Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ψήφος μαλάκα Έλληνα στον Αδωνις ΟΥΣΤ ΡΕ

Αδωνις: Αυτό που δεν έκανε ο Τσίπρας πριν ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί Κριτική στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει σε πλειστηριασμό τα κόκκινα δάνεια ασκεί ο Αδωνις Γεωργιάδης και προτείνει τι θα έπρεπε να είχε γίνει για να ωφεληθούν οι πολίτες.
Εγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook:

Για τους Πλειστηριασμούς που ξεκίνησαν σήμερα
Βλέποντας τις εικόνες με τα ΜΑΤ, έξω από Ειρηνοδικεία που εκτελούν πλειστηριασμούς, πριν λίγο, αποφάσισα να γράψω λίγες λέξεις.
Σε καπιταλιστικό Καθεστώς οι Πλειστηριασμοί είναι όχι μόνον αναπόφευκτοι αλλά και αναγκαίοι. Δεν γίνεται να δουλέψει το Τραπεζικό σύστημα αν δεν εξασφαλίζεται ότι όποιος λαμβάνει ένα δάνειο ή δημιουργεί ένα χρέος, ότι δεν θα έχει και ευθύνες. Αν αυτό δεν υπάρχει, καταρρέει η Τραπεζική Πίστη, δηλ όλο το σύστημα. Φυσικά αυτό ισχύει υπό κανονικές συνθήκες διότι όταν διανύεις τον 8ο χρόνο της Κρίσης, τότε όλοι οι κανόνες του Καπιταλισμού βρίσκονται υπό την αίρεση της στιγμής. Γί´αυτο και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιλαμβανόμενη την πραγματικότητα είχε ψηφίσει τις προστασίες από τους Πλειστηριασμούς Πρώτης Κατοικίας. Προστασίες που κατήργησε η Πρώτη Φορά Αριστερά για να μήν ξεχνιόμαστε.
Όμως εδώ υπάρχουν και ορισμένα άλλα πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε.
Προσπερνώ όλες τις ανοησίες περί Σεισάχθειας που έλεγε ο Τσιπρας για να κοροϊδέψει τον κόσμο ή ο Καμμένος, που έλεγε ότι με το κορμί του θα μπει μπροστά να εμποδίσει τα κοράκια των Funds. Αυτά τα θυμάται ο κάθε Έλληνας και γελάει ή κλαίει αναλόγως του πόσο τα είχε πιστέψει.
Εδώ όμως από την Κυβερνητική Ανικανότητα, επειδή είναι άσχετοι και για να κρατήσουν την καρέκλα μετεβλήθησαν στους πιο πιστούς υπηκόους της Τρόικας, χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία και αδικήθηκε ο ελληνικός λαός σφόδρα.
Στον Καπιταλισμό χάνονται και λεφτά, αυτό ονομάζεται «καταστροφή κεφαλαίου» και πάντα μέσω τέτοιων καταστροφών και αναδιαρθρώσεων ξαναπαίρνει μπρος το σύστημα.
Εδώ οι Τράπεζες μας ανακεφαλαιοποίηθηκαν για να αντέξουν τις ζημιές και άρα θα χάσουν μέρος σημαντικό των δανείων που έδωσαν. Βάσει του σχεδίου που ψήφισε η Κυβέρνηση, funds που εξειδικεύονται σε αυτή την δουλειά, θα αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια αλλά και άλλου τύπου δάνεια με μεγάλη έκπτωση από την αρχική απαίτηση της Τράπεζας. Άρα οι Τράπεζες στην πράξη θα κουρέψουν όλα αυτά τα δάνεια, προς όφελος των Funds μόνον όμως.
Τί έπρεπε να απαιτήσει να κάνει η Κυβέρνηση πριν από αυτό το στάδιο; Να είναι υποχρεωμένες οι Τράπεζας πριν πουλήσουν το δάνειο σου σε ένα fund, να σου δώσουν το δικαίωμα εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, να το αγοράσεις εσύ στην τιμή που θα το αγοράσει το fund.
Έτσι οι Τράπεζες θα πάρουν τα λεφτά που έχουν υπολογίσει αλλά και όσοι θέλουν να κρατήσουν την ιδιοκτησία τους θα έχουν την ευκαιρία να βρουν χρήματα. Έχει συμβεί να δημιουργείται δευτερογενής αγορά με νέα δάνεια για να αγοράζονται τα παλαιά και έτσι ο καθένας θα είχε μία ακόμη ευκαιρία. Δεδομένου ότι οι Τράπεζες θα πουλήσουν και εξυπηρετούμενα δάνεια μέσα στα καλάθια προς πώληση στα fund και οι συνεπείς θα είχαν την ίδια ευκαιρία.
Αυτό το πράγμα, που έκανε στην Κύπρο ο Νίκος Αναστασιάδης αμέσως πριν ψηφίσει το νόμο που του ζήτησε η τρόικα, εδώ η Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν το διαπραγματεύθηκε καν.
Ως προς την άτυπη συμφωνία για προστασία έως 300.000€ είναι αστειότητες. Αν έχεις συμφωνία ψηφίζεις νόμο και παρέχεις προστασία αλλιώς αυτό που γίνεται είναι απλώς το σύνηθες τραπεζικά δηλ ξεκινούν τους πλειστηριασμούς από τα μεγάλα δάνεια και σιγά σιγά πάνε προς τα κάτω και όταν φθάσουν εκεί θα πουν, τώρα τελείωσε η συμφωνία. Κοινώς άλλη μία κοροϊδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger