Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Κατάληψη του Δημαρχείου Σκοπέλου και πορεία συμβασιούχων


Σε συμβολική κατάληψη -αποκλεισμό του Δημαρχείου Σκοπέλου προχώρησαν χθες το πρωί οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, συμβασιούχοι από το «Βοήθεια στο Σπίτι» και μόνιμοι υπάλληλοι με τη συμπαράσταση της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ.

Οι συμβασιούχοι έφτασαν στο χώρο του δημαρχείου διασχίζοντας την κεντρική παραλιακή οδό με μικρή μηχανοκίνητη πορεία, με τα κορναρίσματα και τις αυτοσχέδιες μαύρες σημαίες να δίνουν τον τόνο ξεσηκωμού και αγανάκτησης ενάντια στις απολύσεις που προβλέπει η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αποδέχεται η Κυβέρνηση και κόμματα, καθώς και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ.
Μπροστά στην είσοδο του δημαρχείου έγινε ενημέρωση όλων των υπαλλήλων από τον εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας Γιώργο Γούλα, ο οποίος κάλεσε τους εργαζομένους «να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους παλεύοντας για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου».
Επισήμανε ότι, «με την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στόχος της Κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων αλλά και της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ, είναι η παράδοση της Καθαριότητας, του Ηλεκτροφωτισμού και του Πρασίνου στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, γεγονός που θα φορτώσει νέα δυσβάστακτα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά και τους δημότες».
Ακολούθησε πεζή μαχητική πορεία στις υπόλοιπες δημοτικές υπηρεσίες, για την ενημέρωση των συναδέλφων τους και των κατοίκων, εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και ανέργων, όπου κυριάρχησε το σύνθημα «Πάρτε πίσω τις απολύσεις» και το ραντεβού ανανεώθηκε για σήμερα Τετάρτη το πρωί, οπότε και συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους και στην απογευματινή πλατιά σύσκεψη (7.30, ΞΕΝΙΑ)  για την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 22 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button