Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Χρ. Μπουκώρος: Πότε επιτέλους θα πληρωθούν οι εν δυνάμει νέοι αγρότες


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να ενημερωθεί για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην πληρωμή των εν δυνάμει νέων αγροτών.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας επεσήμανε ότι, οι εν δυνάμει νέοι αγρότες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πληρωθούν την α΄ δόση της επιδότησης, παρά το γεγονός ότι έχουν καταθέσει εδώ και τέσσερις μήνες όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η πίστωση των επιδοτήσεων  στους υπόλοιπους δικαιούχους πραγματοποιηθήκε την 4η Αυγούστου του 2017. Για την πληρωμή των εν δυνάμει δικαιούχων νέων αγροτών εκκρεμούσε η κατάθεση κάποιων δικαιολογητικών που είχαν κατατεθεί λάθος στην αρχή της διαδικασίας. Οι εν δυνάμει νέοι αγρότες, αν και έσπευσαν αμέσως να διορθώσουν το λάθος, καταθέτοντας τα σωστά δικαιολογητικά και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι σε διάστημα 10 ημερών από την κατάθεση των σωστών εγγράφων θα προχωρούσε η διαδικασία της πληρωμής τους, έχουν περάσει τέσσερις μήνες και ακόμη βρίσκονται αδικαιολογήτως στην αναμονή. Πάρα την αρχική δέσμευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία αποπληρωμής των επιδοτήσεων και στους εν δυνάμει δικαιούχους, δυστυχώς, βρισκόμαστε λίγο πριν το νέο έτος χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια.
Σύμφωνα μάλιστα με αρκετούς εν δυνάμει δικαιούχους, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αξιολόγηση των νέων εγγράφων που έχουν καταθέσει από τον Αύγουστου του 2017. Την ίδια στιγμή, τα έξοδα για τις νέες καλλιέργειες τρέχουν, με τις οφειλές να συσσωρεύονται, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια ατέρμονη γραφειοκρατική διαδικασία.
Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ρωτά τον αρμόδιο υπουργό για το πότε επιτέλους θα πληρωθούν οι εν δυνάμει νέοι αγρότες του προγράμματος νέων γεωργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger