Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τρία χρόνια υπερφορολόγησης και αναπτυξιακής καχεξίας Τόνισε ο ειδικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος για τον προϋπολογισμό του 2018 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων



 Στη συζήτηση που διενεργήθηκε την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε  ότι αν και διανύουμε το 4ο δημοσιονομικό έτος με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και συζητάμε τον 3ο προϋπολογισμό, τίποτα καινούργιο δεν έχει διαφανεί, παρά μόνο υπερφορολόγηση και αναπτυξιακή άπνοια, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο την κρίση, ακινητοποιώντας την οικονομία και αιχμαλωτίζοντας τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Συγχρόνως, ο βουλευτής Μαγνησίας κατηγόρησε τους κυβερνώντες ότι στόχος τους είναι η εξόντωση της μεσαίας τάξης και αυτό αποδεικνύεται με τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των νεόπτωχων στη χώρα μας. Η παταγώδης αποτυχία σε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους δεν είναι υπερβολή. Η μόνη επιτυχία της είναι ο στόχος του πλεονάσματος, ενός πλεονάσματος που αποτελεί αποτέλεσμα φορολογικής αφαίμαξης, λαίλαπας κατασχέσεων και εσωτερικής στάσης πληρωμών

Πιο συγκεκριμένα στην ομιλία του ο βουλευτής Μαγνησίας ανέφερε τα εξής: «Πώς να πιάσει τους στόχους της ανάπτυξης η κυβέρνηση, όταν η οικονομία κυριολεκτικά στραγγαλίζεται; Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες υπερκαλύπτουν τις αναπτυξιακές τους προβλέψεις και η Ελλάδα είναι η μόνη που αναθεωρεί προς το χειρότερο τις εκτιμήσεις. Δεν πιάνετε το στόχο της ανάπτυξης, ούτε το στόχο των επενδύσεων, ούτε καν το στόχο της ιδιωτικής κατανάλωσης και προσπαθείτε να μας πείσετε ότι η οικονομία πάει καλά.
Την ίδια στιγμή, εντελώς αναίτια βαφτίζετε τον προϋπολογισμό του 2018 ως τον τελευταίο προϋπολογισμό των μνημονίων. Από την άλλη, εμείς στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι αυτός θα είναι πράγματι ο τελευταίος προϋπολογισμός, ο τελευταίος της κυβέρνησης «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για έναν ακόμη προϋπολογισμό λιτότητας και αναπτυξιακής καχεξίας. Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην φορομπηχτική πολιτική. Οι πολίτες στενάζουν υπό το βάρος των υπαρχόντων φόρων και εσείς συνεχίζετε να θεσπίζετε νέους φόρους, νέες επιβαρύνσεις και νέες περικοπές.
Καταργείτε την έκπτωση κατά 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, εφόσον οι δαπάνες αυτές υπερβαίνουν συνολικά το 5% του εισοδήματος. Επίσης, μειώνετε κατά 50% το ποσό που θα διατεθεί για επίδομα θέρμανσης για τη σεζόν 2017-2018, γεγονός  που σημαίνει ότι το επίδομα, είτε θα δοθεί σε πολύ λιγότερους, είτε θα περιοριστεί για όλους κατά 50%. Επιπλέον, καταργείτε την έκπτωση φόρου κατά 1,5% που ισχύει για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων με στόχο την εξοικονόμηση 68 εκατομμυρίων ευρώ. Γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση θεωρεί τους μισθωτούς προνομιούχους. Για τους αγρότες δε, υπήρξατε «ιδιαίτερα γαλαντόμοι». Τρία χρόνια κυβέρνησης «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» έξι φορολογικές επιβαρύνσεις για τον αγροτικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά το 2015 με απόφαση της κυβέρνησής σας φορολογούνται οι αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις με συντελεστή 22% έως 45%. Από την είσοδό μας στην Ε.Ε. καμία κυβέρνηση από το 1980 μέχρι σήμερα δεν είχε τολμήσει να φορολογήσει τις αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις. Υπερδιπλασιάσατε τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, αυξήσατε τον Φ.Π.Α στα αγροεφόδια στο 24%, καταργήσατε την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο αγροτικής χρήσης, θεσπίσατε εισφορά αλληλεγγύης από 2,2% έως 10% και επιβάλλατε προκαταβολή φόρου για τους αγρότες 100%. Τρία χρόνια «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», έξι εξοντωτικά μέτρα για τον αγροτικό κόσμο! Στήνετε κυριολεκτικά στα έξι μέτρα τους αγρότες, δημεύετε το αγροτικό εισόδημα και καθιστάτε ασύμφορες τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Επίσης, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ένα ακόμη αγαπημένο θήραμα της κυβέρνησης. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η νέα αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για το 2018, ταυτόχρονα με τα ψηφισμένα μέτρα για μείωση των συντάξεων του 2019 και νέα δεύτερη μείωση του αφορολόγητου το 2020;
Επιβάλατε φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αυξάνετε τους συντελεστές Φ.Π.Α σε 32 νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, από την 1η Ιανουαρίου 2018 στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο και Δωδεκάνησα, για να μην ξεχάσω και τις βόρειες Σποράδες της εκλογικής μου περιφέρειας, που ήδη έχουν καταργηθεί οι μειωμένοι συντελεστές. Καθημερινά σκοτώνετε την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.
 Τέλος, με το νέο πετσόκομμα του ΕΚΑΣ που οδηγεί στην ουσιαστική κατάργησή του θα στερήσετε από τους χαμηλοσυνταξιούχους 234 εκατ. ευρώ.
Πάλι, του χρόνου τέτοιο καιρό θα μιλάμε για πλεονάσματα και μερίσματα. Πλεονάσματα που είναι απόσταγμα της φορολαίλαπας και του πογκρόμ κατασχέσεων που έχετε εξαπολύσει εναντίον των πολιτών. Είστε ικανοποιημένοι, αισθάνεστε υπερήφανοι, που καθημερινά ανοίγετε το κομπόδεμα των πλέον αδύναμων πολιτών, ακόμα και για ελάχιστες οφειλές, χωρίς να τους δίνετε καμία δυνατότητα άμυνας και ρύθμισης; Ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας έπεσαν θύματα της ψυχρής αφαίμαξης των κατασχέσεων και άλλοι 700 χιλιάδες πολίτες είναι υποψήφια θύματα αυτής της ισοπεδωτικής πολιτικής».  
Στη συνέχεια ο βουλευτής Μαγνησίας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως βαυκαλίζεται ότι θα αντιμετωπίσει τη μάστιγα της ανεργίας και τη γάγγραινα της φτώχειας, τη στιγμή που επί των ημερών της οι ελαστικές μορφές απασχόλησης εκτινάχθηκαν στο 56,4% του συνόλου των συμβάσεων. Αυτοί που κάποτε φώναζαν στους δρόμους "μισή δουλειά - μισή ζωή", τώρα δημιουργούν τη γενιά των 360 ευρώ. Αυτές τις προϋποθέσεις δημιουργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τους νέους ανθρώπους, φτώχεια και μιζέρια, οδηγώντας τους σε μαζική φυγή από τη χώρα.

 Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος απάντησε στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βέττα, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις για τις φοροελαφρύνσεις και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ που έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μιλήσει ξεκάθαρα για θέσπιση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, σχετικά με τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία ανήκουν σε δύο διαφορετικούς κόσμους. «Ο ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από τον ιδεολογικό κόσμο της υπερφορολόγησης, ενώ η Νέα Δημοκρατία  πιστεύει ότι ο εξορθολογισμός των φορολογικών επιβαρύνσεων μπορεί να αναθερμάνει τον κλάδο της οικοδομής που έχει πληγεί σημαντικά και παρουσιάζει από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον κλάδο της κτηματαγοράς, προσφέροντας δημόσια έσοδα. Εξάλλου, αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά, ότι, τελικά, εμείς είμαστε του υπαρκτού κόσμου και εσείς, κύριοι της κυβέρνησης, μάλλον ενός ιδιότυπου υπαρκτού σοσιαλισμού» κατέληξε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger