελείται αυτή τη στιγμή με την ανεξέλεγκτη ροή και τον εγκλωβισμό Αφρικανών μεταναστών» ακούστηκε να λέει ο κ. Γαληνός.

Γιατί δεν λέει του Αλέξη να του προσλάβει μετακλητούς θεατές... Eχει το know-how o Σύριζα..

Harris Kodopoulos
Ο Λάκης ψάχνει με το φανάρι να βρει θεατή για το θέατρο του.
Γιατί δεν λέει του Αλέξη να του προσλάβει μετακλητούς θεατές.
Ωρομίσθιους εν ανάγκη.
Eχει το know-how o Σύριζα..

Επιτάχυνση των διαδικασιών ζήτησε ο Κ. Αγοραστός για να προχωρήσουν τα έργα του ΕΣΠΑ

«Εντάξαμε 27 νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 69,413 εκατ. ευρώ» είπε ο Περιφερειάρχης
Εγρήγορση και επιτάχυνση των διαδικασιών, από τους δικαιούχους και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι δημοπρασίες των έργων που εντάχθηκαν στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 έχουν ενταχθεί έργα (εργολαβίες και προμήθειες) σημαντικού αριθμού και προϋπολογισμού. Όσα από αυτά δεν είχαν δημοπρατηθεί έως τις αρχές 8ου/2016 και λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας Δημοσίων Συμβάσεων (Ν.4412/2016), και ειδικότερα της εμπλοκής που δημιουργήθηκε με αυτόν σε σχέση αφενός με τις αρχαιολογικές έρευνες και ολοκλήρωση διαδικασιών απαλλοτρίωσης που απαιτούσε ως προαπαιτούμενο της δημοπράτησης, αλλά και της μη έγκαιρης έκδοσης των εφαρμοστέων του Νόμου αποφάσεων – προτύπων τευχών δημοπράτησης κλπ. , δεν μπόρεσαν να δημοπρατηθούν στην περίοδο που ακολούθησε. Αποτέλεσμα βέβαια ήταν η καθυστέρηση στην εξέλιξη των έργων στο ΠΕΠ.

Ενημερωτική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ΞενίαΕνημερωτική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ξενία με θέμα την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου, σχετικά με καταλληλότητα του κτιρίου και την ασφάλεια των μαθητών, μετά από την πρόσφατα αποκόλληση από το ταβάνι της εισόδου του νέου κτιρίου
Η συγκέντρωση, στην οποία θα παραβρεθεί ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης
πραγματοποιείται μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωσηΟ Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου συνεδρίασε με αφορμή το πρόσφατο συμβάν στο χώρο του διδακτηρίου
 Στη συζήτηση αναδείχτηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν στην εκπαιδευτική διαδικασία από την αδυναμία λειτουργίας του Σχολείου
Ταυτόχρονα, συμμεριζόμενοι την εύλογη ανησυχία των γονέων, δηλώνουμε και τη δική μας αγωνία για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επάνοδό μας σ ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον

Σκουρλέτης: Φταίει ο παλιόκαιρος για το χάος σε Σκόπελο - Αλόννησο

Έκανε λόγο για πρωτοφανή κακοκαιρία που έφτασε τον κρατικό μηχανισμό στα όριά του. Υποστήριξε ότι υπήρξε καλός συντονισμός και δεν υπήρξαν θύματα, αποδίδοντάς το ίσως και στην τύχη. 

«Ο Τιτανικός της Ελληνικής Ακτοπλοΐας…»!


Ήταν στις 18 Ιανουαρίου 1947, ανήμερα του Αγίου Αθανασίου, και το πλοίο « Χειμμάρα» αναχώρησε  στις 08:30 το πρωί για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Βόλος-Χαλκίδα-Πειραιάς. Αν και ήταν ένα πλοίο ήδη 42 ετών, θεωρείτο ότι ήταν από τα καλύτερα πλοία που εκτελούσαν δρομολόγια εκείνη τη δύσκολη εποχή μετά τον πόλεμο, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν χαθεί τα περισσότερα από τα πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας. Ήταν μια μέρα με πολύ ομίχλη και παγωνιά και το κακό δεν άργησε να συμβεί … Στις 4:10 τα ξημερώματα της 19ης Ιανουαρίου το «Χειμάρρα» ενώ έπλεε στον Νότιο Ευβοϊκό προσέκρουσε λόγω της πυκνής ομίχλης στις βραχονησίδες «Βερδούγια», μεταξύ Νέων Στύρων και Αγίας Μαρίνας. Είναι η επικρατέστερη εκδοχή του ναυαγίου, γιατί υποστηρίζονται και άλλες απόψεις, όπως ότι προσέκρουσε σε μαγνητική θαλάσσια νάρκη ή ότι έγινε σαμποτάζ.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΝΑ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ ΑΡΙΑΔΝΗ !!


Έρχεται ξανά ο χιονιάς Αριάδνη !! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΩΡΑ !!

Αναπτυξιακό σχέδιο για το λιμάνι της Σκιάθου με ορίζοντα πενταετίας

Το σχέδιο του νέου πενταετούς προγράμματος κατέθεσε το Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου ώστε να αποτελέσει εφαλτήριο κοινωνικού διαλόγου. Το σχέδιο χαρακτηρίζεται από δύο σταθερές και συγκεκριμένα την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών του, μέσα από έργα και την προσπάθεια ώστε η καθημερινότητα όσων χρησιμοποιούν τις δομές της χερσαίας ζώνης να γίνει όσο το δυνατόν πιο ποιοτική και άμεση.

Ντροπή και αίσχος!! Μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας οικοδόμου με τετραπλό bypass από 67% σε 50% - Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας: Η σφαγή είναι σχεδιασμένη. Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε

Τα ΚΕΠΑ για μια ακόμα φορά έκαναν τα θαύμα τους. Με απόφαση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής  μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας συναδέλφου οικοδόμου με... τετραπλό bypass   από 67% σε 50%.
Αυτή η σφαγή είναι σχεδιασμένη από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΕΕ για να στηρίξουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Tα ΚΕΠΑ έχουν αφήσει ήδη χιλιάδες ανάπηρους χωρίς επίδομα και σύνταξη και ετοιμάζουν νέο σχέδιο για μαζικές περικοπές.

Τους προειδοποιούμε:

Παράταση τοποθέτησης συσκευών εντοπισμού Σε επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη

Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας σύμφωνα με τα αριθ. 184/3961/13-01-2017 και 5522/122010/02-11-2016 εγγράφων του Υπ.Α.Α.Τ. υπενθυμίζει για τη παράταση χρηματοδότησης των παρακάτω έργων:

Έφυγαν από την Σκόπελο τα μηχανήματα και το προσωπικό του Στρατού


Στο πλοίο ΠΡΩΤΕΥΣ  επιβιβάστηκαν   σήμερα το πρωί τα μηχανήματα του Μηχανικού και το προσωπικό του Στρατού Ξηράς που βοήθησαν στον αποχιονισμό  του νησιού  της  Σκοπέλου.
Αποχώρησαν   με τις καλύτερες εντυπώσεις   για  την άψογη φιλοξενία και την συνεργασία με τον Δήμο Σκοπέλου,  που είχαν καθ’ όλη  την οχταήμερη παραμονή τους  στο νησί.
Επιχείρησαν:

ΣΚΟΠΕΛΟΣ επιτέλους δικαιωθήκαμε στο skopelos news όταν φωνάζαμε για τον πρώην δήμαρχο τραπεζίτη που είχε νοικιάσει στην εμπορική τράπεζα διπλάσιο χώρο με 10 ευρώ το μήνα και έρχεται τώρα ο τωρινός δήμαρχος βασιλουδης να δώσει τα 2 τμ 200 ευρώ τον μήνα και να μας δικαίωση τώρα καταλαβαίνετε γιατί φωνάξαμε


ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Μεγάλη προσοχή! Προειδοποίηση της Αστυνομίας για το Facebook

Μεγάλη προσοχή! Προειδοποίηση της Αστυνομίας για το Facebook
Οι Αρχές ασφαλείας προτρέπουν τους πολίτες τους να μην δημοσιοποιούν τα πέντε πιο κάτω στοιχεία – πληροφορίες.
Μέσω διαδικτύου είναι πολύ πιθανόν, αν δεν γνωρίζουμε κάποιους βασικούς κανόνες, να πέσουμε θύματα επιτήδειων.
Γι αυτό το λόγο οι Αρχές προειδοποιούν και κατηγοριοποιούν ποια πέντε στοιχεία δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύουμε στον προσωπικό μας λογαριασμό στο Facebook:
1.Ημερομηνία Γέννησης
Είναι προφανές ότι ο κάθε ένας χαίρεται όταν βλέπει τον «τοίχο» του στο Facebook να γεμίζει από ευχές γενεθλίων.

Οικονομική ενίσχυση πληγέντων από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις του δήμου Αλοννήσου
Οι πολίτες του δήμου Αλοννήσου που έχουν υποστεί ζημιές στην κύρια κατοικία τους (ιδιόκτητη ή ενοικιασμένη), στην οικοσυσκευή της κύριας κατοικίας τους, ή αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα (στέγασης – σίτισης) ή έχουν υποστεί σωματικές βλάβες, έπειτα από τις πρόσφατες έντονες χιονοπτώσεις κατά το χρονικό διάστημα από τις 6/1/2017 έως τις 12/1/2017, μπορούν να προσέλθουν στο Δημαρχείο (2ος Όροφος –  Γραφείο Τεχνικής Υπηρεσίας, ώρες 8:00 – 14:00) και να καταθέσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά μέχρι και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, προκειμένου να εξεταστεί η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης:

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ενημερώνουμε τους πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές μόνο στην οικοσκευή της ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Ενημερώνουμε τους πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές μόνο στην οικοσκευή της ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ τους (ιδιοκτησία ή ενοικιασμένη) από την έντονη χιονόπτωση από  07-01-2017 έως 11 -01-2017 πως θα πρέπει να προσέλθουν στο Δημαρχείο (ισόγειο – πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ώρες 09:00-13:00) και να καταθέσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά μέχρι και την Παρασκευή 03/02/2017:

Λόγω κακοκαιρίας «Δεμένο» και σήμερα στο λιμάνι της Αλοννήσου το Ερατώ


Στο λιμάνι της Αλοννήσου παραμένει το υδροπτέρυγο «Ερατώ» λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ σε αυτούς τους υπάλληλους θα κοπούν το μεροκάματο διότι συμμετείχαν στη στάση εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ τη 18η Ιανουαρίου 2017

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός Super League PAOK - Levadiakos Live Stream Live Streaming

Παναθηναϊκός - Πλατανιάς Super League Panathinaikos - Platanias FC Live Streaming

Fenerbahce - Panathinaikos Live Stream Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός Live Streaming

"Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τον θάνατο"

Αγώνα μέχρι τον θάνατο «ορκίστηκαν» η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης, οι οποίοι κάθισαν μαζί στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη δίκη τους σε δεύτερο βαθμό για τη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα», για την οποία πρωτοδίκως έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 50 ετών. Με τη σκέψη της στον 6χρονο γιο της αλλά και στην οργάνωση η Πόλα Ρούπα εμφανίστηκε περισσότερο αποφασισμένη από ποτέ πως θα συνεχίσει τη δράση της μέχρι να πεθάνει.

«Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν τελειώνει... Εγώ για αυτό ζω και αναπνέω, αλλιώς δεν υπάρχω. Δεν θα τα παρατήσουμε για κανένα λόγο. Αυτή είναι η ιστορική μας αποστολή... Γνωρίζουν ότι μπορώ να πάω μέχρι τον θάνατο» είπε.
Απευθύνοντας δριμύ κατηγορώ στο σύστημα, στους δικαστές και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για το γεγονός ότι έμεινε το παιδί της στην Παιδοψυχιατρική Κλινική έως ότου ανατεθεί η επιμέλειά του στη μητέρα της, η Πόλα Ρούπα δήλωσε ότι δεν θα συγχωρέσει ποτέ όλους όσοι ευθύνονται, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν βγει από τη φυλακή, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, θα τους ξεριζώσει την καρδιά.

19 Ιανουαρίου: Εορτή του Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου


τη μνήμη του Οσίου Μακαρίου τιμά σήμερα, 19 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας.

Ο Όσιος Μακάριος ο Αιγύπτιος γεννήθηκε το 301 μ.Χ. σε κάποιο χωριό της Άνω Αιγύπτου και έζησε στα χρόνια του Θεοδοσίου του Μεγάλου (379 – 395 μ.Χ.).


Σε ηλικία 30 χρόνων αποσύρθηκε στην έρημο της Νιτρίας και στη Συρία, όπου παρέμεινε για εξήντα ολόκληρα χρόνια και απέκτησε μεγάλη φήμη για τον ασκητικό του βίο και τις άλλες θαυμαστές αρετές του. Επειδή, παρά το νεαρό της ηλικίας του, προέκοπτε στις αρετές ονομάσθηκε

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου