Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Φιάσκο με τον τελικό κυπέλλου

Φιάσκο με τον τελικό κυπέλλου

Όσοι διατείνονται ότι τα έχουν δει όλα στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν, με το απόλυτο φιάσκο, που αφορά στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου, και δη στη χρονική στιγμή που αποφασίστηκε η αναβολή του, να αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Εν τέλει οι άνθρωποι της ΕΠΟ και η πολιτεία κατάφεραν ένα ματς, που θα έπρεπε να είναι γιορτή για το άθλημα να το μετατρέψουν σε… φαρσοκωμωδία.

Δεν μπορεί να αποτυπωθεί διαφορετικά το γεγονός ότι, ενώ απέμεναν λιγότερες από 48 ώρες για την έναρξη του εν λόγω αγώνα στο Πανθεσσαλικό, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, τότε οι αρμόδιοι φορείς διαπίστωσαν ότι υπάρχουν αρκετά ανοιχτά ζητήματα που εμποδίζουν την ασφαλή τέλεση του ματς.

Και σημειωτέον αυτό συνέβη ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι ίδιοι άνθρωποι διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι τα πάντα θα είναι έτοιμα για τον τελικό και η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο «δικεφάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 20,30 το βράδυ του Σαββάτου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Πως φτάσαμε όμως στην απόφαση για την αναβολή; Χρειάστηκε οι δείκτες των ρολογιών μας να σημαδέψουν τις τελευταίες ώρες της Πέμπτης για να διαπιστωθούν πράγματα αυτονόητα στην έκτακτη σύσκεψη στη ΓΓΑ σχετικά με τον τελικό του Κυπέλλου.

Την ώρα λοιπόν που τα εισιτήρια του αγώνα έχουν μοιραστεί κανονικά στους φιλάθλους των δύο ομάδων, στη σχετική έκτακτη σύσκεψη αποφασίστηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη εν τέλει το ματς στο Πανθεσσαλικό να μην διεξαχθεί στην προκαθορισμένη ημερομηνία του, αλλά σε νέα που θα γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την κατάσταση που επικρατούσε και συνεχίζει να επικρατεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο, με το θέμα με τα μη αριθμημένα εισιτήρια να αποτελεί τον μεγαλύτερο σκόπελο για την τέλεση της αναμέτρησης.

Αναμφίβολα το γεγονός αυτός εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των θεατών (ο καθένας θα μπορούσε να καθίσει όπου ήθελε), και καλώς έπραξε ο Γιώργος Βασιλειάδης να αναβάλλει τον τελικό.

Το εύλογο ερώτημα πάντως που προκύπτει είναι το εξής: Έπρεπε να φτάσουμε λίγες ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα για να διαπιστώσουν οι αρμόδιοι φορείς ότι υπάρχουν αρκετά ανοιχτά ζητήματα που είναι αδύνατο να ξεπεραστούν για να διεξαχθεί ο τελικός στην προαναγγελθείσα ημερομηνία;

Πάντως για την ιστορία το θέμα με τα εισιτήρια δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Κι αυτό γιατί μιλάμε για είναι ουσιαστικά ένα εγκαταλελειμμένο στάδιο, στο οποίο δεν αγωνίζεται κανείς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ακόμα θέματα που έχουν να κάνουν με τις κάμερες, τις τουαλέτες, και τον αγωνιστικό χώρο. 

Στον κόσμο της η ΕΠΟ: «O τελικός θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο»
Την ώρα πάντως που άπαντες είναι εν αναμονή της επίσημης τοποθέτησης της γενικής γραμματείας αθλητισμού για την τύχη του τελικού η ΕΠΟ, η οποία δείχνει να βρίσκεται σε… παράλληλο σύμπαν, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι το ματς… θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Αναφέρει, δε, ότι το θέμα της αρίθμησης των καθισμάτων του Πανθεσσαλικού θα έχει διευθετηθεί μέσα στην Παρασκευή, ενώ το ζήτημα δεν έχει να κάνει με τα καθίσματα, αλλά με τα εισιτήρια! 

Αναλυτικά η ανακοίνωση 
«Αναφορικά με το θέμα αρίθμησης των καθισμάτων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ζήτημα που ΔΕΝ απαίτησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στον Βόλο, προκειμένου να δώσουν άδεια διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2017, την οποία και η αρμόδια επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας του γηπέδου έδωσε χθες (Πέμπτη 4/5/2017 και ώρα 19:30), ήδη έχουν προετοιμαστεί συνεργεία υπό τον συντονισμό της ΕΠΟ και την συνδρομή των εμπλεκομένων μερών και όλα τα καθίσματα θα είναι αριθμημένα μέσα στη σημερινή ημέρα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τελικός θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Πιέζουν για Σάββατο οι δύο φιναλίστ

Κι ενώ η αναβολή είναι προ των πυλών και η προσωρινή διοικούσα επιτροπή εξέδωσε μία ανακοίνωση εκτός τόπου και χρόνου τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η ΑΕΚ θέλουν να διεξαχθεί το παιχνίδι στην προγραμματισμένη μέρα και ασκούν πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση στον Γιώργο Βασιλειάδη. 

Κάτι που συμβαίνει επειδή δεν θέλουν να χαλάσουν τον αγωνιστικό τους σχεδιασμό (ενόψει και των αγώνων για τα πλέι οφ), ενώ λαμβάνουν σοβαρά υπόψη και την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι φίλαθλοί τους.

Πατέντα... made in Greece για το μείζον θέμα των εισιτηρίων 

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να μην αναβληθεί ο τελικός στο τραπέζι έπεσε μία πρόταση-πατέντα, την οποία φέρεται να εξετάζει η ΓΓΑ.

Αυτή προβλέπει τα εξής: Τη στιγμή που κάθε φίλαθλος θα κόβει το εισιτήριο του στην είσοδο του γηπέδου, να τοποθετείται πάνω ένα αυτοκόλλητο με τον αριθμό της θέσης του και με αυτόν τον τρόπο να κατευθύνεται στη συνέχεια προς αυτήν!

Μένει να δούμε αν αυτή η πρόταση είναι ικανή για να αποτρέψει την αναβολή του τελικού, που για ακόμη μία χρονιά δείχνει να αναβάλλεται και στιγματίζεται από απίστευτες παλινωδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger