Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Ίση αντιμετώπιση για τους πλημμυροπαθείς της Σκοπέλου και της Δυτικής Αττικής



Ζητά με αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ.
Χρήστος Μπουκώρος
           
Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Υποδομών και Οικονομικών, έπειτα από σχετικό υπόμνημα που έλαβε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου, ζητώντας την ίση αντιμετώπιση των πλημμυροπαθών του νησιού των Βορείων Σποράδων με τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής, αναφορικά με το ζήτημα των αποζημιώσεών  τους.

            Στην αναφορά του, ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει τα εξής: «Οι πληγέντες κάτοικοι και επιχειρηματίες της Σκοπέλου ζητούν να τεθούν υπό το ίδιο καθεστώς αποζημιώσεων, όπως αυτό ορίστηκε για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα της Μάνδρας. Για την ακρίβεια, ζητούν να αποφασιστεί από την κυβέρνηση η καταβολή έκτακτου επιδόματος ποσού 5.000 ευρώ για τα νοικοκυριά και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, που επλήγησαν στις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2015, προκειμένου να εκφραστεί εμπράκτως η πολιτική της ίσης μεταχείρισης για όλους.
            Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι έχει εκδοθεί η αναγκαία Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών, Υποδομών και Ανάπτυξης, από την 1η Ιουνίου 2017, για την καταβολή του ποσού των  952.000 ευρώ σε 102 επιχειρηματίες του νησιού, ακόμη δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις στους πληγέντες».  

            Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να μεριμνήσουν για την ίση αντιμετώπιση των πληγέντων, τόσο της Μάνδρας όσο  και του νησιού της Σκοπέλου, που εδώ και δύο χρόνια δίνουν ολομόναχοι το δικό τους αγώνα επιβίωσης, χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική μέριμνα από την πλευρά της πολιτείας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger