Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο: Εξι νεκροί, τουλάχιστον 30 τραυματίες, νεκροί και οι τρεις δράστες

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Νέα τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου με τουλάχιστον έξι νεκρούς και τριάντα τραυματίες, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.
Ενα λευκό φορτηγάκι έπεσε με ταχύτητα σε πεζούς στη γέφυρα του Λονδίνου ενώ στη συνέχεια από το εσωτερικό του βγήκαν τρεις άνδρες και άρχισαν να μαχαιρώνουν αδιακρίτως πολίτες και αστυνομικούς, κινούμενοι προς την, σε κοντινή απόσταση, αγορά του Borough.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι τρεις δράστες - τους οποίους το Λονδίνο συνδέει ευθέως με την ισλαμιστική τρομοκρατία - έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών ενώ  φορούσαν απομιμήσεις εκρηκτικών γιλέκων, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται για τις επιθέσεις αυτοκτονίας του ISIS.
Αρχικώς μία άλλη επίθεση με μαχαίρι, στην περιοχή του Vauxhall, είχε επίσης συνδεθεί με τρομοκρατία, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικές αρχές διαχώρισαν τα δύο περιστατικά. 
Δημοσιογράφος του BBC που βρισκόταν στη γέφυρα ανέφερε πως είδε το φορτηγό να πέφτει με 50 μίλια την ώρα ενώ έκανε γνωστό πως παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον 5 ανθρώπους και συνελήφθη ένας άνδρας
Η γέφυρα έχει κλείσει και η υπηρεσία μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι ο σταθμός του υπογείου London Bridge έκλεισε, κατόπιν σχετικού αιτήματος της αστυνομίας.
Παράλληλα, εκκένωθηκαν όλα τα ξενοδοχεία γύρω από τη Γεφυρα του Λονδίνου
Ο δήμαρχος του Λονδίνου έκανε έκκληση στους κάτοικους της περιοχής να μείνουν μακριά από τα σημεία στα οποία επιχειρεί η αστυνομία.
H πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χαρακτήρισε τα περιστατικά «φρικτά» και παραδέχτηκε πως πρόκεται πιθανότατα για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ οι Συντηρητικοί έχουν ανακοινώσει την αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας τους για την Κυριακή.
Η Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει συνεδρίασης του συμβουλίου Cobra το πρωί, μετέδωσαν η εφημερίδα Telegraph και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ώρες μετά από τρία συμβάντα στο Λονδίνο.
Στις συνεδριάσεις αυτές λαμβάνουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.
Την συμπαράσταση του στον βρετανικό λαό εξέφρασε και ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω twitter, ο οποίος έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στο Λονδίνο έαν τη χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger