Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ δήλωση απο την Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Φωτογραφία της Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
«Η 3η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως Διεθνής Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Αποτελεί ημέρα υπενθύμισης αλλά και επαγρύπνησης για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ. Οι συνάνθρωποί μας με ειδικές ανάγκες δίνουν πολλές φορές, μάχη επιβίωσης κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Η επέτειος αυτή, πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό της, απαιτεί από όλους μας να συμβάλλουμε και στη συστηματική αλλαγή νοοτροπιών και στην υιοθέτηση και εφαρμογή σύγχρονων και μόνιμων λύσεων στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα πρέπει να είναι για όλους μας μια αφύπνιση της συνείδησής μας και της κοινωνικής ευαισθησίας μας και να απλώσουμε όλοι μαζί τα χέρια της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης όλων αυτών των ατόμων. Είναι ημέρα ευαισθητοποίησης αλλά και ημέρα διεκδίκησης για ισότιμη θέση στην κοινωνία, για προσβασιμότητα, για διασφάλιση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού, για την καταπολέμηση των διακρίσεων και άρση των αποκλεισμών.
Με το βλέμμα στραμμένο στα δικαιώματα και στις ανάγκες των συμπολιτών μας, ας αξιώσουμε ισότητα και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger