Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Αυτός είναι ο 28χρονος πιλότος του Mirage 2000 που έπεσε στα ανοιχτά της Σκοπέλου

Έμπειρος και ψύχραιμος ο Κώστας Φάλκος! Από την Εύβοια κατάγεται ο 28χρονος υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας που κατάφερε να εγκαταλείψει το μαχητικό πριν αυτό καταπέσει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκοπέλου... 


Η εκπαίδευση και η ψυχραιμία του φάνηκαν άλλωστε καθώς εκτελώντας μια δύσκολη άσκηση το σενάριο της οποίας προέβλεπε εμπλοκή με δυο “εχθρικά” αεροσκάφη.

Μάλιστα το γεγονός ότι το αεροσκάφος παρέμεινε στην επιφάνεια της θάλασσας για ώρες δείχνει ότι ο χειριστής του, ο 28χρονος Κώστας Φάκος το εγκατέλειψε, αφού το έφερε, παρά τη βλάβη, σε τέτοια θέση ώστε να μπορεί να το εγκαταλείψει με ασφάλεια. Κίνηση που αποδεικνύει την άρτια εκπαίδευση και τον χαρακτήρα του. 

Το ελικόπτερο που τον περισυνέλεξε τον μετέφερε στο στρατόπεδο Σακέτα και από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο 251Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.
Από την Εύβοια κατάγεται ο Κώστας Φάλκος... 

Ευτυχώς όλες οι πληροφορίες από το Επιτελείο της Αεροπορίας λένε ότι το28χρονο παλικάρι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι θέμα χρόνου να επανέλθει στα καθήκοντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger