Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Δεύτερη μέρα λουκέτο στο ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Σκοπέλου λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών


Ιδίως οι τελειόφοιτοι μαθητές αγωνιούν για την κάλυψη της ύλης ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων
 Χθες εγκρίθηκαν αναπληρωτές για την κάλυψη των κενών στα νησιά 
Κλειδωμένα παρέμειναν χθες τα λουκέτα στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο Σκοπέλου, με τους μαθητές του νησιού να διεκδικούν καθηγητές για την κάλυψη των κενών που υφίστανται σε βασικές ειδικότητες. Μέχρι σήμερα, στα σχολεία γίνονται μόνο τρίωρα μαθήματα, και ειδικά οι τελειόφοιτοι μαθητές που ετοιμάζονται για τις πανελλαδικές, αγωνιούν για την κάλυψη της διδακτέας ύλης. Μόλις χθες, ήρθαν στη Δευτεροβάθμια αναπληρωτές για την κάλυψη των κενών στα νησιά, θα γίνουν οι τοποθετήσεις από το υπηρεσιακό συμβούλιο και θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Το σχολικό συγκρότημα του ΓΕΛ - ΕΠΑΛ Σκοπέλου παρέμεινε χθες για δεύτερη ημέρα σε κατάληψη. Σύμφωνα με την πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Σκοπέλου, μέλος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας και μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, κ. Ελένη Κεφαλωνίτη-Παπαχρήστου, οι μαθητές κάνουν τρίωρα μαθήματα από την έναρξη της χρονιάς, καθώς στο ένα τρίτο των ειδικοτήτων υπάρχουν κενά.
Συγκεκριμένα, στο ΓΕΛ λείπουν φυσικός, χημικός, βιολόγος, πληροφορικός, καλλιτεχνικών, πολιτικών μηχανικών, γερμανικών και πρότζεκτ και στο ΕΠΑΛ φυσικός, μαθηματικός, φιλόλογος, οικονομολόγος-νομικός, πληροφορικός, γερμανικών, θεολόγος, τεχνολόγος, καλλιτεχνικών.
«Ο Σύλλογος Γονέων και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας μετά από σύσκεψη με τους εκπαιδευτικούς έχουν αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας στη δευτεροβάθμια από τον Σεπτέμβρη χωρίς ανταπόκριση. Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε στις 29 Σεπτεμβρίου δελτίο Τύπου, με το οποίο επιρρίπτει στους εκπαιδευτικούς την ευθύνη για τα κενά.
Να σημειώσουμε πως τα κενά αυτά θα κληθούν να καλύψουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, καθώς γι’ άλλη μια σχολική χρονιά δεν έχουν πραγματοποιηθεί μόνιμοι διορισμοί.
Και το κερασάκι… Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι 5 καθηγητές με οργανική θέση στη Σκόπελο έχουν αποσπαστεί στον Βόλο και εργάζονται σε γραφεία βουλευτών της Μαγνησίας εδώ και χρόνια, χωρίς να αναπληρωθούν. Δυστυχώς το ελληνικό κοινοβούλιο σήμερα ενδιαφέρεται περισσότερο για την αλλαγή φύλου πάρα για τη μόρφωση των 15χρονων», αναφέρει η κ. Κεφαλωνίτη-Παπαχρήστου.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, χθες εγκρίθηκαν αναπληρωτές που θα τοποθετηθούν στα νησιά και ενημερώθηκε σχετικά ο Δήμαρχος Σκοπέλου.
«Εξαρχής είχαμε τοποθετήσει εκπαιδευτικούς στα νησιά, οι θέσεις όμως κενώθηκαν λόγω αδειών και ανακλήσεων αποσπάσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger