Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Χρεωκόπησε Άγγλος tour operator

O αγγλικός tour operator Chadwell Travel, που δραστηριοποιείτο μέχρι σήμερα, με την εμπορική επωνυμία A1 Travel, κήρυξε πτώχευση λόγω της κατάρρευσης της Monarch Airlines.

Ο συγκεκριμένος online και μέσω τηλεφωνικών πωλήσεων tour operator, που εδρεύει στο Ilford, ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια, ήταν κάτοχος άδειας – ασφάλειας Atol, και είχε άδεια να μεταφέρει 100.000 επιβάτες ετησίως από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA). Είχε σχετικά μεγάλο πρόγραμμα για Ισπανία, ενώ είχε προγράμματα επίσης για Ιταλία και Τουρκία. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες είχε πρόγραμμα για Ελλάδα, αλλά ήταν σχετικά μικρού μεγέθους. Ωστόσο παράγοντες της ταξιδιωτικής αγοράς, εκφράζουν φόβους και για άλλα «κανόνια» τώρα που τελειώνει η τουριστική περίοδος, με κύρια αιτία, αλλά όχι μοναδική, την κατάρρευση της Monarch.
Στην ιστοσελίδα του εμφανίζεται πλέον μόνο η ακόλουθη ανακοίνωση:
‘Friday 20th October 2017
Chadwell Travel TA as a1travel.com have regrettably ceased trading.
If you have a forward booking that is due to travel in the next 7 days, please contact the C.A.A
https://www.caa.co.uk/Our-work/About-us/Contact-us/»
Οι μελλονικές κρατήσεις
Η Broadway Travel έχει αναλάβει τις μελλοντικές κρατήσεις και θα υλοποιήσει τα ταξίδια πελατών που δεν έχουν ακόμη ταξιδέψει.
Σύμφωνα με μια πηγή, η πτώχευση του Α1 προήλθε εξαιτίας του αντίκτυπου της κατάρρευσης του Monarch, του πέμπτου μεγαλύτερου μεταφορέα του Ηνωμένου Βασιλείου που πτώχευσε στις αρχές αυτού του μήνα.
Παρόλο που η CAA έχει επαναπατρίσει όλους τους πελάτες του Monarch στο εξωτερικό χωρίς κόστος, το Α1 είχε κρατήσεις για τις οποίες έπρεπε να βρει νέες πτήσεις σε πολύ αυξημένες όμως τιμές, αφενός λόγω της πτώχευσης της Monarch και αφετέρου λόγω των ακυρώσεων της Ryanair μετά από την κρίση της.
Ο Andy Cohen, επικεφαλής της Atol της CAA, δήλωσε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η εταιρεία έπαυσε να λειτουργεί. Αυτό συνέβη σήμερα και δεν υπάρχουν διαθέσιμες συμβουλές προς το παρόν. Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τα γεγονότα για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει διακοπές με την εταιρεία. Λυπούμαστε που βλέπουμε μια εταιρεία με ιστορία να χρεωκοπεί».
Το A1 Travel ήταν μέλος της ομάδας TravelChecker και ήταν μέλος της Abta. Εκτός από ένα γραφείο στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε και κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης στην Ινδία.
.Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger