Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Πιο καλή η... μοναξιά (κορυφής) για την ΑΕΚ, 3-0 τον Πλατανιά

Πιο καλή η... μοναξιά (κορυφής) για την ΑΕΚ, 3-0 τον Πλατανιά

Τη μοναξιά της κορυφής της βαθμολογίας απολαμβάνει πλέον η ΑΕΚ.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Mάρκο Λιβάγια, επιβλήθηκε τη Δευτέρα με 3-0 σκορ του Πλατανιά, στο ματς που διεξήχθηστο ΟΑΚΑ και έριξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής και προσπέρασε εκ νέου τον Ολυμπιακό, κλείνοντας θέση στο... ρετιρέ της Super League.

Ο Κροάτης επιθετικός σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν χάρμα ιδέσθαι και πετυχαίνοντας τα πρώτα δύο γκολ της Ένωσης στο 39' και στο 49' άνοιξε διάπλατα τον δρόμο προς την επικράτηση των κιτρινόμαυρων που σφράγισαν το τρίποντο με τέρμα του Μπακασέτα στο 63'.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα πήγαν προς ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής.

Το σύστημα 5-5-0 που παρέταξε ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα είναι ενδεικτικό της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι ουραγοί της βαθμολογίας. 

Με κατά συνθήκη επιθετικό τον Ενσικουλού (ένα κλασικό δεκάρι) και άλλες φορές τον Ελίνι Δημούτσο, ο Πλατανιάς είχε στόχο να κρατήσει το «μηδέν» απέναντι στο 4-4-2 του Χιμένεθ με Λάζαρο και Λιβάγια στην κορυφή. 

H ομάδα των Χανίων έδειχνε να πετυχαίνει τον στόχο της αφού στις δύο ευκαιρίες που δημιούργησε η Ενωση (15΄ σουτ Γκάλο, 24΄ κεφαλιά Λάζαρου) ο Κοκκαλάς πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις. 

Για να φτάσουμε στο 39ο λεπτό όταν ο Λιβάγια έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Αφού ο Κροάτης απέτυχε να περάσει ασίστ, κινήθηκε σαν... οδοστρωτήρας με αντίπαλο τον Ντικαμονά και με υποδειγματικό πλασέ από πολύ πλάγια θέση άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ.

Πάντως για να μην υπάρχουν αμφιβολίες ποιος θα είναι ο MVP της Super League για 3η συνεχόμενη αγωνιστική, ο Κροάτης έγραψε το 2-0 με σουτ από το ύψος της περιοχής στο 49’ και «καθάρισε» το ματς! 

Από το σημείο εκείνο, μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο καθώς οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν ολοκληρωτικά. 

Παρότι μείωσαν τον ρυθμό, δημιούργησαν πολλές φάσεις και πέτυχαν το 3-0 στο 63΄ με κεφαλιά του Μπακασέτα μετά από σέντρα του Λόπες. Στο 79΄ ο Παναγιώτης Κονέ σημάδεψε το δοκάρια με κεφαλιά χάνοντας την ευκαιρία να σκοράρει μετά από πολύ καιρό.

Ικανοποιημένοι αποχώρησαν από το γήπεδο οι περίπου 10.000 φίλαθλοι που συνεισέφεραν απόψε σε ιερό σκοπό, καθώς τα έσοδα του αγώνα διατέθηκαν προς ενίσχυση των πληγέντων της δυτικής Αττικής. 

Βέβαια, υπήρξαν πολλοί που αγόρασαν εισιτήριο χωρίς να βρεθούν σήμερα στο ΟΑΚΑ. Συνολικά διατέθηκαν 20.586 και τα χρήματα που θα διατεθούν για τον σκοπό είναι 114.345 ευρώ.

Κίτρινες: Πατράλης, Ουές

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
 Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (46’ Λαμπρόπουλος), Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας (76΄ Κονέ), Λόπες, Λιβάγια (71΄ Γιακουμάκης)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χοσέ Μανουέλ Ρόκα)
: Κοκκάλας, Ουές, Στάμου, Καρυπίδης, Ντιακαμονά, Βάντερσον, Αγγελόπουλος, Ντεβέσα (82΄ Στανσάβλιεβιτς), Δημούτσος, Πατράλης (64΄ Παπανικολάου), Ενσικουλού (67΄ Μπούντνικ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger