Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

«Δεν θα μας επηρεάσει η κρίση με το Κατάρ»



Ο προπονητής της Νότιας Κορέας Ούλι Στίλικε, δεν πιστεύει ότι η ομάδα θα επηρεαστεί από την καθυστέρηση στα ταξιδιωτικά της σχέδια για τον προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου επόμενης εβδομάδας στο Κατάρ. 

 Όπως είναι γνωστό οι μεγαλύτερες δυνάμεις του αραβικού κόσμου διέκοψαν τις σχέσεις με τη μικροσκοπική πολιτεία του Κόλπου τη Δευτέρα. Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις και περιόρισαν τις μετακινήσεις τους στο Κατάρ, το οποίο πρόκειται να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία. 
 Η Νότια Κορέα βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για έναν αγώνα προετοιμασίας ενάντια στο Ιράκ. Είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει πτήση διάρκειας μίας ώρας στη Ντόχα το Σάββατο, αλλά οι πτήσεις από το Ντουμπάι στην πρωτεύουσα του Κατάρ ανεστάλησαν  και έπρεπε να γίνουν νέα σχέδια. Τώρα θα χρειαστεί να πετάξει μέσω Κουβέιτ, σύμφωνα με το  Yonhap News, πτήση  που θα προσθέσει αρκετές ώρες στο χρόνο ταξιδιού της. 
 Ωστόσο, ο Στίλικε δεν πιστεύει ότι θα δημιουργήσει αρνητικό αντίκτυπο, στην προσπάθεια της ομάδας να κερδίσει στις 12 Ιουνίου, επιδιώκοντας τη μία από τις δύο θέσεις του πρώτου ομίλου, που οδηγούν απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο  του 2018 στη Ρωσία. Η Νότια Κορέα με 13 βαθμούς, είναι δεύτερη πίσω από το Ιράν (17) και μπροστά από το Ουζμπεκιστάν (12). 
«Θα μας επηρεάσει λίγο, αλλά αναμένω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σημαντικό πρόβλημα στο πρόγραμμά μας», είπε. Ο Γερμανός είπε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βοηθούν στην προετοιμασία  των παικτών του για τις συνθήκες στο Κατάρ. «Πρέπει να προσαρμοστούμε στον καιρό και το περιβάλλον και να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι», δήλωσε ο Στίλικε. 
Ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ασιατικού Ποδοσφαίρου, Ουίντσορ Τζόν, δήλωσε στο Reuters την Τρίτη ότι παρακολουθείται στενά η διπλωματική κρίση, με την ελπίδα να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος στους διεθνείς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger