Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Ο νόμος ισχύει μόνο στην Καρδίτσα

Ο νόμος ισχύει μόνο στην Καρδίτσα

Έντονα συζητείται τα τελευταία χρόνια στην Καρδίτσα η αυστηροποίηση του νόμου που ορίζει την ώρα που πρέπει να κλείνουν τα καταστήματα, και αυτό γιατί η εφαρμογή του έχει γίνει αιτία πολλοί από τους θαμώνες των καταστημάτων τα οποία κλείνουν περίπου στις 3.00 τα ξημερώματα, να «ταξιδεύουν» για τα Τρίκαλα προκειμένου να συνεχίσουν εκεί τη νυχτερινή τους διασκέδαση.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η μετακίνηση των πελατών στη γειτονική πόλη η οποία απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους καθώς η ώρα είναι περασμένη και, στις περισσότερες περιπτώσεις, έχει προηγηθεί κατανάλωση αλκοόλ.



Προφανώς και ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο. Το θέμα είναι να εφαρμόζεται παντού και όχι κατ' επιλογήν με τρόπο που να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και να δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ επιχειρηματιών.

«Όλοι θέλουμε να εφαρμόζονται οι νόμοι δεν λέει κανείς το αντίθετο. Είναι όμως άδικο να κλείνουν στην Καρδίτσα τα καταστήματα και σε όλες τις άλλες περιοχές να παραμένουν ανοιχτά. Οι περισσότεροι πελάτες φεύγουν από την Καρδίτσα μέσα στη νύχτα και πηγαίνουν στα Τρίκαλα όπου τα μαγαζιά μένουν ανοιχτά μέχρι το πρωί. Δεν είναι σωστό αυτό. Ο νόμος ισχύει για όλους» αναφέρει μιλώντας στο zougla.gr ένας από τους κατοίκους της πόλης που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή.



«Καλό είναι το γράμμα του νόμου, να εξετάζουμε όμως και το πνεύμα του»

Ο πρόεδρος του συλλόγου εστίασης της Καρδίτσας, κ. Χρήστος Παππάς, αναφερόμενος στην υπόθεση δήλωσε στο zougla.gr: Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στα μαγαζιά, κάποιες ημέρες όπως γιορτές, να δουλεύουν όλο το 24ωρο. Ωστόσο ο νόμος επιτρέπει να παίζει η μουσική μέχρι τις 3.00 τα ξημερώματα. Εφαρμόζεται τυφλά στην Καρδίτσα ενώ σε άλλες όμορες περιοχές δεν εφαρμόζεται με τέτοια αυστηρότητα. Έχουμε μεγάλη απώλεια πελατών που έχει άσχημο αντίκτυπο στα μαγαζιά που αποτελούν τον πυλώνα της οικονομίας της πόλης. Αρκετά μαγαζιά που δεν είχαν ποτέ πρόβλημα, τώρα είναι αντιμέτωπα με βεβαιώσεις παραβάσεων και μηνύσεις.  Καλό το γράμμα του νόμο αλλά πρέπει να κοιτάμε και το πνεύμα του. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger